BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Gönül Dağı Projesi: ''Ardahanlı çocuklar Efes'e geliyor!''

Gönül Dağı Projesi: ''Ardahanlı çocuklar Efes'e geliyor!''

  Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne konuşmacı olarak katılan ve konuşma öncesi tarım ve hayvancılık konusunda son derece önemli yerleşim alanlarından biri olan Ardahan'ı gezip doğasını koklayan Efe

0Yorumlar
Gönül Dağı Projesi: ''Ardahanlı çocuklar Efes'e geliyor!''
 

Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne konuşmacı olarak katılan ve konuşma öncesi tarım ve hayvancılık konusunda son derece önemli yerleşim alanlarından biri olan Ardahan'ı gezip doğasını koklayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, katıldığı panelde yine çocukların yüzünü güldürdü. Başkan Sengel, gezip gördüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nin mükemmel topraklarında hissettiği duyguyla, Doğu ve Batı'yı buluşturan son derece önemli bir projeyi gündeme taşıyarak; GÖNÜL DAĞI KARDEŞLİK BAĞI Projesi’nin teklifini sundu. Başkan Sengel'in bu projesine Ardahan Belediyesi’nden tam destek gelirken; proje tüm katılımcılar tarafından da dakikalarca alkış aldı.

 

ARDAHAN ÇOCUKLARI EFES SELÇUK'TA AĞIRLANACAK

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Ardahan Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Ardahan Kültür Sanat Günleri” etkinliğinde “Yerel Yönetimler ve Kültür Sanat” Paneli’ne konuşmacı olarak katıldı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in daveti üzerine Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne konuşmacı olarak katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; bir arada yaşama kültürü çerçevesinde Ardahanlı çocuklar ile Efes Selçuk’un çocuklarını birleştirecek önemli bir projeye imza attı. Ardahan'ın gezip havasını kokladıktan sonra katıldığı panelde Efes Selçuk Belediyesi olarak “Gönül Dağı Kardeşlik Bağı” projesini hayata geçirmek istediklerini teklif eden Başkan Sengel, bu projeyle Ardahan’ın çocuklarını yaz tatilinde Efes Selçuk’ta ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını ifade etti.

 

KARDEŞLİK BAĞI KURULACAGönül Dağı Projesi: ''Ardahanlı çocuklar Efes'e geliyor!''K

3-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte aralarında CHP'li Milletvekilleri, Belediye Başkanları ile birçok önemli şair ve yazarların katıldığı Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne İzmir’den Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Köy Koop İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer de katıldı. Başkan Sengel, panelde sunmuş olduğu proje ile Ardahan’ın çocuklarını yaz tatilinde Efes Selçuk’un çocuklarıyla buluşturmak istediğini belirtti. “Gönül Dağı Kardeşlik Bağı” Projesi ile Ardahanlı öğrenciler yaz tatillerinde Efes Selçuk’u hem tanıyacak, hem de kentin çocuklarıyla kardeşlik bağı kuracak.

 

AMAÇ BİR ARADA YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRMAK

Bir arada yaşama kültürünü çocuklarda geliştirmeyi, Efes Selçuk’u Türkiye’nin doğusunda yaşayan çocuklara tanıtmayı amaçlayan projenin kendisini çok heyecanlandırdığı ifade eden Başkan Sengel; “Ardahan Belediyesi tarafından düzenlenen Ardahan Kültür Sanat Günleri ülkemiz için önemli bir projenin başlamasına da vesile oldu. Düşündük ki Efes Selçuk ile doğunun bu güzel kenti arasında bir köprü kuralım. Bu köprüyü de en sağlam şekilde çocuklarımızla kurabiliriz. Yaz tatilinde Ardahan’dan gelecek olan 20 öğrenci Efes Selçuk’ta Köy Akademilerimizin çocukları ile bir araya gelecekler. Onları bir hafta boyunca kentimizde misafir edeceğiz'' dedi.

Ardahanlı 20 öğrencinin Köy Akademilerindeki arkadaşlarıyla birlikte Efes Selçuk’un tarihi yerlerini gezerek; Pamucak sahilinin denizi ile buluşacaklarını kaydeden Başkan Sengel, ''Öğrencilerimiz; ülkemizdeki belki de hiç gelmedikleri bir kentin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıyacaklar. En önemlisi de bir arada yaşama, birlik içerisinde olma kültürünü erken yaşta kazanacaklar” diye konuştu. Doğu ve Batı'yı buluşturan son derece önemli bir projeye daha imza atan İlham Veren Kent Efes Selçuk’un Belediye Başkanı Sengel, Gönül Dağı Kardeşlik Bağı Projesi’ni zamanla başka illeri kapsayacak şekilde genişletmeyi hedef edineceklerini kaydetti.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

12 saat önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

13 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

13 saat önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

1 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

1 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

2 gün önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

2 gün önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

2 gün önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

2 gün önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

2 gün önce