BIST 100 10.885,58 %0,69 Altın 6.283,87 ₺/gr %0,88 Bitcoin $76.726 %1,68 Dolar 50,00 ₺ %0,06 Euro 56,05 ₺ %0,12 Sterlin 67,16 ₺ %0,14 Gümüş 78,92 ₺/gr %2,74 Ethereum $2.255,24 %1,20 İsviçre Frangı 61,29 ₺ %0,30 Kanada Doları 35,82 ₺ %0,27 Avustralya Doları 34,95 ₺ %0,04 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,47 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel HDP’de çalıştaylar bitti, sıra konferansta

HDP’de çalıştaylar bitti, sıra konferansta

Seçimlerden sonra başlattığı eleştiri ve özeleştiri süreci ile yeniden yapılanma sürecine giden HDP'de iki çalıştay ve beş atölye düzenlendi. Atölye ve çalıştaylardaki öneri ve görüşler, kurulacak kongre komisyonuna rapor halinde sunulacak.

0Yorumlar
HDP’de çalıştaylar bitti, sıra konferansta

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçimlerden sonra başlattığı eleştiri ve özeleştiri süreci ile yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında yapılan çalıştay ve atölyeler sona erdi. Yapılan halk toplantılarından sonra Ağustos ayında başlayan programlarda örgütlenme ve siyasi hat kapsamlı iki çalıştay düzenlenirken, kadın özgün atölyeler de dahil olmak üzere 5 atölye yapıldı. Çalıştay ve atölyelere Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri, alanında uzman akademisyenler, HDP Danışma Kurulu üyeleri, parti yöneticileri ve halk katıldı.

MA’da yer alan habere göre çalıştaylarda en önemli tartışmalardan biri 14 Mayıs seçimleri sonrası toplumda gelişen umutsuzluk konusu oldu. Konuya dair yapılan tartışmalarda, seçim sonrası yaratılan negatif havanın demokrasi güçleri açısından asla kabul edilmeyeceği vurgulanırken, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın dar kalması eleştiri konusu oldu.

Emek ve Özgürlük İttifakı’na yapılan eleştirilerin sonucunda ise ittifakın yeni dönemde muhalefetin öncülüğünü yapacağı bir siyasi hat kurması önerisi yapıldı. Siyasi hattın çerçevesinin ise önümüzdeki süreçte yapılacak konferanslarda ele alınacağı ifade edildi.

ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK

Çalıştaylarda HDP ile Yeşil Sol Parti’nin Kürt sorununa çözüm perspektifi, Kürtlerin ulusal sorunlarına çözüm politikaları ve ağırlıklı olarak Kürdistani İttifak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde yeni bir hamle geliştirilmesinin altı çizildi. Yapılan önerilere karşılık Yeşil Sol Parti ile HDP’nin Kürt sorununun çözümüne dair önemli kararlar alacağı da belirtildi.

Yoğun katılımlı geçen çalıştay ve atölyelerde öneriler yazılı olarak iletilirken, partilerden yeni dönemde Demokratik İslam çalışmalarını yaygınlaştırması, toplumun değer yargılarının göz önünde bulundurulması ve politikaların bu doğrultuda geliştirilmesi istenildi. Önerilerde inançların özgür ve eşit bir değerde ele alınması ve Siyasal İslam’ın bakışına karşı Demokratik İslam değerlerine öncülük yapan kurum ve yapılarla dayanışmanın ortaklaştırılmasının arttırılması istendi.

İnançlara dair yapılan atölyelerde ise Alevi inancının özüne uygun olarak; iktidar dışı örgütlenmenin özgür koşullarının yaratılması ve eşit yurttaşlık taleplerinin savunulması için mücadelenin arttırılması önerildi. 

HDP ile Yeşil Sol Parti kongre sürecine girerken yapılan halk toplantılarında halkın dile getirdiği başlıklar ve yine bu kapsamda yapılan atölye ve çalıştaylardaki öneri ve görüşler, kurulacak kongre komisyonuna rapor halinde sunulacak. HDP ile Yeşil Sol Parti böylece çıkan sonuçlar üzerinden yeni yönetiminin politik hattını belirleyecek. 



HDP

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İş İnsanı Ahmet Zorlu'nun Cenaze Programı Belli Oldu

Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...

48 dakika önce

Ege Üniversitesi KYK yurdunda şüpheli ölüm!

İzmir'de Ege Üniversitesi yerleşkesindeki KYK kız öğrenci yurdunda 6'ncı kattan düştüğü öne...

2 saat önce

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Görevden...

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 'rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak...

3 saat önce

İzmir Büyükşehir'den yeni ihale: İki köprü ve bin metre...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 1671 Sokak'ta iki adet taşıt köprüsü ve bağlantı yolu...

4 saat önce

Karşıyaka'daki çöp krizi meclis gündeminde: Yeni Partili...

Karşıyaka'da yaşanan çöp krizi meclis gündemine taşındı.

5 saat önce

Çeşme’de 13 parsel daha koruma altına alındı!

Çeşme Çiftlik Mahallesi’nde kültür varlığı olarak tescilli dört parseli korunma alanı belli...

5 saat önce

İzmir'de Başkanlar Kurulu toplantısı: Vali Elban ve...

İzmir'de kritik konuları değerlendirmek amacıyla düzenlenen İzmir Başkanlar Kurulu toplantısı...

6 saat önce

O Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...

Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...

23 saat önce

Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!

İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...

1 gün önce

İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!

İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...

1 gün önce

İzmir Büyükşehir'de istifalar yaşanmıştı: Yeni...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferinden sonra belediye...

1 gün önce

Sarıgül soruşturmasında Özgür Özel'e dosya açıldı mı?...

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün iddiaları üzerine YENİ Parti Genel...

1 gün önce