BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li Sındır'dan gezi davası çıkışı: Üstünlerin hukuku!

CHP'li Sındır'dan gezi davası çıkışı: Üstünlerin hukuku!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci İle Gündem programına konuk oldu. Pelin Uzun’un moderatörlüğünde Gazeteci Adem Nakçı ve Gazeteci Adem Sarıkaya’nın sorularını yanıtlayan Sındır, Gezi davasında çıkan karara yönelik yaptığı açıklamada, ‘’Hukuku ayaklar altına alanlar yarın o hukukun altında ezilecekler’’ dedi.

0Yorumlar
CHP'li Sındır'dan gezi davası çıkışı: Üstünlerin hukuku!
Berivan Kaya/Eege'ye Bakış- Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci İle Gündem programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir parti devletine dönüştüğünü belirten açıklamasında, ‘’15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. Siyasallaşmış yargılının içerisinde FETÖ’den olduğu bilinen hakimler ve savcılar ya tutuklandı ya da kaçtı. Boşalan yerlere avukatlar için sözde bir sınav yapılarak ciddi sayıda hakim ve savcı göreve geldi. Bu hakim ve savcıların neredeyse tamamı AKP’nin rozetini taşıyan kişilerden oluştu’’ dedi.

Gezi davası hakimlerinden bir tanesinin AKP’de Milletvekiliği aday adaylığı olan bir isim olduğunu hatırlatan Vekil Sındır, mahkeme heyetine olan güven sarsıldığını belirtti.

Yargıda üstünlerin hukuku çıkışı
Gezi davası kararına ilişkin yaptığı açıklamada hukuk üstünlüğüne değinen Sındır, ‘’Ülkede hukuk devleti mi, hukukun üstünlüğü mü yoksa üstünlerin hukuku mu tartışılır. AKP’den aday olan hakimin adaletine şüphe ile bakıldı. Türkiye’de en önemli konulardan biri yargı bağımsızlığıdır. Yargı, yürütmenin vesayeti altına girdiyse yargıda bağımsızlıktan bahsetmek mümkün değil’’ ifadelerini kullandı.

Davadan çıkan kararın muhalif sesleri sinirmek için verildiğine değinen Sındır, ‘’AKP Genel Başkanı seçim sürecine giderken muhalefetin sesini baskılamak için korkuttu. Muhalefet zarar vermeye başlarsa faşizm bu noktada kendini gösterir’’ dedi.

Altı partinin ittifakı hakkında sorulan soruları yanıtlayan Sındır, ‘’Altı parti tittifak çatısı altında mevcut siyasal iktidarın karşısında güçlü bir adayla seçime mutlaka çıkacaktır. Süreç daha emekleme aşamasında’’ dedi.

Türkiye’de tarım politikası yok!
 2002 yılından beri sürekli olarak artan ithalatın sonucu olarak gıda fiyatlarının sürekli arttığını belirten Vekil Sındır, iktidarın bir tarım politikasının olmadığını belirtti.  Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘’Paramız var ki ithal ediyoruz’’ ifadelerini hatırlatan Sındır, ‘’TÜİK’ten aldığım verilerde 2002 yılından beri sürekli büyüyen bir dış ticaret açığımız var. Türkiye’nin tarımda üretime ihtiyacı varken bakan çıkıp ithalatı üretimden daha öncelikli gördüğünü açıklıyor’’ dedi.

‘’Türkiye’de bir demografik mühendislik projesi var’’
Savaştan kaçan sığınmacılardan bahseden Sındır, Türkiye’de demografik bir mühendislik projesi olduğuna değinerek, ‘’Türkiye’den önemli meselelerinden biri sığınmacılar konusudur. 7 yılda Suriye doğulu T.C vatandaşı 210 bin kişi var. Afganistan’da  doğan ve T.V vatandaşı olan 180 bin kişi var. Türkiye’de bir demografik mühendislik projesi var. Bunu görmek gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

Uuslararası sözleşmeye göre sığınan kişilerin can güvenliğinin ortadan kalkınca ülkelerine dönmesi gerektiğine dikkat çeken Sındır, sığınmacıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığına vurgu yaptı. Vekil Sındır, ayrıca Türkiye’de en büyük tehditin Suriyeli ve Türk vatandaşı arasında ekonomik, sosyal çatışma ve iç savaş sürükleyecek bir provakasyon olduğuna değindi.

Egemenlik hakkı Arabistan’a devredildi!
AK Partili Recep Tayyip Erdoğan’ın Arabistan ziyaretine değinen Kamil Okyay Sındır, Kaşıkçı dosyasının teslim edilmesini eleştirdi. Sındır, Kaşıkçı dosyasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Sen nasıl teslime edersin Kaşıkçı dosyasını. Kendi egemenlik hakkını kendi rızanla Arabsitan’a devrediyorsun’’ dedi.

Buca metrosu yeniden başlayacak…
Buca Metrosu’nun mahkeme kararıyla ihalesi iptal edilen bir konu olmadığına dikkat çeken Vekil, ‘’İhaleye katılıp hak iddia eden bir firmanın başvurusuyla alınan bir karar var. Büyükşehir tarafından yapılan bir yanlışılık yok. Sonuç itibariyle bir kaç ay sonra yeniden süreç başlayacak’’ ifadelerini kullandı.










 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

1 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

1 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

3 saat önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

3 saat önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

4 saat önce

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

5 saat önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

6 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

6 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

6 saat önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

7 saat önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

7 saat önce

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

20 saat önce