BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li Kılıç'tan depremzedeler için çağrı: Haklı talepler...

CHP'li Kılıç'tan depremzedeler için çağrı: Haklı talepleri karşılansın

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin ardından geçen 7 aya rağmen AK Parti iktidarının Bayraklı'da yaşayan deprem mağdurlarının sorunlarına çözüm üretmekten çok uzak olduğunu belirtti.

0Yorumlar
CHP'li Kılıç'tan depremzedeler için çağrı: Haklı talepleri karşılansın

CHP'li Av. Sevda Erdan Kılıç, binlerce depremzedenin 6306 sayılı yasanın sağladığı kentsel dönüşüm kredisi imkanından yararlanmak istediğini ancak bu konuda maddi anlamda haklı çekinceleri olduğunu belirtti.

Devletin "evini yık, güçlendir veya kentsel dönüşümle evini yap dediğini" ifade eden CHP Milletvekili Av. Kılıç, şunları kaydetti:

“Ancak ekonomik krizi derin bir şekilde yaşayan Türkiye'de bunun pek mümkün olmadığı aşikardır. Bankalar 10 yıl vadeli kentsel dönüşüm kredisi olarak 200 bin TL veriyor ve bu krediler güncel faizlere göre veriliyor. Ekonomik krizden kaynaklı artan inşaat maliyetleri sonucu, Sıfırdan bir ev yapmanın bedeli 400-450 bin liraları buluyor. Sadece emekli maaşı ile tek maaş ile geçinen vatandaşlar bu maliyeti nasıl karşılayacak? Geri kalan tutarı nasıl ödeyecek? Devletin kendi kendine bu soruları sorması ona göre de bir çözüm yoluna gitmesi gerekir. Yoksa deprem mağdurlarının bu şartlarda ev sahibi olması hayalden öteye gidemez.

Maddi imkansızlıklar ve kısa vadeli krediler nedeniyle ev yaptıramayan depremzedeler evlerini düşük fiyata satıp başka yerlerde yaşamak zorunda kaldı. Birçok deprem mağduru da depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala konteynır kentte ve yurtlarda kalmaktadır. ‘Sosyal Devlet’ ilkesi gereği deprem mağduru vatandaşlara daha uzun süreli, düşük faizli kredi imkanı sağlanarak bu insanların bir an önce ev sahibi yapılması gerekir. Aksi halde bu süreç daha da uzayacak ve mağduriyetler katlanarak artacaktır.”

"İZMİR DEPREMZEDELERİNİN HAKLI TALEBİ"

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, geçen aylarda kurulan İzmir Depremzedeler Dayanışma Derneği’nin iktidara yaptığı çağrıyla,“İzmirli depremzedelerin düşük faizli, 3 veya 5 yıl ertelemeli, 20 yıl gibi uzun döneme yayılmış ve maliyetler göz önüne alınarak kredi imkanından faydalanmak istediklerini” bildirdiğini belirtti.

Bu insanların yıllarca DASK ödemesi yaptığını ancak DASK'tan geri dönüşlerin de beklentiyi karşılamadığını vurgulayan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Yıkılan ve oturulamaz kararı verilen binalara tam teminat ödenmelidir. Bu istekler de depremi yaşamış, psikolojisibozulmuşve ortada kalmış depremzedeler için çok olmasa gerek. Hele ki yoksulluğun, işsizliğin tavan yaptığı, insanların pazar artıklarıyla beslenip kuru ekmeğe muhtaç kaldığı, yaklaşık 25 milyon icra dosyasının olduğu, doların 8,50'yi, Euro'nun 10 lirayı geçtiği bir ekonomide!” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...

23 saat önce

Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...

23 saat önce

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

1 gün önce

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...

1 gün önce

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

1 gün önce

İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...

1 gün önce

Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...

1 gün önce

Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!

Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...

1 gün önce

Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...

1 gün önce

Bennu Gerede gözaltına alındı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...

1 gün önce

Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?

TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...

1 gün önce

Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...

1 gün önce