BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Genel Sekreter Sındır, “zeytin üreticileri tek yürek olmalı”

Genel Sekreter Sındır, “zeytin üreticileri tek yürek olmalı”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Dikili Bademli’de zeytin üreticileri ile bir araya geldi, Dikili Ziraat Odasını ziyaret etti

0Yorumlar
Genel Sekreter Sındır, “zeytin üreticileri tek yürek olmalı”
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Dikili Bademli’de zeytin üreticileri ile bir araya geldi, Dikili Ziraat Odasını ziyaret etti. Sındır, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesine ilişkin AKP Tasarısının zeytinlik ve mera alanlarını yapılaşmaya açacağını söyledi.

“ÜRETİM YOK EDİLİYOR”

Türkiye’nin üretimi yok edecek, ortadan kaldıracak bir paketle karşı karşıya olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonundan; Sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesine ilişkin tasarı geçti. Şimdi genel kurula gelecek. Bu tasarı yasalaşırsa doğamız, çevremiz ve zeytinlik alanlarımız talan edilecek. Meralarımız yok edilecek. Hayvansal üretimimiz ortadan kaldırılacak, dışa bağımlılığımız aratacak. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne bu ülkede en çok önem verilen üretim alanlarından birisi zeytinlik alanlarımızdır. Sözde Üretimi Destekleme Paketini köy köy gezip halkımıza anlatacağız. Bu tasarının arkasında madenciler lobisi var. Bugün altın madeni arayanlar zeytinlikler nedeniyle işletme açamıyor. Bu kanun değişikliğinin temel nedeni ulus aşırı sermaye ve altın işletmeleridir” dedi.

“ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA DIŞA BAĞIMLI HALE GELİRİZ”



Yapılan düzenlemenin Genel Kurulda yasalaşması halinde Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağında da dışa bağımlı hale geleceğini ifade eden Sındır, “şimdiye kadar hükumet 6 kez bu yasa tasarısını getirdi ama kamuoyunun tepkisi ile geri döndürüldü. Zeytin sevgidir, zeytin barıştır zeytin atalarımızdan, dedelerimizden teslim aldığımız emanettir. Eğer bu tasarı genel kuruldan geçerse bırakın torunlarımıza, çocuklarımıza bile yar olmadan yok olup gidecekler. Bugün zeytin alanları varlığının arttırılması için çalışılmalıyken bu paketle zeytin alanları yok ediliyor. Türkiye’de bulunan tüm zeytin üreticilerini tek yürek olmaya davet ediyorum. Toplumsal muhalefetle birlikte bu değişikliğe dur diyebiliriz” dedi.

“KÖYLÜNÜN ORTAK MALİ SANAYİ TESİSLERİNE TESLİM EDİLEMEZ”

Tasarının yasalaşması halinde çiftçinin köylünün ortak malı olan mera alanlarının da ranta açılacağını söyleyen Sındır, “devletin görevi mera alanlarını korumak, geliştirmektir. Buraların hayvansal üretimde kaliteli yeşil yem ihtiyacını karşılamak üzere ıslah etmesidir devletin görevi. Oysa bu kanun değişikliğiyle mera alanları sanayi tesislerine açılacak. Köylünün ortak mali sanayi tesislerine teslim edilemez. Bugün yapılanlar tesadüf değil. Bu ülkede sanayi tesisi yapılacaksa, organize sanayi tesisi yapılacaksa Anadolu’da, bozkırda verimsiz kıraç ve tarım arazisi kapsamında da olmayan araziler var. Gidin bu sanayi tesislerini oralarda yapın, oralara kurun. Bereketli topraklarımızın kadim ürünü zeytinliklerimizi, meralarımızı sanayi tesislerine açmanın kimseye faydası yok. Kamu yararı diyerek köylünün, çiftçinin hayvanları için mutlak ihtiyaç duyduğu meralarımızı, atalarımızdan emanet zeytinlik alanlarımızı; sanayiye, madenciliğe açılmasına olanak sağlıyorsunuz. Bu kabul edilemez” dedi.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

1 gün önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

1 gün önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

1 gün önce

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

2 gün önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

2 gün önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

2 gün önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

2 gün önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

2 gün önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

2 gün önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

3 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

3 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

3 gün önce