BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.761,28 ₺/gr %0,70 Bitcoin $75.782 %2,29 Dolar 48,66 ₺ %0,06 Euro 56,24 ₺ %0,03 Sterlin 65,66 ₺ %0,06 Gümüş 101,01 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.402,72 %3,55 İsviçre Frangı 59,46 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,95 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,70 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,17 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Elektrik desteğinin kapsamı genişliyor!

Elektrik desteğinin kapsamı genişliyor!

Cihaza bağlı kronik hastalara elektrik desteği ödemesi bu ay yapılacak. Toplumdaki daha fazla kronik hastanın bu destekten yararlanması için kriterlerde de esnemeye gidilecek.

0Yorumlar
Elektrik desteğinin kapsamı genişliyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalıkları nedeniyle cihaza bağlı yaşayan vatandaşlara “elektrik desteği”  müjdesi verdi. Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı’nın ilke kararı doğrultusunda nisan sonu itibarıyla cihaza bağlı kronik hastalara da elektrik desteği ödemelerini gerçekleştirecek. 
Milliyet’in edindiği bilgiye göre; orak hücreli anemi hastalığı nedeniyle yüzde 90 oranında engelli olan A.K. ve benzer hastalıklara sahip hastalar TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak elektrik desteğinin artırılmasını istedi. A.K. engelli olması nedeniyle çalışamadığını, kullandığı tıbbi cihazların elektrik bedelini karşılamakta ve genel olarak maddi açıdan zorlandığını belirterek yardım talep etti. Dilekçe Komisyonu başvuruları bakanlığa iletti. Bakanlığın komisyona gönderdiği yazılı yanıtta, yüzde 70 ve üzeri engelliliğe sahip, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilenlere belli oranlarda aylık bağlandığına dikkat çekerek, A.K.’nın da bu çerçevede aylık aldığı kaydedildi.
Muhtaç ailelere ETD
Bakanlık, Cumhurbaşkanı kararı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara bağlanan aylığın yan ısıra, düzenli sosyal yardım almaya hak kazananlara “Elektrik Tüketim Desteği” (ETD) yapıldığını belirtti. ETD programı kapsamında iki kişilik haneye 75, 3 kişilik haneye 100, 4 kişilik haneye 120 ve 5 ile daha üzeri üyesi bulunan hanelere ise 150 kilovatsaat elektrik karşılığı para desteği verildiğini aktaran bakanlık, Nisan 2022 ödeme dönemi itibarıyla bu yardımların 103 TL ile 206 TL arasında değiştiğini kaydetti.

Bakanlık, elektrik yardımı dışında hak sahiplerine ilk ay tek sefere mahsus olmak üzere hanelerin cihaz bağlama tarihideki birikmiş borçlarının ödenmesi ve kesintisiz güç kaynağı desteği verildiğini anımsattı.
Cihaza bağlı olanlar
Bakanlık, cihaza bağlı olan hastalara elektrik desteği konusunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Ocak 2022 tarihinde onayladığı “Kronik Hastalara Yönelik Elektrik Destek Tüketim Programı İlke Kararı”na vurgu yaptı. Bakanlık, “25 Ocak 2022 tarihinden itibaren elektrik tüketim desteğinden Cumhurbaşkanı’nın onayı ile ‘Kronik Hastalara Yönelik Elektrik Tüketim Programı İlke Kararı’ ile SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamına giren ve cihaza bağımlı olarak yaşayan hastaların hanelerinden belirlenen hak sahiplerine ETD kapsamında tıbbi cihaz elektrik sarf desteği bileşeni ile aylık 150 kilovatsaat tüketimlerinin karşılığı tutarınca destek verilmesine yönelik mevzuat ve sistem çalışmaları sürdürülmektedir” bilgisini verdi. 

Kapsam genişleyecek
Cihaza bağlı olanlara verilecek elektrik desteğine ilişkin “sistem çalışmalarının nisan sonu” itibariyle tamamlanmasının planlandığını belirten bakanlık, toplumdaki daha fazla kronik hastanın bu destekten yararlanması için kriterlerde de esnemeye gidiyor. Suiistimalleri önleyici sıkı tedbirlerle belirlenen destek kriterlerinin, daha çok hastanın yararlanması için gevşetildiği, bu çerçevede ilk ödemelerin de bayram sonrasında gerçekleştirileceği öğrenildi. Böylece 2021 yılında Türkiye genelinde sadece 144 haneye 170 bin 837 TL’lik elektrik tüketim desteği verilirken, yeni kararla bu desteği alanların sayısı da katlanarak artacak.


 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...

“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...

12 dakika önce

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

18 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

18 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

19 saat önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

20 saat önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

21 saat önce

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

22 saat önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

23 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

23 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

23 saat önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

1 gün önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

1 gün önce