Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma maliyeti 427 milyon!
İktidar halka ve kamu kurumlarına tasarruf yapın derken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için bu yılın ilk altı ayında tam 427 milyon 142 bin TL harcandı. Koruma ordusunun günlük maliyeti ise 2,6 milyon TL’ye denk geliyor.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Yurttaşlar ekonomik krizin pençesinde geçinebilmek ve kirasını ödeyebilmek için mücadele ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma ordusu için yeni bir harcama rekoru kırıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kısa bir süre önce kamu kurumlarına gönderilen genelde, tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi ve tasarruf yapılması gerektiği belirtildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın harcamaları ise her geçen gün katlanarak artıyor.
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2023 yılının ilk 6 aylık harcamalarını açıkladı. EGM’nin mali tablolarına göre, Erdoğan’ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, yılın ilk 6 ayında 472 milyon TL 142 bin TL harcayarak yeni bir harcama rekoruna imza attı.
Erdoğan’ın koruma ordusu için sadece ocak-haziran ayları arasında yapılan harcama ise günlük 2 milyon 623 bin TL’ye geliyor. Bu para da güncel asgari ücret ile kıyaslandığında ise daha çarpıcı bir sonuç ortaya çıkıyor.
Buna göre, Erdoğan’ın korumanın sadece bir günlük bedeli yaklaşık 230 asgari ücretlinin maaşına denk gelirken bir aylık koruma ordusunun bedeli ise yaklaşık 7 bin asgari ücretlinin maaşına denk geliyor.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDEN BİLE DAHA FAZLA
Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 2022 yılında 526 milyon 868 bin TL, 2021’de 306 milyon TL ve 2020’de ise 263 milyon TL harcamıştı.
Cumhurbaşkanlığı korumaları için yapılan harcama, Emniyet’in İstihbarat Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı gibi birçok birimini de geride bıraktı.
KORUMA ORDUSU SIK SIK GÜNDEM OLUYOR
Öte yandan Erdoğan’ın yüzlerce araçlık konvoyu hep gündemde oldu. Erdoğan’ın konvoyunu helikopterler de korurken, gezdiği şehirlerde hayat ve trafik kilitlendi, yurttaşlar saatlerce trafikte bekletildi.
Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şu şekilde ifade ediliyor:
"Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Egeli madenciler ihracatını yılın ilk yarısında yüzde 12...
Egeli maden ihracatçıları 2026 yılının ilk altı ayını yüzde 12 artışla 767 milyon dolar...
İzmir’in elektrikli araç filosuyla 25 milyon lira tasarruf
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet filosundaki 100 elektrikli araç sayesinde yaklaşık 25 milyon...
Tütün ihracatı 2026'nın ilk yarısında 489 milyon dolara...
Ege Tütün İhracatçıları Birliği, küresel ekonomide yaşanan belirsizliklere, artan maliyetlere ve...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
