BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Gülşen hakkında gözaltı kararı verildi

Gülşen hakkında gözaltı kararı verildi

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan MEB, imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle Gülşen hakkında hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

0Yorumlar
Gülşen hakkında gözaltı kararı verildi

Şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir video, bugün bazı basın organlarında yayınlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan resen soruşturma’ başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından Gülşen isimli şarkıcının sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine, mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’mızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir.”

Yazı gönderildi

Sabah gazetesinden Emir Somer’in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Gülşen’in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa dökülecek.

“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alınarak mevcutlu olarak ifade vermek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülecek.

AK Parti’li isimler hedef almıştı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Gülşen’i hedef aldı.

Çelik, Gülşen’in toplumun belirli bir kısmını ‘sapıklık’ söylemiyle hedef aldığını öne sürerek, “Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır” dedi.

“Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk” görüşünü paylaşan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş paylaşımında, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Numan Kurtulmuş ise şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. “İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.”

MEB, hukuki süreç başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gülşen’in bir imam hatip mezunu ile ilgili sözleri gerekçesiyle hukuki süreç başlattı.

Konuya ilişkin Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Aliyev'in Ankara'daki zirveye katılmama kararının perde...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne...

16 dakika önce

Buca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor

Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için  6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...

32 dakika önce

Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...

Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.  

1 saat önce

İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi

İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.  

3 saat önce

30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor

30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...

3 saat önce

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

18 saat önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

18 saat önce

İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...

1 gün önce

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...

1 gün önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...

1 gün önce

İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...

1 gün önce