BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyareti sonrası uçakta yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına ilişkin "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" dedi. 

0Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yantıladı. 

Erdoğan emekli maaşına ilişkin yaptığı açıklamada, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" dedi.

Erdoğan,ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu seçim sayısını anımsatarak "Kılıçdaroğlu benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14 de, 15 de olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisinin çekilip gitmesi lazım" diye konuştu.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ 

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin  ile yapması beklenen görüşmeye dair "Yüz yüze bir araya gelip konuşacağız. Dışişleri Bakanım yakında Rusya seyahati yapabilir. Çünkü bu işin yüz yüze olması büyük önem arz ediyor" ifadelerine yer verdi.

İsveç'in NATO üyeliği hakkında da konuşan Tayyip Erdoğan, "İsveç eğer Stockholm caddelerine sahip çıkmazsa, bizim kutsalımıza, kutsallarımıza saldırılar devam ederse kusura bakmasınlar" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL VE ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELİ OLDU MU?" SORUSUNA YANIT

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri ile ilgili kendisine sorulan "İstanbul ve Ankara belediye başkan adayları belli oldu mu?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Daha 7-8 ay var. Bu kadar aceleci olursak yanlış olur. İstişare bizim en büyük silahımız. İstişaremizi kimlerle yapacağız? Teşkilatımızın tüm yetkili birimleriyle yapacağız. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hepsiyle istişarelerimizi yapacağız. Önümüze onlar alternatif olarak hangi arkadaşlarımızı çıkarırlarsa, onların içerisinden birinci derecede İstanbul ve Ankara olmak üzere adımlarımızı atacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü İstanbul ve Ankara bunların eline bırakılmaz. İstanbul ve Ankara bunların eline kaldı, hali gördünüz. Dün bir gazetede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki çöp yığınlarını gösterdiler. Yakışır mı bu? Şimdi ben göreve geldiğimde üç şeyi konuşuyorduk, çöp, çukur, çamur. Şimdi aynı durumu İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de yaşıyoruz. Nerede bir CHP belediyesi varsa bunları yaşıyoruz. Benim halkım buna layık değil. Nasıl biz o çöp dağlarını ortadan kaldırdıysak, nasıl susuzluğu giderdiysek, o çukurlardan İstanbul’umuzu nasıl kurtardıysak inşallah şimdi de şu sıkıntıları aşacak bir kadroyla 31 Mart’a hazırlanıyoruz. 22 yıldır Türkiye’de marka olmuş bir belediyecilik anlayışımız var. AK Parti belediyecilik anlayışını, AK kadroları tüm seçim bölgelerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bugüne kadar olduğu gibi 2024 yerel seçimlerinde de AK Parti’yi en iyi şekilde temsil edecek, vatanına hizmet etmeyi aşk bilen adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. Her bir seçim bölgesi için ayrı ayrı çalışıyoruz. Uzun yıllar çöp, çamur ve çukur siyasetine maruz kalmış CHP’lilerin elindeki belediyeler için de kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz."

"31  MART'A HAZIRLANIYORUZ"

Dün bir gazetede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki çöp yığınlarının gösterildiğini söyleyen Erdoğan, "Yakışır mı bu? Şimdi ben göreve geldiğimde üç şeyi konuşuyorduk, çöp, çukur, çamur. Şimdi aynı durumu İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de yaşıyoruz. Nerede bir CHP belediyesi varsa bunları yaşıyoruz. Benim halkım buna layık değil. Nasıl biz o çöp dağlarını ortadan kaldırdıysak, nasıl susuzluğu giderdiysek, o çukurlardan İstanbul'umuzu nasıl kurtardıysak inşallah şimdi de şu sıkıntıları aşacak bir kadroyla 31 Mart'a hazırlanıyoruz" diye konuştu.

"1 BUÇUK MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ ÖNGÖRÜYORUZ"

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde beklenen depreme ilişkin konuşan Erdoğan, "İstanbul için 1,5 milyon konutun dönüşümünü şu anda öngörüyoruz ve bunun için boşa harcanacak bir vakit yok. Gerek deprem bölgesi gerekse diğer illerimizde olsun hiçbir çalışmayı ağırdan alacak durumumuz yok" dedi.

(BİRGÜN)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

7 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

8 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

9 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

10 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

11 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

13 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

13 saat önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 gün önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

1 gün önce