BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.761,28 ₺/gr %0,70 Bitcoin $75.782 %2,29 Dolar 48,66 ₺ %0,06 Euro 56,24 ₺ %0,03 Sterlin 65,66 ₺ %0,06 Gümüş 101,01 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.402,72 %3,55 İsviçre Frangı 59,46 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,95 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,70 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,17 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iklim krizi mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iklim krizi mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İklime Dayalı Pakistan konulu uluslararası konferansında konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin iklim değişikliği ve afetle mücadele konusundaki küresel mücadeleye katkı sağlamak bakımından üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini söyledi.

0Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iklim krizi mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) ve Pakistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen "İklime Dayalı Pakistan" konulu uluslararası konferansa gönderdiği video mesajda, katılımcıları selamlarken, Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Şahbaz Şerif ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e davetleri için teşekkürlerini iletti.

Geçtiğimiz aylarda Pakistan'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle ülke halkına geçmiş olsun temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifa diledi.

Türkiye'nin tarih boyunca olduğu gibi bu zor gününde de Pakistan halkını yalnız bırakmadığını belirten Erdoğan, "15 uçak ve 13 trenle gönderdiğimiz 7 bin 500 tondan fazla insani yardım malzemesini ulaştırdık. İlaveten yerelden temin ettiğimiz ürünleri afetzedelerle paylaştık. Ayrıca, 1630 tondan fazla insani yardım taşıyan iki gemi gönderdik. İnşallah bu gemilerin de limanlara varmasıyla Pakistanlı kardeşlerimizin sıkıntılarının bir nebze olsun hafifleyeceğine inanıyorum. Sel felaketlerinin hemen ardından İçişleri ve Çevre Bakanlarımız, TOKİ ve AFAD temsilcileriyle birlikte Pakistan'ı ziyaret etti. Heyetimiz afet bölgelerinde incelemelerde bulundu ve Pakistan makamlarından bilgi aldı. Gerek belirlenen ihtiyaçların giderilmesi, gerekse meselenin uluslararası kamuoyunun gündemine taşınması noktasında yoğun gayret sarf edildi." dedi.

Türkiye'nin yanı sıra diğer ülke ve kuruluşların da çabalarıyla Pakistan halkının yaralarını sarmaya başladığını dile getiren Erdoğan, "Ancak iklim krizinin yıkıcı etkileri karşısında daha fazla müşterek çalışmaya ihtiyaç olduğu aşikardır. İklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar insanlığın ortak meselesidir. Pakistan'da vuku bulan felaket, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu ve benzeri felaketlerle mücadeleyi bir strateji çerçevesinde dayanışma içerisinde yürütmek gerekiyor. Türkiye bu küresel mücadeleye katkı sağlamak bakımından üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmektedir. Zarar gören afet bölgelerinin yanı sıra Pakistan'ın afete uğrama riski bulunan tüm bölgelerinin iklime dayanıklı şekilde yeniden inşa edilmesi yeni acılar yaşanmasının önüne geçecektir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Pakistan'daki afetzedelerin acil ihtiyaçlarının temini ile yeniden inşa sürecine gereken katkıyı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

TOKİ yetkililerinin bu hususta Pakistan makamlarıyla temaslarını sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, "AFAD ve sivil toplum kuruluşlarımız da insani yardımların ulaştırılması konusunda gereken her türlü hassasiyeti sergiliyor. Tarih boyunca nice zorluğun üstesinden gelen Pakistanlı kardeşlerimizin Allah'ın izniyle bu sıkıntılı dönemi de suhuletle atlatacağına inanıyorum. Türkiye olarak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de kardeş Pakistan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Rabb'im, Pakistanlı kardeşlerimizi her türlü afetten, musibetten muhafaza buyursun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konferansın, uluslararası toplumun Pakistan'a olan desteğine ivme kazandırmasını dilerken, programın gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

17 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

17 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

19 saat önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

19 saat önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

20 saat önce

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

21 saat önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

22 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

22 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

22 saat önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

23 saat önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

23 saat önce

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

1 gün önce