Ekonomik kriz, Erbaş'ı etkilemiyor: “Erbaş, dünyada cenneti yaşıyor”
Diyanet İşleri Başkanlığına ait başkanlık konutuyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Diyanet kaynaklarının, “Erbaş, dünyada cenneti yaşıyor” olarak değerlendirdiği Diyanet İşleri Başkanlık konutunun sabit ödemeleri, başkanlık bütçesinden karşılanıyor.
BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, dev bütçesi ve hoyrat harcamalarıyla tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait başkanlık konutu, Ankara’nın en lüks semtinde bulunuyor.
Toplam üç kattan oluşan 450 metrekare kullanım alanlı konutun kış aylarında ancak binlerce liralık doğalgaz faturalarıyla ısıtılabildiği belirtiliyor.
İddiaya göre, her gün sabah 09.30’da başkanlığın daimi işçilerinden iki kişi, Diyanet Başkanlık Konutu’na giderek villanın temizliğini yapıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın yönlendirmesiyle çalışan personel, akşam saatlerinde işlerini bitirerek başkanlığa dönüyor. Villada temizlik yapan işçilerin, “Seher Erbaş’a hizmet etmesi için” hacca da götürüldüğü öne sürülüyor.
Villa için yapılan seferberlik bunlarla da sınırlı kalmıyor. Diyanet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bahçenin bakımını da Diyanet personeli yapıyor. Erbaş Ailesi’nin, “Göz zevki” için sürekli muhtelif bitkiler alınıp villanın bahçesine ekiliyor. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın, “Kışlık gıda hazırlığını” da Diyanet’te sürekli işçi olan kadın personele yaptırdığı savunuluyor.
Diyanet kaynaklarının iddiasına göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaşadığı konutun elektrik, su, internet ve telefon gibi sabit ödemeleri de başkanlık bütçesinden ödeniyor.
KAYNAK SEFERBERLİĞİ
Villanın tadilat ve malzeme alımlarının da “Dikkat çekmemesi için” devlet bütçesinden değil, bağışlarla finanse edilen Diyanet Vakfı üzerinden alındığı iddialar arasında yer alıyor. Villanın tadilatının Diyanet Vakfı kaynaklarıyla karşılandığı yönündeki iddialar Ali Erbaş’ın, “Kuran kursuna bir tuğla bağışlayanlara cennetten ev verilecek” sözlerini akıllara getiriyor.
YURTTAŞA RUTUBET DİYANET’E ZİYAFET
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Diyanet’teki lüks ve şatafatı BirGün’e değerlendirdi. Türkiye’de yüz binlerce kişinin çatısı akan, rutubetli ve sıvası dökülen evlerde yaşamak zorunda kaldığının altını çizen Bulut, “Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise vatandaşın vergileriyle sefa sürüyor. Geçim derdi yok, su, kira, elektrik, ulaşım, benzin derdi yok, filosundaki araçlara konulan benzin dahil hepsi Diyanet’in bütçesinden her ay tıkır tıkır ödeniyor” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Saray’ı inşa edilirken “Maliyeti açıklanırsa ekonomi bozulur” diyenler olduğunu anımsatan Bulut, şunları kaydetti:
“Saray’da yaşayanlar tabii ki barınma sorunu nedir bilmezler. Oysa Saray’a harcanan parayla, Saray’ın bir aylık harcamasıyla binlerce ev yeniden kurulabilir, binlerce vatandaşın barınma sorununu ortadan kaldırılabilirdi. Diyanet İşleri Başkanı’nın konutunu, elektriğini, suyunu veren devlet, vatandaşa gelince, asgari ücretliye, dar gelirliye, emekliye gelince, ‘Kaynak yok’ diyor. Kaynak sadece Saray’a ve Saray efradına var.”
***
TASARRUF GENELGESİ’NDE LOJMAN DETAYI
Yürürlükteki Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, mevcut lojman ve sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılmasını öngörüyor. Savunma ve güvenlik hizmetlerinde kullanılan lojman ve sosyal tesisler uygulamadan hariç tutuluyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir futbolunda kriz derinleşiyor: Bir takım daha ligden...
İzmir futbolunda yaşanan kriz derinleşiyor. Altınordu'dan sonra Menemen FK de ligden çekildiğini...
Erdoğan'dan videolu mesaj: Uluslararası sistem meşruiyet...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İkinci Cihan Harbi sonrası galipler eliyle tesis edilen...
Milyonlarca kişi sırada: Erbaş’ın eşi haccı beşledi
Toplam 2,5 milyon kişi hac sırası beklerken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş’a...
Güncel Haberleri
TümüBornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...