Gazeteci Dinçer Gökçe adalet arıyor: Açık bir itibar suikastı!
Hürriyet gazetesinde 10 yıldır sürdürdüğü işinden olan Gazeteci Gökçe, kendisi hakkındaki çıkan haberlere ilişkin dava açtı. Dinçer Gökçe açıklamasında, ''17 yıllık gazetecilik hayatımda uğradığım en ağır saldırı oldu" dedi.
Haberde, B.Y.'nin bunun üzerine, "kişisel verilerine ve banka transferlerine ulaşarak" kendisine şantaj yaptığını iddia ettiği Gökçe hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve iddiaları inceleyen savcılığın dosyayı kabul ederek dava açtığı ve Gökçe'nin "kişisel verileri hukuka aykırı biçimde elde etmek, çıkar amaçlı kullanmak, şantaj, hakaret ve tehdit" suçundan 8 yıl hapis cezasıyla yargılandığı öne sürüldü.
Soruşturmaya dahi muhatap olmadı
Söz konusu haberdeki iddiaları yalanlayan Gökçe ise hakkında böyle bir dava açılmadığını, hatta herhangi bir soruşturmaya dahi muhatap olmadığını söyledi. Gökçe, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) kayıtlarından da görüleceği üzere kendisi hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı biçimde ele geçirmek, çıkar amaçlı kullanmak, şantaj, hakaret ve tehdit suçlarını" içeren bir yargılama bulunmadığının altını çizdi.
İmtiyaz sahibi ile iletişim kurmaya çalıştı...
Yayımlanan haberi gördükten sonra Medyaradar'ın aynı zamanda sahibi de olan Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç ile de temasa geçmeye çalıştığını belirten Gökçe, "Bu kişi, telefonlarıma yanıt vermeyince, WhatsApp yolu ile mesaj gönderdim. Erkoç, her iki mesajı da okuduğu hâlde dönüş yapma gereği duymadı. İlgili mesajlarda, hakkımdaki haberin tamamen yalan olduğu bilgisi kendilerine iletildi" dedi.
Daha sonra avukatları aracılığıyla Erkoç'a ulaşmaya çalıştığını ifade eden Gökçe, "Avukatlarım Mehmet Yıldırım ve Resul Özmen de bu kişiyi telefonla aramalarına rağmen yanıt alamadılar. Erkoç, Av. Özmen'e verdiği bir yanıtta, haberde bahsi geçen B.Y. isimli iş insanıyla ilgili 'Betül Y. 2019/4…5 Adana 22 Asliye…' şeklinde bir yanıt vermekle yetindi" dedi.
Ses kayıtları arşivdeBunun üzerine B.Y.'nin üç yıl önce Hürriyet'te haberini yaptığı Betül Y. olduğunu anlayan Gökçe, söz konusu kişinin haberde belirtildiği gibi bir iş insanı olmadığını, öğretmen olduğunu ve kendisiyle 2019'dan beri hiçbir görüşme gerçekleştirmediğini söyledi. Y. ile yaptığı görüşmenin ses kayıtlarının da arşivinde olduğunu kaydeden Gökçe, ‘evlilik vaadi ile dolandırıcılık yapmak’la suçlanan öğretmen B.Y. hakkında, bu konuyla ilgili açılan dava ve soruşturmalar nedeniyle haber yaptığını vurguladı.
Gökçe, "Bu kişinin, haberimiz sonrası hakkımda bir şikâyette bulunmuş olması muhtemel. Ancak bu şikayetle ilgili bugüne kadar ne bir ifadem alındı ne savcılıktan bize gelen bir talep oldu. Denizhan Erkoç'un, avukatıma ilettiği şekli ile ne Adana'da ne başka bir ilde açılmış bir 'şantaj, tehdit vs.' türünde bir davam var" diye ekledi.
Hürriyet Gazetesi yolları ayırdı
Hakkındaki asılsız iddialar Gökçe'nin işini kaybetmesine neden oldu. Hakkında çıkan haber üzerine Hürriyet Gazetesi, Gökçe ile yollarını ayırdı. Gazetecilik kariyerinde Türkiye Gazeteciler Başarı Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği En İyi Haber Ödülü ve Batı Balkanlar ve Türkiye, Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülü ve Ekonomi Gazetecileri Derneği en iyi haber ödüllerine layık görülen çalışmaları bulunan Gökçe, son birkaç haftada yaşadığı süreci, "Açık bir itibar suikastı olan bu haber 17 yıllık gazetecilik hayatımda uğradığım en ağır saldırı oldu. Bu yalan haber nedeniyle 10 yıldır çalıştığım Hürriyet Gazetesi'nden ayrıldım" sözleriyle değerlendirdi.
Hakkındaki asılsız haberlerin yayından çıkarılması için hukuki girişimde bulunan gazeteci Gökçe, söz konusu içeriklere erişim engeli getirilmesi için sulh ceza hakimliğine başvurdu.
Tazminat davası da açılacak
Gökçe'nin avukatları, müvekkillerinin "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve özel hayatının gizliliği ihlal edildiği" gerekçesiyle ilgili içeriklere erişimin engellenmesi ve içeriklerin yayından çıkarılması için talepte bulundu. Av. Yasemin Bal, “Müvekkil, ismi ve soy ismi dışında her şeyin yalan olduğu bir haberle karşı karşıya kaldı. Müvekkilin büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olan haberle ilgili sorumlulara yönelik hukuki süreci etkin bir biçimde sürdürüyoruz” diye konuştu. Av. Bal, sorumlular hakkında savcılık başvurusunun yapıldığını tazminat davasının da açılacağını kaydetti. (Polemik Haber)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
Başkan Duman'dan 'itibar suikasti' çıkışı: Olmadığım...
Tutuklu Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca Belediyesi soruşturmasında hazırlanan bilirkişi...
Erkan Özkan’dan suçlamalara yanıt: “İtibar suikastı,...
İzmir’de İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, hakkında çıkan hapis...
Güncel Haberleri
TümüBaşkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...
Özgür Özel'den Erdoğan'a 'metro' göndermesi: Aradaki fark...
Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattında sürücüsüz test sürüşleri başladı. İBB Başkanvekili Nuri...
Ege Denizi'nde 4.7 şiddetinde deprem
AFAD Deprem Dairesi, Ege Denizi'nde saat 13.44 sıralarından 4.7 büyüklüğünde ve yerin 7...
Bakan Kurum'dan İzmir depremi mesajı: Tüm afetlere karşı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesi...
İsmail Arı için talep edilen ceza belli oldu!
Tutuklanan gazeteci İsmail Arı hakkında iddianame hazırlandı. Arı hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar...
Aliyev'in Ankara'daki zirveye katılmama kararının perde...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne...
Buca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor
Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için 6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...
Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...
Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.
İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi
İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.
30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor
30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...
Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...