BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.761,28 ₺/gr %0,70 Bitcoin $75.782 %2,29 Dolar 48,66 ₺ %0,06 Euro 56,24 ₺ %0,03 Sterlin 65,66 ₺ %0,06 Gümüş 101,01 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.402,72 %3,55 İsviçre Frangı 59,46 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,95 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,70 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,17 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Elazığ’da doktora silahlı saldırı ve tehdit

Elazığ’da doktora silahlı saldırı ve tehdit

Elazığ’da özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak görev yapan doktor Oktay Kapan, bir hastanın silahlı saldırısına uğradı. Doktoru tehdit eden saldırgan gözaltına alınırken, doktor Kapan, bunun ilk olmadığını ve son da olmayacağını söyleyerek tepki gösterdi.

0Yorumlar
Elazığ’da doktora silahlı saldırı ve tehdit

Elazığ’daki özel hastaneye dün öğle saatlerinde MR çektirmek isteyen bir hasta geldi. Yaklaşık sekiz ay önce de MR çektiren hastaya nöroloji uzmanı Oktay Kapan, sağlık problemi olmadığını söyledi. Bunun üzerine hasta, doktora saldırarak silahla tehdit etti.

Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre, Kapan’ın daha önce kasım ayında da hastaneye geldiğini söylediği hasta, “Beynimde çip var, Amerika beni dinliyor. Tespit et çıkar” diyerek MR çektirdi. MR sonuçlarını hastayla paylaşan Kapan, hastaya beyninde bir şey olmadığını söyledi.

O zamandan beri hastanın, gerek sosyal medyadan gerekse de hastaneye gelerek kendisini tehdit ettiğini ifade eden Kapan, “Sen nasıl doktorsun, nasıl Hipokrat yemini ettin? Korkun ne?” gibi ifadelere maruz kaldığını anlattı. Daha önce şikayetçi olmadığını söyleyen Kapan, “Alıp bırakacaklar ve başıma bela olacak. Nasıl şikayetçi olayım?” ifadelerini kullandı.

Saldırgan gözaltına alındı 

Dün öğlen saatlerinde yeniden hastaneye gelen hasta, beyninde çip olduğunu söyleyerek yeniden MR çektirmek istedi. Hastaya, “Bir kere çekmişsiniz, ikinciye gerek yok, bir daha para verme’ diyen Oktay Kapan, hastanın saldırısına uğradı. Elini belindeki silaha götüren hasta, doktora, “Ucunda mermi var, namluya sürdüm. Bütün mermileri ağzına boşaltacağım” dedi. Kapan, silahını çekecekken hastanın üzerine atladığını ve yaklaşık 15 dakikalık boğuşma sonunda silahını alarak etkisiz hale getirdiğini söyledi. Hasta gözaltına alınırken, Kapan da şikayetçi oldu.

“Bugün bir doktor daha hiç yere ölecekti” 

Emniyet’ten kendisine verilen bilgide silahın gerçek olduğunu, merminin silahın ucunda ve tetiğin ateşlenmeye hazır halde bulunduğunu aktaran Kapan, “Bugün bir doktor daha ölecekti hiç yere. Bu tür adamlar kısa sürede dışarı çıkıyor. Bana yapılan bir savcı veya hakime yapılsa sonuç yine aynı mı olacak? Sağlık çalışanları sürekli saldırıya uğruyor. Çıkan kanunlar var ama değişen bir şey yok” diye konuştu. “Bu ne zaman son bulacak?” diye sitem eden Kapan, “Biliyorum, bu ilk değil son da olmayacak. Bir saniye ve bir hareket ile hayatımı kurtardım, peki yarın?” diye sordu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...

“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...

40 dakika önce

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

18 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

19 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

20 saat önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

20 saat önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

22 saat önce

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

22 saat önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

23 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

23 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

1 gün önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

1 gün önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

1 gün önce