BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projeleri vitrinde

Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projeleri vitrinde

Gaziemir Belediyesi yaşama geçirdiği sosyal projelerini, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenleyeceği Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde tanıtacak.

0Yorumlar
Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projeleri vitrinde
Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, 30 Eylül-2 Ekim tarihlerinde İstanbul’da Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde bir araya gelecek. Zirvede CHP’li belediyelerin tarıma verdiği destek ve uygulamalar tanıtılacak. Gaziemir Belediyesi de yaşama geçirdiği sosyal projelerle bu zirvede yerini alacak. Belediyenin standında Belediye Başkanı Halil Arda’nın yaşama geçirdiği projeler tanıtılacak, katılımcılara projeler hakkında detaylı bilgi verilecek. Zirvede, Başkan Arda’nın yaşama geçirdiği Porta Gaziemir, Sosyal Market projeleri ve ekonomik yönden dezavantajlı yurttaşlara destek vermek, kadın istihdamına katkı koymak amacıyla Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği ve Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’yle birlikte yürütülen çalışmalar anlatılacak.
 
Gaziemir’in iyilik kapısı Sosyal Market
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal belediyecilik anlayışıyla yaşama geçirdiği Sosyal Market, ekonomik dar boğaza düşen yurttaşlara nefes aldırıyor. Sosyal Market’te, yardımseverlerin yaptığı bağışlar, belediye eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 1 yılda 729 ailenin yararlandığı Gaziemir’in “İyilik ve dayanışma merkezi” Sosyal Market’ten destek almak için belediyeye başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere puan yüklü bir kart veriliyor. Kart sahibi aile, Sosyal Marketi ziyaret ederek kartındaki puan karşılığında gıda, temizlik ürünü ve giysi gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayabiliyor.
Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği de topladığı bağışlarla Sosyal Market’in işleyişine katkı koyuyor. Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda liderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, bir yılda Sosyal Market’e 14 çeşit gıda, 9 çeşit temizlik ürünü olmak üzere 23 kalemde 32 bin 558 adet ayni bağış yapıldı. Derneğin yaptığı bağışların parasal karşılığı ise 219 bin 874 lira oldu.
Yardımlardan yararlanmak ya da bağış yapmak isteyenler 0 232 999 0251 – 1201 (dahili) numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabiliyor.


Porta Gaziemir
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın kamusal alanları genişleterek halkın sağlıklı gıdaya ve kaliteli hizmete ulaşabileceği tesisler açma hedefiyle hayata geçirdiği Porta Gaziemir, restoran ve kafeterya hizmetinin yanı sıra sosyal bir projeyi de içinde barındırıyor. 2 bin 800 metrekarelik açık alan üzerinde kurulan 420 metrekarelik kapalı alanı bulunan Porta Gaziemir, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik bir girişimi de içinde barındırıyor. Projede yer alan Mutfak Sanatları Atölyesi’nde kadınlar, uzman eğitmenlerden gastronomi eğitimi alıyor.

Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne ortak kadınlar günlük 4’er saatlik vardiyalarda Porta Gaziemir’in mutfağında üretim yapabiliyor. Kadınlar, Gaziemir Kadın Kooperatifi’yle yapılan protokol kapsamında hem çalıştıkları saatlerin ücretini alırken hem de sosyal güvenceli iş olanağına kavuşuyor. Aynı anda 16 kadının çalışabildiği mutfakta, kadınlar tarafından üretilen ürünler, belediyenin kafeterya işletmesinde servis ediliyor. Kadınların ürettikleri raf ömrü uzun ürünler de projede yer alan Zeytin Evi’nde satışı sunuluyor.
 
“Yoksulluğu yok etmek istiyoruz”
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP’nin düzenlediği bu fuarda vitrine çıkaracakları sosyal demokrasi temelli projelerinin çok önemli olduğunu vurguluyor. Tüm projelerinin birbirine bağlı olarak yürütüldüğünü kaydeden Başkan Arda, “Her sürdürülebilir sosyal proje için bir sivil toplum örgütünün iş birliğinin gerekliliğine inanıyoruz. Bu doğrultuda Sosyal Market’i yaşama geçirmeden iş birliği yapacağı Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği’nin kuruluşuna öncülük ettik. Porta Gaziemir’in için de Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi’yle iş birliği yaparak kadınların üretime katılmasını sağladık. Bu iki örnekte de bir sivil toplum örgütü ile sosyal projenin eşlemesini sağladık. Verdiğimiz hizmetlerin temelinde ‘yoksulluğu yönetmeyi değil yoksulluğu bitirme’yi amaçlıyoruz. Ülkemizdeki hem istihdam sorununu hem de yoksulluk sorunlarına ilçe belediyesi olarak çözüm getirmenin yollarını arıyoruz. Bu hizmetlerimizle her zaman vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

6 saat önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

6 saat önce

İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...

12 saat önce

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...

13 saat önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

15 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...

15 saat önce

İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...

1 gün önce

Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....

1 gün önce

Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...

1 gün önce

RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...

1 gün önce

İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...

1 gün önce

Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı

İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...

1 gün önce