Dilan – Engin Polat soruşturmasında gelişme: Zümrüt Yerebakan’ın ifadesi ortaya çıktı
Kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurmak gibi suçlar gerekçe gösterilerek tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat soruşturmasında, avukat Ahmet Gün'ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı.
Kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat dosyasında gözaltına alınan ve serbest kalan Zümrüt Yerebakan’ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı.
Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, hakkında yakalama kararı olan avukat ve mali müşavir Ahmet Gün’ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan, polis tarafından yakalandı. Savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest kalan Yerebakan, MASAK raporundan sonra yaşananları savcılıkta anlattı.
TOPLANTI YAPTILAR
Zümrüt Yerebakan; Dilan Polat ve Engin Polat’ın gündeme gelmesinden sonra hazırlanan MASAK raporu sonrası şirkette toplantı yapıldığını iddia etti. Toplantıda, MASAK raporunun bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıtıldığını anlatan Yerebakan, orada yaşananları savcılıkta açıkladı.
"SÖYLENMESİ GEREKENLERİ METİNLERE GEÇİRDİLER"
Zümrüt Yerebakan, ifadesinde şunları kaydetti:
“Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesi ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı. Ataşehir’deki Polatların şirketinden çekler keşide ediliyordu.
Bu çek bedellerinden Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu. Soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadeleri yazılı olarak hazırladılar. Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler.”
"VERGİ CEZASI ÇIKAR"
Zümrüt Yerebakan’ın verdiği ifadesinde, o toplantıda Ahmet Gün’ün, “Buradan sadece vergi cezası çıkar” dediğini iddia etti.
Geçen günlerde de tutuklu avukat Ahmet Gün itirafçı olmak istemiş savcılığa ifade vermişti. Ancak Gün’ün anlattıklarını yeterli bulmayan savcılık tahliye talebini reddetti. Soruşturma kapsamında Engin Polat Dilan Polat ve aile üyelerinin de bulunduğu 12 şüpheli tutuklanmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dilan Polat’ın Instagram hesabına erişim engeli getirildi
Dilan Polat’ın Instagram hesabına erişim engeli getirildi.
Dilan Polat ve Engin Polat kaza geçirdi: Felaketti
"Kara para aklama", "vergi kaçırma" gibi çok sayıda suçtan yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan...
Dilan Polat ile Engin Polat boşanıyor
Gece saatlerinde 'uyuşturucu kullandıkları' iddiasıyla gözaltına alınan ve ardından serbest...
Güncel Haberleri
TümüSahilleri protokolle kiralamaya tepkiler sürüyor
Kıyı ve sahil şeritlerinin protokolle kiralanmasının önünü açan yönetmelik değişikliğine...
Menderes'te seçim tarihi belli oldu
Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...