BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.732,87 ₺/gr %0,77 Bitcoin $79.229 %2,47 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,24 ₺ %0,18 Sterlin 65,74 ₺ %0,03 Gümüş 99,57 ₺/gr %1,09 Ethereum $2.537,84 %1,16 İsviçre Frangı 59,58 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,98 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,74 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,32 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Ege’de rant, talan ve peşkeş saldırısı: Ormanlarımız yok ...

Ege’de rant, talan ve peşkeş saldırısı: Ormanlarımız yok ediliyor!

Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Ege bölgesinde yaşanan felaketlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamasında AK Parti hükümetine yüklenen Mumcu, “AKP iktidarı ormanları sermayeye peşkeş çekiyor” dedi.

0Yorumlar
Ege’de rant, talan ve peşkeş saldırısı: Ormanlarımız yok ediliyor!

Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, art arda yaşanan felaketlerin üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Özellikle Ege bölgesinde yaşanan yangınlardan sermayeyi ve AK Parti iktidarını sorumlu tutan Hamit Mumcu açıklamasında, “Ormanların yok edilmesinde ormancılık dışı tahsislerin etkisi çok fazla.  AKP iktidarı ormanları sermayeye peşkeş çekiyor. Maden, enerji ve turizm gibi ormancılık dışı amaçlarla kullanıma açıyor. Ormanların ekosistemleri amacı dışında kullanılıyor. Ormanların 2/B gibi kararlarla orman vasfını yitirmesi bir yandan, amaç dışı kullanımlar öte yandan, çeşitli nedenlerle oluşan yangınlar diğer yandan ormanlarımızı, orman eko sistemimiz yok ediyor.  Geçen yıl çıkan yangınların dörtte biri enerji tesisleri kaynaklı” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti hükümetinin yangınlara karşı hazırlıksız olduğuna değinen Mumcu, “Marmaris’te temmuz başında 5 bin hektar yanıp, kül olurken, yangınlara karşı önlem almayan iktidar ne yangın söndürme uçağı, ne de helikopter almayı planlıyor. Riskli bölgelerde yöreyi iyi bilen yangın söndürme ekipleri kurmuyor, onun yerine kullanılmayan hava alanlarına, geçilmeyen yollara, çalıştıramadığı işletmelere milyarlarca lira harcarken yüzleri kızarmıyor” dedi.

 

ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARTILIYOR...

 

Aliağa’ya söküm için gelecek olan Nae Sao Paolo gemisinin ölüm saçacağını ileri süren Hamit Mumcu, “15-20 yıl öncesinde İzmir’in balıkçılık merkezi olan Aliağa’nın çevre karnesinin her bir başlığı artık kırıklarla dolu. Aliağa bir yandan petrole dayalı gaz tribünleri, rafineri ve diğer işletmelerden yayılan endüstriyel kirlilik, gaz atıkları, petrol sızıntıları, atık su, kimyasal çamur, etkin kullanılmayan arıtma tesislerinden gelen kirlilikle boğuşurken, diğer yanda da vahşi gemi söküm tesislerinden gelen ölümcül kirlilik ile mücadele etmek bulaşı içeren ithal atıklar ve sökülmek için alınan gemilerin kirliliğini ülkemize taşırken, yetersiz teknoloji ve yöntemlerle, daha çok karın peşinde koşan sermayeyi denetlemeyen iktidar, üç kuruş fazla kazanılması için her tür yaşamı değersiz kılıyor. Son olarak Çevre Bakanlığı nükleer denemelerde kullanılmış Nae Sao Paolo gemisinin bünyesindeki 1000 ton yaşamı tehdit eden, ölüm saçan zehirle Brezilya’dan ülkemize yola çıkma iznini verdi. Bütün dünyanın taşıdığı tehlikeden haberdar olduğu bu geminin SÖK Gemi Söküm şirketi biraz daha fazla para kazansın diye ülkeye gelmesine izin verilmesi tam bir cinayettir” dedi.

 

ÇEŞME, YARIMADA, BODRUM TÜM KIYILAR YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR...

 

Çeşme Yarımada Turizm projesi üzerinden iktidara yüklenen Mumcu, “Artık satacak bir şey bulamayan iktidar kamu arazilerini, müşterekimiz olan koyları makilikleri, ormanları, sahilleri hatta denizleri bile yandaşlarına peşkeş ekiyor, onlara satıyor. Böylece hem yandaşlarını besliyor hem de cari açığını kapatacak girdi sağlıyor. Bunun için yasaları çiğnemekten, özel yasalar çıkartmaktan da çekinmiyor. Aynen Mehmet Cengiz’e sunulan Bodrum’daki Cennet Koy örneğinde olduğu gibi ya da kendi belirlediği Bilirkişilerin bile karşı çıktığı Çeşme Yarımada Turizm Projesi gibi. Ekosisteme, yaşam alanlarına, yaşama karşı yapılan bu saldırılara karşı çalışma ve direnişlerin örgütlenmemesi halinde yaşamımız topraklarımız, zeytinliklerimiz, tarım alanlarımız, havamız, suyumuz, hayvanımız kalmayacak” dedi.

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

5 saat önce

İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...

5 saat önce

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

6 saat önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

7 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

9 saat önce

TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...

İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...

10 saat önce

FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi

Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...

11 saat önce

Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...

15 saat önce

İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

16 saat önce

Konak Pier için 36 yıllık ihale!

İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...

16 saat önce

İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...

İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...

1 gün önce

Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...

1 gün önce