İddia: Kılıçlı yeminde 4 teğmenin ifadesi alındı
Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni'nde teğmenlerin kılıç çatması gündemdeki yerini koruyor. Son olarak, Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer üç teğmenin ifadesinin alındığı iddia edildi.
30 Ağustos'taki Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında yeni mezun teğmenlerin geleneksel olarak yaptıkları kılıçlı yemin ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atmaları, bu yıl bazı iktidar çevrelerini rahatsız etmiş, ardından yaşananlara ilişkin inceleme başlatılmıştı.
Milli Savunma Bakanlığı, 19 Eylül'de yaptığı duyuruda kılıçlı yemin sonrası hakkında inceleme başlatılan teğmenlerle ilgili sürecin devam ettiğini açıklamıştı.
Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren ve diplomasını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Teğmen Ebru Eroğlu'nun ifadesi alındığı ileri sürüldü.
Gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Harp okulları mezuniyet törenindeki 'yemin krizinin' ardından idari tahkikat dün Topçu Okulu'nda başladı. Devre birincisi Ebru Eroğlu ve diğer üç teğmen ifade verdi. Heyet dört albay, bir tuğgeneralden oluşuyor" ifadelerine yer verdi.
Ne olmuştu?
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin yemin etmesi ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasıyla başlayan tartışma iktidar ve muhalefet cephesinden gelen açıklamalarla uzun süre gündem olmuştu.
Konuyla ilgili 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstismarcılar, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bu oyuna nasıl gelindi? Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan'ın bu açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:
"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TSK'den ihraç edilen teğmenin açtığı iptal davası...
Kara Harp Okulu mezuniyetinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attıkları gerekçesiyle...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Karşıyaka Rotary Kulübü’nde devir teslim töreni
Karşıyaka Rotary Kulübü’nün 2026-2027 dönemine ilişkin devir teslim töreni, kulüp üyeleri, Rotary...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
