BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP’li Sertel: AKP iktidarı sağlık çalışanlarına da ayrım...

CHP’li Sertel: AKP iktidarı sağlık çalışanlarına da ayrımcılık yaptı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sağlık çalışanlarına ek ödeme getirildiğini ancak belediye hastaneleri ve kurum hekimlerinin dahil edilmediğini savundu. Sertel, "AKP iktidarı sağlık çalışanlarına da ayrımcılık yaptı." dedi.

0Yorumlar
CHP’li Sertel: AKP iktidarı sağlık çalışanlarına da ayrımcılık yaptı

Sağlık çalışanlarına ek ödeme verilmesinin önünü açan yönetmelik Ağustos ayından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile Üniversite hastanelerinde görev yapanları kapsayan yönetmelikte belediye hastaneleri, cezaevi hekimleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hekimler için düzenleme yapılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, sağlık çalışanlarının ücretlerinde düzenleme yapan yönetmelikte kamu kurumlarında görev yapan herkesi kapsamamasını Meclis gündemine taşıdı.
 

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hastanesi Eşrefpaşa üzerinden örnek vererek, “Sağlık çalışanları büyük bir özveriyle 24 saat anlayışı ile görev yapıyor. Son yapılan düzenleme ile ek ödemeler getirilerek ücretlerde iyileştirmeler yapıldı. Ama kamu kurumlarında görev yapan hekimler ile belediye hastanelerinde çalışan sağlık görevlileri bu düzenlemenin dışında bırakıldı. Eşit iş yapıyorlar eşit ücret almıyorlar. Bu yönetmelikte gerekli değişiklikler yapılarak kapsamı genişletilmeli, haksızlığa son verilmelidir” dedi.


“AYRIMCILIK YAPILDI”
İzmir Eşrefpaşa Hastanesi’nin İl Özel İdaresi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği 1950 yılından bu yana belediyenin yönetiminde olduğunu hatırlatan Atila Sertel, şunları söyledi:
“Eşrefpaşa Hastanesi 72 yıldır tüm İzmir’e hizmet veriyor. Yalnızca belediye personeline değil sosyal güvencesi olan herkese tıpkı devlet hastaneleri gibi hizmet sunuyor. Burada görev yapan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının hemen hepsi devlet memuru. Devlet hastanesi gibi hizmet vermelerine rağmen ek ödeme düzenlemesinden yararlandırılmadılar. Yine cezaevlerinde, bakanlıklarda kurum hekimi olarak yapanlar da ek ödemeden yararlandırılmadılar. Ağustos ayında çıkarılan yönetmelik Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile üniversite hastanelerinde çalışanlar için çıkarılmış ve onların ücretleri iyileştirilmiş oldu. Eşrefpaşa benzeri hizmet veren belediye hastaneleri ve kamu kurumlarında görev yapan doktorlar ek ödemelerden mahrum bırakıldı. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapan AKP iktidarı, hastane ve sağlık çalışanları arasında da ayrımcılık yapıyor. Bu yanlışa derhal son verilmeli.”
 

SORU ÖNERGESİ VERDİ
Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şu soruları yöneltti:
1-  Çalışanların memur statüsünde olduğu, tüm vatandaşlara devlet hastanesi gibi hizmet sunulduğu Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarının özlük hakkı ve ek ödeme düzenlemelerinden yararlanamamasının sebebi nedir?
 
2-  Eşrefpaşa Hastanesi dışında Türkiye genelinde bu düzenlemelerden yararlandırılmayan kaç hastane vardır? Varsa bu hastanelerin ismi nedir?
 
3-  Eşit işe eşit ücret politikası gereği belediye hastanelerinin, Cezaevi ve diğer bakanlıklarda görev gören doktor ve diğer sağlık çalışanlarının da iyileştirilmelerden yararlandırılması gerekmiyor muydu?
 
4-  Yapılan düzenlemenin kapsamı genişletilerek Eşrefpaşa Hastanesi gibi diğer kurum ve kuruluşların da kapsam içine alınmasına yönelik bir adım atılacak mı?



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

6 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

6 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

8 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

9 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

10 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

12 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

12 saat önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 gün önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

1 gün önce