Diyanetin en şanslı vaizesi
Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü’nün Etimesgut Müftülüğü’nde vaize olarak görev yapan eşi Ayşe Gül Güçlü’nün, başkanlıkta görev yapmamasına rağmen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yurt dışı resmi heyetinde yer aldığı belirlendi.
Sözcü Gazetesi’nden Deniz Ayhan’ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki Ramazan için yapılan vaaz programlarında aslan payını alan isimlerden Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü'nün Etimesgut Müftülüğü'nde vaize olarak görev yapan eşi en şanslı vaize çıktı.
Ayşe Gül Güçlü başkanlıkta görev yapmamasına rağmen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Haziran 2021'de 1 hafta süren Balkan ülkeleri ziyaretinde, yine Kasım 2022'de de Bulgaristan'a yaptığı ziyaretlerde resmi heyette yer aldı.
Yine Hasan Güçlü, Ayşe Gül Güçlü çiftinin 2021'de katıldıkları ziyarete o zaman 4 yaşında olan çocukları da katıldı. Türkiye'deki hiçbir vaiz Ramazan ayında vaaz programlarında yurtdışında görevlendirilmezken sadece Ayşe Gül Güçlü'nün Ali Erbaş'ın 2 yurtdışı programında heyette yer alması dikkat çekti.
HEM ÖZEL KALEM HEM TEFTİŞ BAŞKANI
Ayşegül Güçlü'nün eşi Hasan Güçlü, Ali Erbaş'ın göreve geldiği ilk günden beri aynı zamanda özel kalem müdürü. Özel Kalem Müdürü olduktan sonra 2018 yılında Avraysa Ülkeleri Daire Başkanlığı kadrosuna atanan ancak bir gün bile bu göreve gitmeyen Hasan Güçlü 4 Haziran 2022 tarihinde Strateji Geliştirme Başkanı olarak atanmıştı.
Ardından sadece 5 ay sonra bu sefer yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Rehberlik ve Teftiş Başkanı yapılmıştı. Güçlü'nün Teftiş Başkanı olarak atanmasından sonra da Özel Kalem Müdürlüğü görevini yapmaya devam ettiği öğrenildi.
AYNI EKİPLE BİR HAFTA DA ALMANYA'YA
Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ABD'ye birlikte gittiği İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ile birlikte 5 Ocak 2023'te de 1 hafta süreyle Almanya'da görevlendirildi.
FETÖ SORUŞTURMASI
Bank Asya'daki hesabı nedeniyle FETÖ soruşturması geçiren Güçlü'nün, hakkındaki müfettiş incelemesinde Bank Asya'ya el konulmadan 24 saat önce 29 Mayıs 2015 tarihinde tüm parasını çekip hesabı sıfırladığı tespit edilmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
YKS'de tercih maratonu başladı
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Bornova Belediyesi, üniversite adayları için BELGEM ve...
Başkan Akın’dan Çevre İçin Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
