CHP'li Umut Orkun Uğraş Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı
CHP’li Umut Orkun Uğraş, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Daha önce partide birçok alanda görev alan Uğraş, “Benim amacım Buca’mız için yapılan hizmetlerin üstüne bir taş daha koymak ve CHP bayrağını hep birlikte yüceltmektir” dedi.
ANIL ARABACI / EGE’YE BAKIŞ - Yerel seçime 6 aydan az bir süre kala adaylık açıklamaları gelmeye devam ediyor. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) birçok alanda görev yapan Eski Buca İlçe Başkan Yardımcısı Umut Orkun Uğraş, bugün Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Uğraş, CHP’nin bir ulusu var eden parti olduğunun altını çizerek, “Benim amacım Buca’mız için yapılan hizmetlerin üstüne bir taş daha koymak ve CHP bayrağını hep birlikte yüceltmektir” dedi.

“CHP DİMDİK AYAKTA”
CHP’nin tarihsel önemine değinen Uğraş, CHP hiçbir dönemde kolayın partisi olmamıştır. Tıpkı bugün gibi… Bakınız ne partiler kuruldu ve yok oldu ama CHP ulu bir çınar gibi dimdik ayakta. Partimizi böyle uzun süre yaşatan temel gerekçe Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu her zaman ileriye bakan ve hak ve halktan yana olan ilkeleri ve örgütsel anlayışıdır. CHP bir siyasi parti olmaktan öte, inançları, yaşama bakış açısı, bağımsızlığa ve insana insanca değer veren devrimci bir parti olarak doğdu ve bugün de böyledir” ifadelerini kullandı.
“ÜLKEMİZİN ATANAMAYAN ÖĞRETMEN CENNETİNE DÖNÜŞTÜ”
Uğraş, ülkenin mevcut ekonomik ve sosyal yapısı nedeniyle, gençlerin ve emekçilerin yüzünün gülmediğini belirterek, “Ülkemizin içine düşürüldüğü durum kaygı ve endişe vericidir. İnsanlar boğazına kadar borç batağında. Özellikle gençlerimiz her alanında itilip kakılmaktadır. Ülkemiz atanamayan öğretmen cennetine dönüşmüş. İşçi, emekçi kardeşlerimizi sendikasızlaştırmak için her yolu meşru sayan zihniyet, her şeyi millet adına yaptığını ileri sürerek hepimizi aldatacağını sanıyor” diye konuştu.
“CUMHURİYETİMİZE KARŞI AKIL ALMAZ SALDIRILAR DAYANILAMAZ NOKTAYA GELMİŞTİR”
Cumhuriyet kazanımlarını anlatan Uğraş, iktidara seslenerek şunları söyledi:
“Hepimizin bildiği gibi uzun süredir Cumhuriyetimize ve kazanımlarımıza karşı akıl almaz saldırılar, dayanılmaz bir noktaya gelmiştir. Bu saldırılara Cumhuriyet ve Demokrasi sevdalıları büyük bir kararlılıkla mutlaka cevap verecektir... Sonsuza dek yaşatacağımıza ant içtiğimiz Cumhuriyet yolunu kirletip karartmak isteyen ucuz Sözcülerin karşısında yeni ve genç bir güçle kolkola girdiğimizi gördüklerinde bizlere daha çok saldıracaklardır. Ancak; biz kuruluşunda dünyayı kendine hayran bırakmış bir gücün hak bilir evlatları olarak tarihsel tüm erdemli heyecanların toplamı olduğumuzu bilerek yola çıktık. Arkadaşlarım şunu asla unutmamalıyız. Bizler Mustafa Kemal'in yol arkadaşlarıyız. İktidar şunu bilmelidir ki; Partimiz bu ülkenin kurucusudur. Cumhuriyet Halk Partililerde ülkemizin onuru ve çelik omurgasıdır”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Emekli Albay Orkun Özeller, tahliye edildi!
Emekli Kurmay Albay Orkun Özeller, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şikayeti sonrasında...
CHP'nin Buca Belediye Başkan Vekili adayı belli oldu!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün...
Güncel Haberleri
TümüMMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!
MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.
Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...
Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...
İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...
Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!
Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...
Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...
Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...
Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...
Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...
Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...
Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi
AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...
Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...
Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...