CHP’li Sertel: Partinin adı adalet, bakanlığın adı adalet ama adalet yok İnfaz koruma memurlarının hakkını yediler
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in infaz ve koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dahil edilmesi için verdiği kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın teklif oylanırken iki elini birden elini havaya kaldırarak red vermesi ise infaz ve koruma memurlarının tepkisini çekti. İnfaz ve koruma memurları sosyal medya üzerinden Cahit Özkan’ı yoğun bir şekilde eleştirdi.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve koruma memurlarının haklarının AKP ve MHP milletvekillerince yendiğini belirterek, “İki konuda çok üzgünüm. Birincisi katledilen, şehit edilen infaz koruma memurlarının isimlerini okurken çıkardıkları gürültü ve uyarı yaptığımda duyarsız kalıp yanıt vermeleridir. İkincisi de AKP Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın ayağa kalkarak, zafer kazanmış gibi iki elini havaya kaldırarak ve milletvekillerini hayır kaldırıyor mu diye kontrol etmesidir” diye konuştu.

“BİR KEZ OLSUN VİCDANINIZI DİNLEYİN”
70 bin infaz ve koruma memurunun Meclis’ten çıkacak olumlu bir haberi beklediğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesi için sayılan genel idari hizmetler sınıfı kapsamına infaz koruma memurları girmiyor. Çünkü infaz koruma memurlarının büro memurları gibi idari hizmetler sınıfında yer alması Anayasa'mızın temel ilkelerinden ölçülülük ilkesine aykırıdır çünkü infaz koruma memurlarının elinde kalem yoktur. İnfaz koruma memurları son derece kötü koşullarda cezaevi içerisinde âdeta mahkûmlarla iç içe bir görev görmektedir. Bu kardeşlerimiz, can güvenliği açısından ve infaz koruma memuru olması nedeniyle cezaevindeki durumu kontrol altına almak için âdeta bir polis, bir asker görevi gören insanlardır ve şehitler vermişlerdir. İnfaz koruma memurlarıyla ilgili size çağrım var, tıpkı Genel Başkanımızın yaptığı çağrıyı size yapıyorum: Gelin, infaz koruma memurlarıyla helalleşin. 17 bıçaklı, silahlı saldırıda öldürülmüş infaz koruma memurları adına sizlere sesleniyorum: Partinizin adı ‘Adalet’ Bakanlığın adı ‘Adalet’ ama adalet içinde hiç yok. Adalet Bakanlığının içinde adaletsizlik varsa Türkiye'de adaletten söz etmek mümkün değil. Bir kez olsun vicdanınızı dinleyin, sizden rica ediyorum, bir kez olsun aklınızla hareket edin.”
BİRLİKTE ÇÖZELİM ÇAĞRISI
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e seslenerek “Siz Adalet Bakanı olarak kendi personelinizin özlük haklarına sahip çıkmıyorsanız asıl mesele sizin iktidarınızdadır” diyen Sertel, şöyle devam etti:
“70 bin infaz koruma memuru var, 70 binin 10 bini sözleşmeli. Sözleşmelilerin, bizzat infaz koruma memuru olup kadrolu olanlardan çok büyük haksızlıkla eşitsizlikle çalıştırıldığını da biliyoruz. Geçmişte infaz koruma memurlarının lojmanları vardı, yok oldu, kapandı, bitti, şu anda lojmanlarda oturamıyorlar. Geçmişte infaz koruma memurları araçlarla cezaevine taşınıyordu, yok oldu. Şimdi, size buradan teklifimi tekrar sunuyorum: Gelin, hep birlikte el kaldıralım. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK PARTİ Grubu da hep birlikte el kaldırsın, siyaset üstü bu duruma hep birlikte çözüm bulalım. Sonra infaz koruma memurları için 3600'ü getirelim, itfaiyeciler için 3600'ü getirelim, polislerimiz, öğretmenlerimiz, sağlıkçılarımız için 3600'ü getirelim. Bu ülkede beraber yaşıyoruz, hayatım boyunca ezilenlerden, hayatım boyunca gerçekten hakkı yenenlerden yana saf tuttum ve tutmaya devam edeceğim.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Sertel’den ‘Foça’ çıkışı: Tek suçlu yapay zeka!
Eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Özgür Özel'den veda konuşması: "Partinin adı değişir,...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada olağanüstü...
Madencilerin eylemi sürüyor: Talepler bakanlığa iletildi!
Ankara'da hakları için eylemlerini sürdüren Doruk Madencilik işçileri Bakanlığın dün yaptığı...
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...