CHP'li Bakan sordu: "Gerici profesör hakkında soruşturma başlatıldı mı?"
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, ‘Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’ kapsamında Güzelbahçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı bir konferans gerçekleştirildi
IŞIĞIMIZ BİLİMDİR!
CHP’li Murat Bakan, “Ortaokul ve lise çağlarındaki çocuklarımıza ‘profesör’ unvanı olan bir ‘bilim insanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı olarak 15 yaşında evlenebileceklerini söylediği, kadınların regl olmasının tedavi edilmesi gereken bir sorun(!) olarak anlattığı iddiaları doğruysa bu tam olarak bir sapkınlıktır. Türkiye’nin en kıymetli üniversitelerinden birinde akademisyen olan ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten şahısla ilgili iddialar araştırılmalı ve gerçek ivedilikle açıklığa çıkarılmalıdır. Öte yandan laikliği en büyük tehlike olarak gören ‘profesör’ unvanlı bey;Anayasamızın ‘Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ diyen değişmez maddesine karşı görüş beyan etmektedir. Laiklik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değiştirilemez ilkesidir. Işığımız bilimdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Dünyada her şey için; medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’ Konuyla ilgili adli ve idari mercilerin gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.
CHP’Lİ BAKAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’A SORDU:
1 – Güzelbahçe Müftülüğü tarafından yapılan “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansa ilçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği ve çocukların bu etkinliğe zorla götürüldüğüne ilişkin iddiaların gerçekliği araştırılmış mıdır? Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturmada son durum nedir?
2 – Ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Çocukların evlenebileceğini, kadınların regli olmasının tedavi edilmesi gerektiğini, laikliğin de en büyük tehlike olduğunu” savunduğu belirtilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatılmadıysa neden başlatılmamıştır? Başlatıldıysa soruşturmada son durum nedir?
SUÇ DUYURUSUNDAKİ DETAYLAR
Eğitim-İş Sendikası’nın suç duyurusu dilekçesinde, konferansla ilgili detaylara yer verildi: “Etkinlikte konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu (DEU İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı) tarafından yapılan anlatımlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Temel Hak ve Özgürlükler kapsamında oldukça sıkıntılı olup din, felsefe ve cinsiyet üzerinden büyük ayrımcılık ve nefret söylemleri içermektedir. Prof. Emiroğlu tarafından; ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeler kullanılmıştır.”
EMİROĞLU: SÖYLEDİĞİMİN ARKASINDAYIM HER CÜMLENİN ALTINA İMZA ATARIM
Daha sonra konuyla ilgili basına açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu, laiklik konusunda söylediği her cümlenin ‘altına imzasını atacağını’ belirterek, “Söylediğimin arkasındayım. Her cümlemin altına imza atarım. Ama kaba saba laikliğe karşı savurma bize yakışmaz. Bunlar çamur at izi kalsın diye düşünüyorlar. Belki de kurumları yıpratıyorlar” demiş, kadınların regl olmasının ‘hastalık olduğu’ ifadelerini söylediğini ise reddederek ‘tamamen asparagas’ olduğunu söyledi.
KONFERANSA ‘ZORUNLU’ KATILIM İDDİASI
İlçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği belirtilirken, çocuklarının bu etkinliğe zorla götürüldüğünü öğrenen velilere, şikâyet için gittikleri okul yöneticileri tarafından “Bizim ilgimiz yok, toplantıyı müftülük düzenledi” bilgisi verildiği öğrenildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı!
Feshedilen Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”...
İstanbul’da İtalyan profesör evinde ölü bulundu
Beyoğlu’nda kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki İtalyan profesör Ruggero D’Angerio, evinde...
Özgür Özel'in 'Akın Gürlek' iddiası sonrasında soruşturma!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında yaptığı konuşmaya yönelik...
Güncel Haberleri
TümüMeral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!
Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...
Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...
Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...
TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!
Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...
Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...
Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...
Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...
Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....
Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem
AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti....
İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...
Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...