'Dünya Pandemi Konferansı' İzmir'de yapılacak
İki gün sürecek..
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye ve dünya çapında uzman isimlerin katılacağı pandemi konferansı yarın başlıyor. Dünya çapında pandemi alanındaki ilk konferans olma özelliğini taşıyan etkinlik, 6-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afetlere ve salgınlara karşı dirençli kentler yaratmanın önemini vurgulayarak “Bu konferansın yerel, ulusal ve küresel ölçekte olası salgınlara karşı alacağımız tedbirler için bir yol haritası olacağına inanıyorum” dedi.

İki gün boyunca sürecek
Dünya çapında düzenlenen ilk pandemi konferansında konunun uzmanları ilk gün, “Pandemide Yerel Yönetimler”, “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi”, “Pandemiyle Küresel Mücadele”: ikinci gün, “Pandemide Ekonomi, Çalışma Hayatı ve İş Dünyası”, Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” ve “Pandemi Sonrası Yeni Normal” konularını masaya yatıracak. Konferansın sonunda Tunç Soyer tarafından İzmir Deklarasyonu ile sonuç ve yol haritası bildirgesi paylaşılacak.

Önemli konular gündemde
Dünya Pandemi Konferansı'nın ilk gününde, önemli isimler deneyimlerini anlatacak. Konferansın açılışını Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK9 Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapacak. İlk oturum “Pandemide Yerel Yönetimler” olacak. Bu oturumda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi Başkanı Juan Fernando Lopez Aguilar ve Cape Town Toplum Hizmetleri ve Sağlıktan Sorumlu Belediye Komitesi Üyesi Dr. Zahid Badroodien konuşmacı olacak. Günün ikinci oturumu olan “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür ve Gastronomi oturumunun konuşmacıları; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, SunExpress CEO'su Dr. Max Kownatzki, Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig, ABD Tur Operatörleri Birliği Başkanı Terry Dale, Slow Food Seyahat Direktörü Michele Rumiz ile Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyon Başkanı Sunil Kumar olacak. Günün son oturumunda “Pandemiyle Küresel Mücadele” konuşulacak. Dünya Halk Sağlığı Derneği Federasyon Başkanı Prof. Walter Riccardi, Dünya Halk Sağlığı Derneği Federasyon Yöneticisi Prof. Bettina Borisch ile Sinovac Biotech Genel Müdürü Helen Yang konuşmacı olarak yer alacak.
Dünyaca ünlü isimler buluşacak
Dünya Pandemi Konferansı, önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak. Konferansın ikinci gününde ilk program “Pandemide Ekonomi, Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” oturumu ile başlayacak. Moderatörlüğünü KPMG Türkiye, Vergi Şirketi Ortağı Halil Bağdınlı'nın yapacağı oturumda Cambridge Üniversitesi'nden Kıdemli Öğretim Görevlisi Oğuzhan Karakaş, Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, KPMG Türkiye Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Serkan Ercin ile KPMG LLP Global İnsan ve Değişim Yönetimi Şirket Ortağı Robert Bolton yer alacak. Konferans “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” oturumu ile devam edecek. Bu oturumda Sabancı Üniversitesi Pskiloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Sümer, University College London Sağlık Psikolojisi Profesörü Prof. Susan Michie ile Psikiyatrist Dr. Yankı Yazgan konuşmacı olacak. Konferansın son oturumu, “Pandemi Sonrası Yeni Normal” olacak. Bu oturumda Moskova Higher School of Economics Üniversitesi İnovasyon ve Uzgörü Profesörü, Uluslararası “Foresight” dergisi editörü Prof. Dr. Özcan Sarıtaş'ın moderatör olacak. Manchester Üniversitesi Gelecek Akıllı Şehirler Projesi Direktörü Dr. Joe Ravetz, Manchester Üniversitesi Fahri Profesörü Prof. Ian Douglas Miles pandemiye dair konuşmalar yapacak. Konferans, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılacağı “İzmir Deklarasyonu” ile kapanacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Karabağlar'ın katılımcı yönetim modeli Avrupa'ya tanıtıldı
Karabağlar Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı'nın 2026 Yıllık İş...
İzmir, sürdürülebilir ulaşımın yol haritasını dünyayla...
İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen UITP Avrasya Konferansı'nda sürdürülebilir, entegre ve akıllı...
Güncel Haberleri
TümüO Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...
Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...
Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!
İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...
İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!
İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...
İzmir Büyükşehir'de istifalar yaşanmıştı: Yeni...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferinden sonra belediye...
Sarıgül soruşturmasında Özgür Özel'e dosya açıldı mı?...
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün iddiaları üzerine YENİ Parti Genel...
Tugay'ın başkan olduğu birlikten Bornova Belediyesi...
Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumu 3 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek.
Türkiye'de İl Sayısı 100'e Çıkacak: İl Olma Potansiyeli...
MHP'nin "100 İl, 1000 İlçe Projesi" kapsamında Türkiye'deki idari yapının değiştirilmesi...
MHP'li Yıldız'dan 'anket şirketleri' çağrısı: Demokratik...
MHP'li Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuoyu araştırmalarına yönelik...
32 ilde FETÖ'ye darbe: 41 kişi tutuklandı!
İçişleri Bakanlığı, 32 ilde FETÖ'ye yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda...
11 ilde kanser ilacı operasyonu: 22 gözaltı!
Son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalajlarını değiştirerek yeniden piyasaya...
İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binası ile Karşıyaka Zübeyde...
Basmane Çukuru için dört kurumdan ortak tepki: Sus payı...
TMSF’nin 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkardığı Basmane Çukuru için dört kurumdan...