BIST 100 13.210,72 %4,91 Altın 6.794,56 ₺/gr %1,20 Bitcoin $76.192 %0,94 Dolar 48,67 ₺ %0,06 Euro 56,17 ₺ %0,04 Sterlin 65,53 ₺ %0,14 Gümüş 101,35 ₺/gr %1,79 Ethereum $2.419,12 %2,29 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,01 Kanada Doları 34,91 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,16 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li Yücel, Eris'i Meclis'e taşıdı: "Salgın planınız ne...

CHP'li Yücel, Eris'i Meclis'e taşıdı: "Salgın planınız nedir?"

Covid-19’un son varyantı ERİS konusunda acil eylem çağrısı yapan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Pandemide AKP iktidarının tedbirsiz ve öngörüsüzlüğünü toplum olarak çok acı ödedik. Endişeliyiz ve yeni varyanta ilişkin önlem, teşhis ve tedavi süreçleri ile ilgili planlanan çalışmalar konusunda kamuoyunun bir an evvel bilgilendirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

0Yorumlar
CHP'li Yücel, Eris'i Meclis'e taşıdı: "Salgın planınız nedir?"

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, Covid-19’un son varyantı ERİS konusunda acil plan yapılması gerektiğini vurgulayarak konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı’nın cevaplaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Covid 19 pandemisinde AKP iktidarının tedbirsiz ve öngörüsüz tavrının acı sonuçlarının yaşanması nedeniyle yeni varyantın kamuoyunda endişe yaratığına dikkat çekerek yeni varyanta ilişkin önlem, teşhis ve tedavi süreçleri ile ilgili olarak ülkemizde yapılan ya da yapılması planlanan çalışmalarla ilgili detaylı bilgilendirme yapılmasını talep etti. 

 

"YENİ VARYANT İLE İLGİLİ SALGIN PLANINIZ NEDİR?"

Bulaşıcılık hızının yüksek olduğu bilinen ERİS varyantının bir salgına dönüşmemesi için Sağlık Bakanlığınca alınması planlanan önlemleri ve yeni varyantın salgına dönüşmesi halinde bir salgın planının yapılıp yapılmadığını Sağlık Bakanı’na sunduğu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyan CHP’li Yücel, kamuoyunda büyük bir endişe olduğunu ve detaylı açıklama beklendiğini vurguladı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Deniz Yücel, yaptığı açıklamada şunlara değindi:

“Covid-19’un bilinen son varyantı ERİS’in, aralarında Çin, ABD, Güney Kore, Japonya, Kanada, Avustralya, Singapur, İngiltere, Fransa, Portekiz ve İspanya’nın bulunduğu 51 ülkede görüldüğü açıklanmış, Amerika’da yeniden maske kullanımına başlanmıştır. Dünyada ERİS varyantı ile ilgili pek çok ülke çalışma yapıp, önlemler alırken, Türkiye deve kuşu gibi başını kuma gömmekte ve “yeni varyant ülkemizde görülmedi” açıklaması ile yetinilmesi beklenmektedir.”

 

 

"DOKTORLAR TÜRKİYE’DE ERİS TESTİNİN OLMADIĞINI AÇIKLADI!"

“Oysa yeni varyant ile ilgili olarak kamuoyuna yansıyan konusunda uzman hekimler açıklamalarında, ERİS varyantını tespit edecek testin Türkiye’de yapılmadığı, yurtdışı giriş çıkışlarında herhangi bir denetim uygulanmaması nedeniyle Türkiye’de ERİS varyantının olmadığını söylemenin mümkün olmadığını ifade etmektedir. Hatta ERİS varyantının Türkiye’de de mutlaka olduğu söylenmektedir. Bununla birlikte varyantın bulaşıcılığının yüksek olduğu, sonbaharda Türkiye’de de pik yapabileceği, Amerika’da ERİS varyantı için etkili ilaçların kullanıldığı, bu ilaçların temini konusunda Türkiye’nin de adım atması gerektiği, aksi takdirde Covid-19 pandemisinin ERİS varyantı açısından da tekrarlanma riskinin bulunduğu uyarıları da yapılmaktadır.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 6 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamayı hatırlatan CHP’li Yücel, “Sadece Türkiye’de ERİS varyantının bulunmadığı, yeniden salgın günlerine dönülmesinin söz konusu olmadığı ifade edilmiştir. Ancak Covid-19 pandemisinde AKP iktidarının tedbirsiz ve öngörüsüz tavrının acı sonuçlarının tecrübe edilmiş olması, yeni varyant konusunda da kamuoyunda endişe yaratmaktadır. Bu nedenle yeni varyanta ilişkin önlem, teşhis ve tedavi süreçleri ile ilgili olarak ülkemizde yapılan ya da yapılması planlanan çalışmalarla ilgili detaylı bilgilendirme yapılması gerekmektedir.” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Direksiyon başında hayat kurtaran taksici ödüllendirildi

İzmir’de taksi şoförü Mehmet Emin Yalçın, seyir halindeyken fenalaşan kadın yolcusunu zamanla...

3 saat önce

Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...

6 saat önce

Seferihisar operasyonunda 29 kişi tutuklandı!

İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik 4. dalga operasyon kapsamında rüşvet ve usulsüzlük...

6 saat önce

Ege'de sular ısınıyor: Tunceli'den komando tugayı geldi!

Tunceli'de konuşlu 51. Komando Tugayı'nın Aydın'a kaydırılması, Yunanistan'ın ana gündemine...

7 saat önce

Bergama'da 15 mahalle karantinaya alındı!

İzmir Bergama'da hayvan sağlığını tehdit eden mavi dil hastalığı sebebiyle 15 mahallede 40 gün...

7 saat önce

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 38'e yükseldi!

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin...

9 saat önce

İzBB'de görev değişikliği: Ayatar görevden alındı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha önce TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir...

9 saat önce

KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...

“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...

9 saat önce

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

1 gün önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

1 gün önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

1 gün önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

1 gün önce