Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MB açıklaması: "Döviz rezervlerinde sıkıntı yok"
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, "Enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak, aynısını yine başaracağız" dedi. Erdoğan ayrıca, "Merkez Bankamızın döviz rezervlerinde herhangi bir sorun yok" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, AK Parti'nin Elazığ mitinginde vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak, aynısını yine başaracağız" dedi.
Ekonominin temel direklerinin son derece sağlam, dirençli ve güçlü olduğunu ileri süren Erdoğan, "Merkez Bankamızın döviz rezervlerinde herhangi bir sorun yok" dedi.
Erdoğan'ın sözlerinin ardından Mehmet Şimşek'ten de "yeni ekonomi programının uygulanmasında Erdoğan'ın gördük" mesajı geldi.
ENFLASYONDA TEK HANE MESAJI
Milli gelirin ilk defa 1 trilyon dolar barajını aşarak, 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştığını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İhracatımız düzenli bir şekilde artmaya, cari açığımız istikrarlı şekilde iyileşmeye devam ediyor. İstihdam konusunda da hamdolsun güzel bir yerdeyiz. Merkez Bankamızın döviz rezervlerinde herhangi bir sorun yok. Yani, ekonomimizin temel direkleri son derece sağlam, dirençli ve güçlü. Tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntımız enflasyonun tetiklediği hayat pahalılığıdır. Kovid-19 salgınının ve ardından Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaşın olumsuz etkileri ekonomide devam ediyor. Bugün Avrupa'sından Amerika'sına varıncaya kadar herkes enflasyonu dizginlemek için çeşitli adımlar atıyor, çareler arıyor.
Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil. Dahası dünyanın genel gidişatı da bu süreci oldukça zorlaştırmakta. Türkiye olarak amacımız üretim, istihdam ve ihracat boyutunda ivme kaybı yaşamadan, yani vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden enflasyonu tekrar tek haneli oranlara düşürmektir. İnşallah, biraz daha sabrederek bu hedefimize ulaşacağız. Nasıl daha önce enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak, aynısını yine başaracağız."
'HER ŞEY SÜT LİMAN DEĞİL'
Tüm bunları söylerken elbette her şeyin süt liman olduğunu ifade etmediklerine dikkati çeken Erdoğan, çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere vatandaşların yaşadığı sıkıntıların hepsini bildiklerini, gördüklerini söyledi.
Erdoğan, "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları da attık, atıyoruz." diye konuştu.
Sene başından önce her bir emekliye 5'er bin lira ödeme yaptıklarını belirten Erdoğan, "Biz, muhalefet gibi hayal taciri değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Biz, sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz, boş söz veremeyiz. Şimdiye kadar insanımıza karşı hep dürüst olduk, hasbi ve harbi davrandık. Vatandaşımızla daima gönül diliyle, açık yüreklilikle konuştuk. Bugün de aynı samimi tavrımızı koruyoruz" dedi.
ŞİMŞEK: PROGRAMIMIZDA CUMHURBAŞKANININ DESTEĞİNİ GÖRDÜK
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya platformu X üzerinden Erdoğan'ın sözlerini paylaşarak, "Programın hazırlanmasından uygulanmasına kadar her aşamada Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğini gördük" dedi.
Şimşek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren gereken tüm politikaları ivedilikle uygulamaya aldık. Ulusal ve uluslararası platformlarda programımızın hedeflerini ve sonuçlarını anlatıyoruz. Tüm kesimler tarafından anlaşılan ve kabul gören programların başarısı artar" değerlendirmesinde bulundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Merkez Bankası rezervlerinde 2,5 milyarlık yükseliş!
Merkez Bankası toplam rezervleri, 30 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 544 milyon...
Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk il ziyaretini bugün Aydın'a gerçekleştirecek....
Azerbaycan'da Üçlü Zirve... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...
Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...
Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...
AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
