Diyanet’ten kitap basımı için 1,5 milyon lira harcama
Diyanet “Çocuklar için Kudüs Etkinlikleri” kitabı bastırdı. Okulöncesi eğitimde etkisini giderek artıran ve çocuklara yönelik faaliyetlerini yoğunlaştıran Diyanet, kitabın basımı için 1,5 milyon TL harcadı.
BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 300 milyon TL’ye dayanan 2024 yılı matbaa harcamalarına bir yenisi daha eklendi. Başkanlık, “Çocuklar için Kudüs Etkinlikleri” isimli bir kitap bastırdı. Kitabın basım maliyetinin 1,5 milyon TL’yi aştığı öğrenildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye Daire Başkanlığı, 7 Kasım’da ihale düzenledi. Başkanlığın, “Çocuklar için Kudüs Etkinlikleri” kitabının basımı için düzenlediği ihale kapsamında 2 milyon 51 bin 666 TL’lik yaklaşık maliyet hesabı çıkarıldı.
YÖNTEM PAZARLIK
Döner Sermaye Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ihale kapsamında beş şirketten teklif alındı. Kamu idarelerine, Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen parasal limite kadar olan hizmet alımlarımda pazarlık yönteminin kullanılabilmesine olanak veren hükümden yararlanılarak yapılan ihale, 27 Kasım’da sonuçlandı.
Başkanlığın, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne rağmen gerçekleştirdiği fahiş harcamaların yeni örneğini oluşturan kitap basım anlaşması kapsamında 1 milyon 532 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Kitapların, 28 Aralık 2024 tarihine kadar basılarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na teslim edileceği bildirildi.
Basımına başlanan Çocuklar için Kudüs Etkinlikleri kitabı için yapılan 1,5 milyon TL’lik anlaşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılındaki matbaa harcaması da 300 milyon TL’ye dayandı. Başkanlığın 2024 yılında yaptığı matbaa harcamaları, 285 milyon 895 bin TL ile ifade edildi.
BOYKOTU DELEN DAMAT
İsrail’in Filistin’deki katliamlarının ardından hemen her konuşmasında İsrail ürünlerine yönelik boykot çağrısı yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın damadı, boykot listesindeki bir ürünün bölge distribütörlüğünü yapıyor.
Damadına yönelik haberlerin ardından sessizliğini koruyan Ali Erbaş’ın İsrail katliamına yönelik her mesajı, “Damadına da laf söyle” yorumlarına yol açıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
1 Milyon Dolar Değerindeki Altın Buhar Oldu: Altınların...
Ahbap Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturmada yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkarıldı....
Gerekçe; kitap basımı: Diyanet’ten bir günde 3,5 milyon...
Diyanet’in kitap basımı için bir günde 3,5 milyon TL harcadığı öğrenildi.
Diyanet ve İletişim Başkanlığı yeni yıla hızlı başladı:...
2023 yılını 47,9 milyar TL harcama ile tamamlayan Diyanet ve 3,2 milyar TL harcama ile tamamlayan...
Güncel Haberleri
TümüMMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!
MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.
Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...
Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...
İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...
Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!
Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...
Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...
Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...
Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...
Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...
Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...
Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi
AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...
Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...
Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...