BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel HSK'den Fikri Sağlar açıklaması

HSK'den Fikri Sağlar açıklaması

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan açıklamada adı anılmadan CHP’li Fikri Sağlar’a tepki gösterildi. Açıklamada, “Giyim, kuşam, yaşam biçimi, etnik kimlik gibi çoğaltılabilecek nedenlerle hakim ve savcıların tarafsızlığına gölge düşürecek açıklamalar birlik olma, beraber olma ve millet olma şiarımıza uygun olmayacaktır” dendi.

0Yorumlar
HSK'den Fikri Sağlar açıklaması

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), CHP’li Fikri Sağlar’ın “Türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” şeklindeki sözleriyle başlayan tartışmalara atıfla bir açıklama yayımladı.
 

[ilgili-haber=52498]

“Anayasanın 138. maddesindeki tanıma uygun olarak bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev ifa eden Türk hakim ve savcılarının birinci önceliği; anayasaya, kanunlara, dosyadaki maddi gerçeğe ve hukuka uygun elde edilmiş delillere göre hüküm vermektir” hatırlatmasında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türk hakim ve savcıları, millet olmanın, bir arada huzur içinde yaşamanın bir gereği olarak; farklılıklara saygı duyma, birbirine anlayışla yaklaşma ve herkese eşit davranma bilinciyle; dil, din, mezhep, ırk, etnik köken, cinsiyet, siyasi düşünce, sosyal ve ekonomik durum, hemşehricilik, yaşam biçimi, dış görünüş, medeni hal gibi sebeplerin ayrımcılığa neden olmaması için toplumun her ferdinin göstermesi gereken duyarlılığın üstünde bir farkındalığa sahiptir.

Adil, hızlı, etkin ve güvenilir bir yargı sistemi için hakim ve savcılar kadar toplumun da sorumluluklarının bulunduğu muhakkaktır. Giyim, kuşam, yaşam biçimi, etnik kimlik gibi çoğaltılabilecek nedenlerle hakim ve savcıların tarafsızlığına gölge düşürecek açıklamalar, 100 yaşına girmeye hazırlanan Cumhuriyetimize ve demokrasi kazanımlarına ters düşecek; birlik olma, beraber olma ve millet olma şiarımıza uygun olmayacaktır.

Hâkim ve savcı olabilmek için gerekli şartlar, anayasa ve yasalarımızda açıkça belirtilmiştir. Yasal mevzuat dışında başka sınırlamalar aramak; anayasamızda ve evrensel hukukta güvence altına alınan temel hak ve hürriyetler anlayışı ve hukuk devleti ilkesiyle de asla bağdaşmayacaktır.

Zor şartlarda üstün bir fedakârlıkla görevlerini yerine getiren Türk hakim ve savcılarını; yaşam biçimleri, giyim kuşamları, inançları gibi çağ dışı anlayışla tartışmaya açmak, yargı sistemimize, adalete, ülkeye ve millete hiçbir katkı sunmayacağı unutulmamalıdır.”

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar katıldığı televizyon programında “Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var. Kendimden söylemek istiyorum, ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda AKP’li, Sağlar’a tepki göstermişti. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında “Sizin türbanlınız vitrin süsü / Türbanlılardan özür dile” polemiği başlamıştı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

8 saat önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

9 saat önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

10 saat önce

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

1 gün önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

1 gün önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

1 gün önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

1 gün önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

1 gün önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

1 gün önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

2 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

2 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

2 gün önce