CHP'li Polat'tan PM değerlendirmesi "İzmir'i temsil eden bir liste"
CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, PM sonucu değerlendirdi
CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, PM sonucu değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in il kongresi sürecinde yıpratılmaya çalışıldığını ve haksızlığa uğratıldığını öne süren Polat. “Süreçte Tunç Bey’in haksızlığa uğratmak isteyenlere bizzat şahit oldum.
Örneğin; genel başkanımız il kongresini blok listeyle yapın’ önerisi vardı. Buna uyulmaması başlı başına bir hamleydi. Ancak kurultayda kendisini istediğini alarak sahneden ayrıldı. PM’ye seçilmiş arkadaşlarımızın örgütte bir karşılığı var. Sonuç partimiz adına memnuniyet verici” dedi.
Gündeme Bakıştan Halil İbrahim Güler'in Haberine Göre CHP’nin 37. Kurultayında Yüksek Disiplin Kurulu’na üst üste üçüncü kez seçilen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, kurultay sonucunu Gündeme Bakış’a değerlendirdi. Polat, PM sonucunun içine sindiğini belirterek, “İzmirli PM üyelerimiz kentin dokusunu iyi tanıyorlar. Örgütten gelen arkadaşlarımızın olması sevindirici. Sokağa biliyorlar. İzmir’i temsil eden bir liste” dedi.
DENGE TUTARKEN.
Polat, kurultay öncesi partililerin belli güç odakları etrafında kümeleştiğine dikkat çekerek, “Bundan sonra yeni güç odakları olacaktır ve insanlar orada olacaktır. Bu da doğaldır. Denge değişikliği kaçınılmaz. Süreç bize gösterdi ki; Büyükşehir Belediye Başkanımız çok yıpratılmaya çalışıldı. Ama buna rağmen süreci başarıyla atlattı. Sahneden istediğini alarak çekildi. Partideki ayrışma artık daha cılız bir hal olacak. Mevcut PM ve genel merkez yapısı hem genel hem yerel seçime partiyi taşıyacak. Partililer de denge tutarken bunu gözeteceklerdir” dedi.
TUNÇ BEY İSTEDİĞİNİ ALDI
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Polat, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim örgütümüz farklıdır. Örgütün nihai vicdanı kurultaydır. Benimle ilgili farklı şeyler söylendi. İlçe kongresini kaybettik. İl kongresinde taraf olmadım. Ancak kurultay delegelerinin nelere kadir olduğunu herkes gördü. Tunç Bey de yıpratılmaya çalışıldı. Haksızlığa uğradı. Örneğin; genel başkanımız il kongresini blok listeyle yapın’ önerisi vardı. Buna uyulmaması başlı başına bir hamleydi. Ancak kurultayda Tunç Bey istediğini aldı”
ŞOV KISMINDA OLMADIM
3. kez YDK’ya seçilmesini değerlendiren Polat, “Ben siyasetin şov kısmında hiçbir zaman olmadım. İş kısmında oldum. Anadolu’yu gezdim. Partililerle görüştüm. Bunu duyurmadım. Yaptığım işi hep ciddiye aldım. Kurultayda kimseden oy istemedim. Bir takım tartışmaların içerisine girmek istemedim. Sağ olsun delegelerimizin takdirine mahzar oldum. Bu benim açımdan çok önemli. YDK partinin en hassas kurulu..Ya ceza veriyorsunuz ya da kaldırıyorsunuz…Bir taraf kırılıyor. Demek ki işimizi doğru yapmışız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Polat'tan Utku Gümrükçü'ye ziyaret: CHP'den...
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir...
CHP YDK'nin başına İzmirli vekil getirildi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanlığı'na İzmir Milletvekili Mahir...
Güç'ün ihracına itiraz edilmişti: MYK'den 'ret' kararı!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, aralarında görevden alınan eski İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün de...
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
