BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.404 %0,36 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.247,59 %1,30 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Foca Esnaf Odası'nda borç krizi! 50 milyonluk bina elden ...

Foca Esnaf Odası'nda borç krizi! 50 milyonluk bina elden gidecek mi?

Foça Esnaf ve Zanaatkar Odası'nın 1995 yılında satın aldığı ve hala kullanımında olan hizmet binası icralık oldu. İcra sebebinin 34 yıldır çalışan bir kişinin açtığı tazminat davası sonucunda çıkan 4 milyon 760 bin TL'lik dava ücreti olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan oda başkanı Sedat Özdemir, "Ben dün parayı şahsi hesabımdan yatırdım; yani bina satılmıyor. Pazartesi günü de binayı icradan düşürteceğiz" dedi.

0Yorumlar
Foca Esnaf Odası'nda borç krizi! 50 milyonluk bina elden gidecek mi?

ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir'de bulunan Foça Esnaf ve Zanaatkar Odası'nın 1995 yılında satın alınan ve yıllardır kullanılan Hizmet Binası icralık oldu.

Foca Esnaf Odası'nda borç krizi! 50 milyonluk bina elden gidecek mi?

İddiaya göre, A.K. isimli çalışanın işten çıkartıldığı ve tazminatının ödememesi üzerine açtığı davada 4 milyon 760 bin TL'lik bir dava ücreti çıkmasının ardından bu ücreti ödeyemeyen Esnaf Odası'nın hizmet binası icraya çıkartıldı.

Bölgedeki emlak çevreleri, binanın piyasa değerinin yaklaşık 50 milyon lira olduğunu ifade edilirken, taşınmazın değerinin çok altında bir bedel olan 1 milyon 700 bin TL'ye el değiştirme ihtimali gündeme geldi.

Foca Esnaf Odası'nda borç krizi! 50 milyonluk bina elden gidecek mi?

BÖLGE ESNAFI TEPKİLİ!

Yaşanan gelişmeler Foça’da tepki çekerken, birçok esnaf ve oda üyesi, bu tablonun yönetimsel zafiyetin bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Özellikle mali süreçlerin sağlıklı yönetilememesi ve yükümlülüklerin zamanında yerine getirilememesinin, kurumu böylesine ağır bir tabloyla karşı karşıya bıraktığı eleştirileri öne çıkıyor.

"PAZARTESİ GÜNÜ KESİN OLARAK İCRADAN KALKIYOR"

Konuya ilişkin Ege'ye Bakış'a açıklamalarda bulunan Foça Esnaf ve Zanaatkar Odası Başkanı Sedat Özdemir ise dava ücreti olan 4 milyon 760 bin TL'yi kendi hesabı üzerinden yatırdığını ve pazartesi günü de hizmet binasının icradan düşeceğini belirtti.

Ayrıca Özdemir, dava sürecinin devam edeceğini ve hak edilmeyen bir paranın ödenmeyeceğini dile getirdi.

Foça Esnaf Odası'nın yeni başkanı Sedat Özdemir

Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“34 yıldır çalışan bir arkadaş, orada bir esnafla kavga ederek oradan ayrıldı. Sonrasında da tazminat davası açtı ve 4 milyon 760 bin TL’lik bir dava ücreti çıktı. ‘10 yıldır maaşımı alamıyorum, hafta sonları ve bayramlarda da çalışıyorum’ gibi yalan beyanlarla dava açınca böyle yüksek bir rakam ortaya çıktı.

Ben dün parayı şahsi hesabımdan yatırdım; yani bina satılmıyor. Pazartesi günü de binayı icradan düşürteceğiz. Ben Foça’da yılların esnafıyım. Benimle ilgili olmayan bir konuydu ama yapacak bir şey yok. Benimle ilgili değil diye binanın satılmasına izin vermem. Ben de kendi birikimimden bu parayı yatırdım.

Önce burada ayakta durmak gerekiyordu, biz de gerekeni yaptık. Dava devam ediyor; hak etmediği parayı aldırmayacağız. Tabii ki tazminatı var ama rakam bu değil. Pazartesi günü kesin olarak icradan kalkıyor.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Başkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...

9 saat önce

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'metro' göndermesi: Aradaki fark...

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattında sürücüsüz test sürüşleri başladı. İBB Başkanvekili Nuri...

13 saat önce

Ege Denizi'nde 4.7 şiddetinde deprem

AFAD Deprem Dairesi, Ege Denizi'nde saat 13.44 sıralarından 4.7 büyüklüğünde ve yerin 7...

13 saat önce

Bakan Kurum'dan İzmir depremi mesajı: Tüm afetlere karşı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesi...

15 saat önce

İsmail Arı için talep edilen ceza belli oldu!

Tutuklanan gazeteci İsmail Arı hakkında iddianame hazırlandı. Arı hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar...

15 saat önce

Aliyev'in Ankara'daki zirveye katılmama kararının perde...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne...

17 saat önce

Buca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor

Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için  6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...

17 saat önce

Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...

Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.  

18 saat önce

İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi

İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.  

19 saat önce

30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor

30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...

20 saat önce

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

1 gün önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

1 gün önce