Eşini yakarak öldüren saldırgan yargılanıyor: "Serviste ön koltuğa oturduğu için kıskandım"
Diyarbakır’da, tartıştığı kocası tarafından diri diri yakılan Güllü Yılmaz’ın, şiddet gördüğü için Kadın Sığınma Evine yerleştiği, zanlı tarafından ikna edilip çıkarıldıktan sonra öldürüldüğü belirlendi.
Diyarbakır’da, tartıştığı kocası tarafından diri diri yakılan Güllü Yılmaz’ın, şiddet gördüğü için Kadın Sığınma Evine yerleştiği, zanlı tarafından ikna edilip çıkarıldıktan sonra öldürüldüğü belirlendi.
Diyarbakır Ergani'de, geçen yıl tartıştığı eşini benzin döküp yakarak öldüren Can Yılmaz'ın yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık, üç çocuk annesi eşi Güllü Yılmaz'ın, işyerinin servis aracının ön koltuğuna oturduğu için kıskançlık krizine girdiğini ve tartıştıklarını belirterek, "'Benden ne istiyorsun, yeter kendimi arabanın önüne atacağım' dedi. 'Madem ölmek istiyorsun birlikte ölelim' deyip, benzini evin ortasına döktüm. Eşimin üzerine sıçradı. Elimde çakmak nasıl alev aldı bilmiyorum. Güllü aşağı indi. Yoldan geçenler onu söndürmeye çalışıyordu" şeklinde konuştu.
Sabah'ın haberine göre, çiftin 12 yaşındaki kızları Dilek Yılmaz ise mağdur tanık olarak verdiği ifadede şunları söyledi:
"Babam, annemi 'Servis aracının ön koltuğuna neden oturdun' diye tokatlayıp yumrukladı. Benzin bidonunun kapağını açıp annemin ve benim üzerime döktü. Elinde çakmak vardı, annem de elinden almaya çalışıyordu. Babam çakmağı ateşleyince annem alev topuna döndü. Benim de kolum yandı. Söndürmek için banyoya gittim. Geri döndüğümde annemi odada göremedim. Balkona çıkıp aşağı baktığımda sokağın ortasında yatıyordu. Yoldan geçenler annemi söndürmeye çalışıyordu. Annemin pencereden atladığını anladım."
Dilek Yılmaz'ın sağ dirsek, omuz, sağ meme ve sol kalçasının yandığı da Adli Tıp Kurumu raporuyla tespit edildi.
'Çocuklarım size emanet'
Bu arada dosyada, Güllü Yılmaz'ın olaydan kısa süre önce gördüğü şiddete dayanamayıp Kadın Sığınma Evine yerleştiği, ancak Can Yılmaz'ın eşini ikna ederek eve dönmesini sağladığı ve son tartışmada da yakarak öldürüldüğü bilgisi yer aldı.
Olay yeri inceleme tutanağında ise polisler olay yerine gittiklerinde bilinci açık olan Güllü Yılmaz'ın, polislere son sözünün, "Beni kocam yaktı, üzerime benzin döktü. Çocuklarım size emanet" dediği bildirildi. Güllü Yılmaz'ın vücudunun alev almasıyla balkondan atladığı, yanıklara bağlı gelişen komplikasyonlar sonucu öldüğü de belirlendi.
Can Yılmaz hakkında, 'Eşe karşı canavarca hisle öldürmekten' ağırlaştırılmış müebbet, 'Beden ve ruh bakımı yönünden kendini savunamayacak çocuğu öldürmeye teşebbüs etmekten' de 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Soyer'den savunma: Benimle ilgili somut bir kanıt yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki usulsüzlük...
CHP'nin kurultay davasında üçüncü duruşma: Başkan Tugay...
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38'inci Olağan Kurultayı'nda usulsüzlük yapıldığı öne sürülerek...
Eşini öldürüp kızını yaraladı: Savunmasında 'Konuşmak...
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Vedat Y, konuşmak için gittiğini iddia ederek boşanma aşamasındaki...
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...