BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜN DÜZELTME VE CEVAP ...

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜN DÜZELTME VE CEVAP METNİ

0Yorumlar
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜN DÜZELTME VE CEVAP METNİ

18 Şubat 2026 tarihinde https://www.egeyebakis.com/deu-de-skandal-iddialar-once-siyasi-fesih-ardindan-adrese-teslim-atama/102250/ URL uzantısında “DEÜ’de skandal iddialar: Önce ‘siyasi’ fesih, ardından ‘adrese teslim’ atama!” başlığı ile verilen haberde Dokuz Eylül Üniversitesini (DEÜ) hedef alan asılsız ifadeler ve algı üretme çabasına karşı bir açıklama yapma zarureti doğmuştur. 

Haberde adı geçen DEÜ eski çalışanı Çağdaş Geniş’in Üniversiteden ayrılma konusu ile tekzip edilen haberde anlatılan “kişinin sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’na yönelik paylaşımları nedeniyle işten çıkarıldığı, sosyal medya paylaşımlarının ‘siyasi’ bulunarak iş akdinin sonlandırıldığı, gazeteci kimliğiyle görev yapıyor olmasının bazı durumlarda ciddiye alınmadığı ve mesleki motivasyonunun zedelendiği” hususları arasında herhangi bir illiyet bağı bulunmamaktadır. 

Çağdaş Geniş, S.S. Dokuz Eylül Öğretim Bilimsel Araştırma Proje ve Eğitim Kooperatifinin iş sözleşmesi ile çalışan bir personeli olup görevlendirme yoluyla DEÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünde görev yapmıştır. Koordinatörlüğün yeteri kadar memur ve personelinin olması sebebiyle Çağdaş Geniş’in Üniversitedeki haber editörlüğü görevi sona ermiş ve tekrar Kooperatife dönmüştür. Kooperatifte ise haber editörü olarak kendisinin herhangi bir görev yapma imkânı bulunmadığı ve kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ilkesi ile Tasarruf Tedbirleri dikkate alınarak iş sözleşmesi sona erdirilmiştir. Çağdaş Geniş’in iş sözleşmesinden kaynaklı tüm işçilik alacakları kendisine ödenmiştir. 

Diğer taraftan, tekzip edilen haberde, Çağdaş Geniş’ten boşalan kadroya getirildiği iddia edilen doktor öğretim görevlisi personelin, kısa süre içinde Koordinatör Yardımcılığı görevine kadar yükseldiği, Rektör Bayram Yılmaz’ın ‘kurumda muhalif çalışan istemediği’, haberde adı geçen doktor öğretim görevlisi personele sınav sorularının önceden verildiği ve kadrolaşmaya gidildiği iddialarının da gerçeklikle uzaktan veya yakından herhangi bir ilgisinin olmaması bir yana, suç ihtiva eden bu iddialar Üniversitenin şeref ve haysiyetini de ciddi bir şekilde ihlâl etmektedir. 

Haberde iddia edilenin aksine, ilgili personel Üniversiteye Doktor Öğretim Görevlisi olarak 13 Mayıs 2025 tarihinde atanmıştır. Çağdaş Geniş ise bir doktora derecesine sahip olmadığı gibi adı geçen doktor öğretim görevlisi personel ile de bir süre aynı birimde çalışmıştır. Bu bakımdan haberde adı geçen personelin kendisinin yerine alındığı iddiası, hem tarih aralığı bakımından hem de kadro statüsü bakımdan gerçek dışıdır. Ayrıca Üniversiteye her türlü personel alımı, Resmî Gazete’de yayımlanan ilanlardaki şartlar ve esaslar dâhilinde şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Herhangi bir personele önceden soruların verilmesi mümkün değildir ve bu tür davranışlar suç teşkil etmektedir. 6.000’den fazla akademik ve idari personelin çalıştığı Üniversitede personelin siyasi görüşlerine göre ayrım yapıldığı iddiası bilimsel ve somut dayanağı olmayan iftiralardan ibarettir. 

Çağdaş Geniş 27 Haziran 2025 tarihinde işten ayrılmasına rağmen tekzip edilen haber 18 Şubat 2026 tarihinde yapılmıştır. Daha açık bir ifadeyle, kişinin işinden ayrılmasından yaklaşık 8 ay sonra asılsız gerekçeler ve siyasi nedenler gösterilerek yapılan haberin bir algı operasyonu ve kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlı olduğu çok açıktır. 

Dokuz Eylül Üniversitesi, güçlü akademik ve idari kadrosuyla öğrencilerine eğitim veren İzmir’in ve Ülkemizin güzide bir kurumudur. Asılsız iddialarla Üniversitenin zarar görmesine yol açan duyum, algı oluşturma, iddia ve iftiralar içeren bu ve benzeri haberlere karşı hukuki yollara başvurulacaktır. 

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.   

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü 

Prof. Dr. Bayram Yılmaz 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

16 dakika önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

2 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

2 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

3 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

4 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

4 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

23 saat önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce