BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li Yücel'den Alsancak Limanı çıkışı: "Sınır gibi lima...

CHP'li Yücel'den Alsancak Limanı çıkışı: "Sınır gibi liman da namustur!"

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Alsancak Limanı'nın satışıyla ilgili karara tepki gösterdi. Yücel konuyla ilgili açıklamasında, “Erdoğan'ın ağzından hep ‘küresel güç olacağız’ sözünü duyuyoruz. Kendi limanını satarak mı bölgesel ya da küresel güç olacak bu ülke? Sınırları kevgire döndürdüler, sıra limanlara geldi. Sınır gibi liman da namustur!” ifadelerine yer verdi.

0Yorumlar
CHP'li Yücel'den Alsancak Limanı çıkışı: "Sınır gibi liman da namustur!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, İzmir Limanı’nın Arap sermayesine satılacağı iddiaları ve ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yabancı bir televizyon kanalında iddiayı doğrulayan açıklamalarına tepki gösterdi.

İzmir’in simgelerinden biri olan Alsancak Limanı’nın, Türk ticaretinde de bir simge olduğunu belirten Yücel, “Alsancak Limanı, bir simge, 24 saat hizmet veren bir değer. İşgücü, malzeme, hizmet, kapasite, potansiyel olan bir limanı satmak akıl tutulmasından başka bir şey değildir! Neden Arap sermayesine peşkeş çekiliyor? Liman yıllarca âtıl gösterildi, özelleştirme için zemin hazırlandı. Açılan yürütmeyi durdurma ve ihalenin iptali yönündeki davaların sonucu bağımsız yargı kamunun ve işçinin hakkını korudu. Ama AKP zihniyeti ısrar etti. Tek bildikleri kazanımları yok etmek, satmak, kapatmak! Üstelik ağızlarından yerli ve milli lafını hiç düşürmeden... Körfez sermayesi konu olunca yerli, milli lafları hep unutuluyor!” diyerek eleştirilerini sıraladı.

ATATÜRK MİLLİLEŞTİRDİ, 90 YIL SONRA YABANCIYA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK!

“Atatürk’ün millileştirdiği İzmir Alsancak Limanı satılırsa 90 yıl sonra bir kez daha yabancıların eline geçmiş olacak” diyerek tepkisini sürdüren İzmir Milletvekili Yücel, “Büyük fedakarlıklarla geri alınan ve tarihi miraslarımızdan biri olan limanımızın peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz! 156 yıl önce Osmanlı Devleti tarafından yabancılara verilen limanın yeniden devletin olması için büyük bedeller ödendi. Kurtuluş Savaşının ardından Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk devletin tam bağımsızlığının ekonomik bağımsızlık ile tamamlanacağını çok iyi analiz etmişti. Lozan Antlaşması ile kapitülasyonların sona erdi ve yurttaki bütün imtiyazlı şirketler de kamulaştırıldı. Limanı işleten şirketin alacakları ödenerek özel bir kanunla yabancı şirketin 1952’ye kadar sürecek olan imtiyazı ortadan kaldırıldı ve İzmir Limanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ait oldu. Atamızın tüm koşulları zorlayarak gerçekleştirdiği bu ekonomik bağımsızlığı iktidar şımarıklığı ile hareket eden AKP’nin ve Erdoğan’ın mahvetmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

14 saat önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

14 saat önce

İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...

20 saat önce

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...

21 saat önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

23 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...

23 saat önce

İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...

1 gün önce

Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....

1 gün önce

Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...

1 gün önce

RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...

1 gün önce

İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...

1 gün önce

Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı

İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...

1 gün önce