CHP müzesi kuruluyor
Cumhuriyet ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) uzun süredir planladığı Türkiye'nin ilk siyasi tarih müzesini kurma çalışmalarına hız verdi
Cumhuriyet ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) uzun süredir planladığı Türkiye'nin ilk siyasi tarih müzesini kurma çalışmalarına hız verdi.
Cumhuriyet ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) uzun süredir planladığı Türkiye'nin ilk siyasi tarih müzesini kurma çalışmalarına hız verdi. 2021 yılında açılması hedeflenen müzede Türkiye'nin tarihine ışık tutan 600'e yakın bilgi, belge sergilenecek. Müzenin ayrıca empati, talephane, zeitgeist alanları ile yaşayan bir müze olması hedefleniyor.
Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, CHP Genel Merkez binası içerisinde kurulacak müze projesinde son aşamaya gelindi.
Envanterde kayıtlı 588 materyal bulunurken bu materyallerin sayısının bağışlarla daha da artması bekleniyor. Müze envanterini kitap, broşür, afiş, büyük küçük ölçekli objeler, süreli yayınlar, fotoğraflar gibi malzemeler oluşturuyor.
Türkiye tarihine ışık tutması amacıyla kurulan müzede asma kat şeklinde oluşturulan hafıza mekânının yanı sıra gündeme ilişkin değerlendirmelerin de yer alacağı bir bölüm oluşturulacak.
Parti binası içerisinde 440 metrekarelik bir alanda kurulacak müzeye dair çalışmalar hakkında bilgi veren, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak CHP Müzesini yenileyerek, partimizin ve ülkemizin tarihine ışık tutacak eserleri ziyaretçiler ile buluşturacağız" dedi.
Müze bilgilendirme alanına gelen ziyaretçilerin bankodan müze alanına kabul edileceğini belirten İlgezdi, müzenin içeriğine ilişkin ise şunları kaydetti:
"Empatya (empati) alanı güncel sergilemeler için ihtiyaca göre kullanılacak alan olacak. Farklı tarzlar için farklı düzenlemelere imkan verecek bir empatya alanı olacak. Bu sayede birçok müzede ve hatta sergi salonundan daha yaratıcı tasarımlar ziyaretçilerimizle buluşacak. Kütüphane alanında ise seçki yayın, kitap ve dijital içerikler bulunacak. Talephane alanında ziyaretçilerin düşünce ve taleplerinin dile getirildiği bir alan olacak. Hafıza mekanı ile Cumhuriyet tarihindeki önemli gün ve tarihleri hatırlatan bir mekan tasarlanacak. Zeitgeist (Almanca zamanın, toplumun ruhu) bölümü ise güncel konuların izlendiği bir alan olacak. Burada gündemdeki konular izleyiciye, kısa filmler, info grafikler ve istatistiksel görsel veriler, videolar ve belgeler yolu ile anlatılacak."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Menderes’e Geliyor
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 6-7 Ağustos...
Karşıyaka’nın açık hava kent müzesi rotaları netleşti,...
Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Karşıyaka Kültür ve Turizm Rotası’ projesi kapsamında...
Konak Belediyesi'nin müzeleri yaz tatilinde de...
Konak Belediyesi’nin kent kültürüne katkı sunan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Kadın...
Güncel Haberleri
TümüAliyev'in Ankara'daki zirveye katılmama kararının perde...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne...
Buca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor
Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için 6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...
Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...
Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.
İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi
İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.
30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor
30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...
Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...