DP Liderinden Akşener'e yalanlama: Aday konusunu son toplantıya bırakmadık
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde aday tartışmasının son toplantıya bıraktığı iddiasını yalanladı. Uysal, her siyasi partinin süreç içerisinde değerlendirmeler yaptığını söyledi.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde aday belirleme sürecine ilişkin konuştu.
Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'aday meselesinin son toplantıya bırakılmasına' ilişkin sözlerini yalanladı.
Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Gültekin Uysal, “Aday konusunu son toplantıya bırakmadık. Her siyasi parti karşılıklı olarak değerlendirmelerini yaptı” ifadelerini kullandı.
Gültekin ayrıca 28 Mayıs seçimlerinde muhalefetin aldığı yüzde 48'lik oyun önemli olduğunu savundu. Uysal, "Bu yüzde 48’i pamuklara sarmak zorundayız" ifadesini kullandı.
"ADAYI TARTIŞMAYI SON TOPLANTIYA BIRAKMADIK"
Uysal, 6'lı Masa'nın aday belirleme süreci hakkında şunları söyledi:
"Tartışma yürütülmez olur mu? Uluslararası ilişkilerde de bu böyledir. Devlet başkanları düzeyinde bir toplantı düzenlenirken o toplantının öncesinde, arkasında pek çok hazırlıklar yapılır. Bu süreç içerisinde her siyasi parti kendi içinde de değerlendirmeler yaptı. Kamuoyunun önünde birtakım açıklamalara bağlanmasa da her siyasi parti usul ve esasla ilgili değerlendirmelerini yaptı. Netice itibariyle cumhurbaşkanlığı seçimi bir kişi karakteri üzerinden sürüklenecek bir seçim. İçinde bulunduğumuz tarihi şartların, ülkenin şartlarının, siyasetin şartlarının, siyasetin güç dengelerinin ortaya koyduğu sınırlar var, imkanlar var, riskler var. O çerçevede herkes değerlendirdi."
"YÜZDE 48’İ PAMUKLARA SARMAK ZORUNDAYIZ"
28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci tur seçiminden sonra yaptığı değerlendirmeyi de paylaşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal şunları ifade etti:
"Benim 28’i akşamı altını çizdiğim temel değerlendirme şu oldu: Cumhuriyet'ten yana, demokrasiden yana irade koymuş yüzde 48’lik toplumsal muhalefet dinamiğini ayakta tutmak birincil vazifemiz. İkinci turun sonunda, 28’i akşamı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde de bu değerlendirmemi ilettim. Sonuçta ikinci turu yüzde 60’a 40 gibi bir dengeyle bitirme hedefi vardı, bu olmadı. Karşımızda yüzde 35’e düşen bir iktidar ile itirazı olan yüzde 65’lik bir kesim vardı. Bize düşen vazife itirazı olan bu yüzde 65’lik kitleyi azami düzeyde sandığa götürmek, bunun için gerekli enstrümanları, usulleri ortaya koymaktı. O usul ve enstrümanları ortaya koymakta eksikliklerimiz oldu ki bu netice ortaya çıktı. Ama bütün olumsuzluklara, hukuksuzluklara, dayatmalara rağmen bunun için irade koymuş bir toplumsal kesim oluştu. Bu iradeyi koyan kitlenin psikolojisini bırakın kırmayı motivasyonunu daha da arttıracak bir tutum sahibi olmak mecburiyetindeyiz. Bu yüzde 48’i pamuklara sarmak zorundayız."
"YENİ ANAYASA KONUSUNDA UYANIK OLMAK LAZIM"
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Uysal, bu süreçte muhalefetin dikkatli olması gerektiğini söyledi. 2010 referandumunu da hatırlatan Uysal, "Ortada bir kazan kaynıyor. Sayın Erdoğan’ın sürekli o kazanın altına bir odun atması lazım. Bu numaraları gördük" yorumunda bulundu.
Uysal, "Bugün de amaçları üzüm yemek değil bağcı dövmek. İktidarın demokrasi, hukuk devleti, temel hak hürriyetlerle ilgili 20 yıllık şeceresi ortada. ‘Gömlek değiştiriyoruz’ diyerek giydikleri demokrasi gömleğinin ne kadar bol geldiği de ortada. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını tanımayan hakimleri yüksek yargıya üye yapan, bakan yardımcısı yapanlar bugün yeni anayasa yapacakmış. O açıdan çok dikkatliyiz. Parti olarak biz de bütün bu sürece bir azami dikkat kesilerek hazırlığımızı yapacağız. Muhalefete karşı yürütülecek bir kumpas kampanyasına karşı da hazırlıklı olmak lazım. Bu ülkenin temel değerlerini gereksiz tartışmaya açmanın esnetmenin yolu olarak bu tartışmaları iktidar geçmişte de yaptı. O açıdan çok uyanık olmak lazım" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fenerbahçe'den transfer iddialarına yalanlama!
Fenerbahçe, Ermedin Demirovic ve Rafael Leao transferleriyle ilgili çıkan haberlere yalanlama...
Tekin'den 'gitmeyecek' ifadelerine yalanlama: Baba...
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, il başkanlığına bugün...
Sahte diploma soruşturması devam ediyor: Emniyetten...
Emniyet Genel Müdürlüğü, sahte diploma soruşturması kapsamında bir kişinin sahte e-imza ile...
Güncel Haberleri
TümüBaşkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
