Deniz dolmuşları hizmete hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği kapsamında, kent ulaşımına üç deniz dolmuşu kazandırıldı. Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’na indirilen deniz dolmuşları, buradan İzmir Marina’ya getirildi. İzmir Marina’da gerekli bakım ve kontrolleri yapılacak dolmuşlar, çalışmaların tamamlanmasının ardından körfez içi ulaşımda hizmet vermeye başlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını güçlendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği kapsamında üç deniz dolmuşunu kente kazandırdı. Kiralanan, 42 yolcu kapasiteli deniz dolmuşları Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’na indirildikten sonra İzmir Marina’ya çekildi. İzmir Marina’da gerekli bakım ve kontrolleri yapılacak olan deniz dolmuşları, körfez içi ulaşıma dâhil olmaları için yürütülen bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak. Deniz dolmuşlarıyla, yolcu yoğunluğunun düşük olması nedeniyle işletilemeyen hatların yeniden aktif hâle getirilmesi hedefleniyor. Ara saatlerde yolcu sayısının uygun olduğu hatlarda küçük kapasiteli ve hızlı deniz araçlarıyla hizmet sunulacak. Kapasite çeşitliliği sayesinde personel ve yakıt tasarrufu sağlanırken, çevreci küçük araçlarla karbon salınımının azaltılması amaçlanıyor. Deniz dolmuşlarının yanaşacağı platformların yapım çalışmaları ise sürüyor.
Ortak protokol yapıldı
İZDENİZ Genel Müdürü Gökhan Marım, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen iş birliğinin detaylarına ilişkin bilgi vererek, “Süreci ortak bir protokolle yürüteceğiz. Dolmuşları 3 yıllığına tahsis ettik. Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne deniz ekolojisini canlandırmak için deniz canlılarının yuvalayacağı resifler yapacağız ve gelirlerin belirli bir kısmını paylaşacağız. Deniz dolmuşlarını belirlenen hatlarda, mevcut iskelelerde ve hizmete alınacak yeni iskelelerde kullanmayı planlıyoruz” dedi.
“En kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz”
Yolcuların güvenli iniş ve binişini sağlamak amacıyla mevcut iskelelere uyumlu platformlar hazırlanacağını ya da gemi içinde düzenlemeler yapılacağını aktaran Marım, “Deniz dolmuşlarının genel olarak durumu iyi. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarının ardından en kısa sürede hizmete sunmayı planlıyoruz. Filomuzdaki gemilerin kapasiteleri 400’ün üzerinde. Ancak biz sürdürülebilir ulaşım açısından deniz araçlarının çeşitlendirilmesini önemsiyoruz. Deniz dolmuşlarını özellikle Baykuş seferlerinde kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca sadece turizm amaçlı da değerlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Komedyen Deniz Göktaş tahliye edildi!
“Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisindeki ifadelerinden dolayı 3 Temmuz’dan bu yana tutuklu olan...
Deniz Gezmiş’in Ağabeyi Bora Gezmiş YENİ Parti’ye...
Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, YENİ Parti’ye katıldı. Gezmiş’e parti rozetini YENİ...
Karşıyaka Belediyesi atıl araçları yeniden hizmete...
Kamu kaynaklarında tasarruf ve verimliliği esas alan Karşıyaka Belediyesi, uzun süre atıl durumda...
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...
İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...