BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.743,24 ₺/gr %0,37 Bitcoin $84.218 %0,15 Dolar 48,97 ₺ %0,18 Euro 55,77 ₺ %0,00 Sterlin 64,80 ₺ %0,06 Gümüş 100,60 ₺/gr %0,26 Ethereum $2.675,35 %0,38 İsviçre Frangı 59,11 ₺ %0,09 Kanada Doları 34,62 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,33 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,05 ₺ %0,17 BAE Dirhemi 13,34 ₺ %0,18 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,25 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li vekil açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti...

CHP'li vekil açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, o karardan vazgeçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi vermiş olduğu "yaz stajları için ödediğimiz tutarı asgari ücret seviyesine yükselteceğiz" sözü havada kaldı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle staj ücretlerinin asgari ücret düzeyine çıkarılması kararından vazgeçildi. Binlerce lise ve üniversite öğrencisi yine mağdur oldu.

0Yorumlar
CHP'li vekil açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, o karardan vazgeçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında yaptığı açıklamada, “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz” demişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi yaptığı açıklamada 2023 yazından itibaren staj yapan öğrencilere asgari ücret sözü verdi ancak yaz bitti verilen söz yerine getirilmedi. Asgari ücretle staj yapmayı bekleyen üniversite ve lise öğrencileri deyim yerindeyse çırak çıktı.

GEREKÇE TASARRUF TEDBİRLERİ!

Öğrencilere asgari ücret kadar para ödenmemesinin gerekçesi ise tasarruf tedbirleri olarak açıklandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Öğrencilere ödeyeceğiniz ücretlere kadar tasarruf edilecek çok sayıda savurganlık var. Öğrencilere ödenecek ücretler yerine binlerce makam aracından tasarruf edin. Bakan yardımcılarına, üst düzey bürokratlara verilen üç maaş, beş maaştan tasarruf edin. Saray’ın harcamalarından tasarruf edin. Cumhurbaşkanını öğrencilere verdiği sözü yerine getirmeye davet ediyoruz. İtibardan tasarruf olmaz diyorsunuz, gençlerin aldığı paradan tasarruf yapmaya çalışıyorsunuz. Bizim tüm itibarımız geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerdir” dedi.  

SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözü hatırlatan Tahtasız, “Yaz stajı gören öğrenciler bana ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce yaptığı açıklamada staj ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olacağının sözünü verdiğini ancak asgari ücretin yüzde 30’u oranında ücret alacaklarını öğrendiklerini iletti. Böylece verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle yeni staj mağdurları oluştu. Öğrenciler korktukları için benimle aynı kareye girmek istemediler. Onların sesi olmamı istediler. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum; gençlere seçimden önce verdiğiniz sözleri yerine getirin ve onların anasının ak sütü gibi helal olan asgari ücreti ödeyin” diye konuştu.

3 BİN 420 LİRA MAAŞ ÖDENİYOR

Staj yapan üniversite ve lise öğrencilerine 3 bin 420 lira maaş ödendiğini, firmada çalışan sayısı 20’nin altında ise bu rakamın bin 710 liraya kadar düştüğünü ifade eden CHP Çorum Milletvekili Tahtasız, şöyle devam etti:

“2023 yılının ilk yarısını tamamladık. En tepeden söz verildi ancak bu söz yerine getirilmedi. Ulusal Staj Programı kapsamında Öğrenciler çeşitli kurumlarda staj yapıyor ancak asgari ücretin yüzde 30’u kadar maaş alıyor. Yani 3 bin 420 lira maaş alıyorlar. Hatta çalışan sayısı 20’nin altında olan kurumlarda staj gören öğrencilere asgari ücretin yüzde 15’i ödeniyor. Yani bin 710 TL ödeniyor. Tüm dünyada gençler ülke ülke gezerken bizim gençlerimiz il dışına dahi çıkamıyor. Siz gençlere, öğrencilere bu parayı mı reva görüyorsunuz? Staj yapan öğrencilere ödenen ücretlerin yükseltilmesi için kanun teklifini hazırlıyorum. Önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığına sunmuş olacağım. Madem ortada verilen ama tutulmayan bir söz var o halde bu kanun teklimize destek verin ve staj yapan öğrencilerin aldıkları trajikomik ücretleri yükseltelim.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!

MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.

14 saat önce

Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

15 saat önce

Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...

15 saat önce

Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...

Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...

15 saat önce

İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...

16 saat önce

Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!

Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...

16 saat önce

Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...

17 saat önce

Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...

Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...

18 saat önce

Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...

20 saat önce

Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...

20 saat önce

Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi

AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...

20 saat önce

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...

Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...

1 gün önce