BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Eğitim yuvasında AK Parti propagandası

Eğitim yuvasında AK Parti propagandası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınsan, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak yayımlanan “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eseri” isimli eserde, AK Parti döneminde yapılan millet bahçeleri, Marmaray, Avrasya Tüneli ve Togg tanıtıldı.

0Yorumlar
Eğitim yuvasında AK Parti propagandası

Cumhuriyet Gazetesi’nden Aytunç Ürkmez’in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarına özel “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eseri” adlı albüm önceki gün yayımlandı. 

AKP’nin 2023 seçim propagandası olan “Türkiye Yüzyılı”na atıf yapılan albümün amacı “Türkiye’nin bu zamana kadarki birikim ve kazanımlarını milletin hafızasında tazelemek ve inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda, dünyada yankı uyandıran çalışmaların görünürlüğünü artırmak, çocukların ufkunu genişletmek ve onları cesaretlendirmek” şeklinde açıklandı. 

MEB’in resmi internet sayfasında yayımlanan albümün sunuş kısmında Bakan Yusuf Tekin, “Ülkemizin farklı sektörlerinden ve coğrafyalarından iyi uygulama örneklerinin yer aldığı bu çalışmanın amacı, öğrencilerimize yeni fikirler kazandırmak ve iyi uygulama örneklerini artırmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen övünç kaynağı bu projelere emek veren ve katkılarını esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Albümde AK Parti döneminde yapılan projeler bulunuyor. Bu kapsamda tartışma konusu olan Bolu Tüneli, Avrasya Tüneli, Togg, İstanbul Havalimanı, millet bahçeleri, Marmaray, merkezi hekim randevu sistemi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Ayasofya Kebri Şerif Camisi gibi projelere yer verildi. 

 

TEK TEK TANITILDI

AKP’nin projeleri albümde tek tek tanıtıldı. Millet bahçeleri için “Tüm milletlerde refah ve kalkınma göstergelerinden biri bahçe düzenlemeleridir. Bugüne kadar, Türkiye genelinde 81 ilde toplam 70 milyon 879 bin 256 metrekarelik alanda 460 adet millet bahçesi projesi üzerinde çalışılmış ve 15 milyon 697 bin 227 metrekarelik alanda 137 millet bahçesi tamamlanmıştır” denildi. 

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) de bir başarı olarak tanıtıldı. CİMER için “Türkiye İletişim Modeli’nin önemli bir parçası olan CİMER, katılımcı demokrasinin güçlü bir örneği olarak, vatandaşlara yönetime doğrudan katılma ve idari denetleme imkânı sunmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Bunların yanı sıra albümde “İHA”, “Hürjet”, “Altay”, “Gökbey”, ulusal denizaltı “Milden” gibi savunma sanayisindeki projeler de aktarıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

10 saat önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

12 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

13 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

14 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

14 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

15 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

1 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce