BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel İsraf ve tek adam vurgusu: Başkan Tugay’dan Şehir Tiyatro...

İsraf ve tek adam vurgusu: Başkan Tugay’dan Şehir Tiyatroları açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; Yücel Erten’in, İzmir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinden alınması ile ilgili EGE’YE BAKIŞ’a konuştu. Tugay, Erten’in İzBBŞT'de büyük bir otorite kurduğu ve ayrılan bütçeyi çok fazla israf ederek kullandığını dile getirdi. Seçildiği günden itibaren Erten hakkında şikayetler aldığını belirten Tugay, “Benim Şehir Tiyatroları’na müdahalem falan yok. Benim, Şehir Tiyatrosu’nda ‘tek adam’ sistemine karşı bir müdahalem var" dedi.

0Yorumlar
İsraf ve tek adam vurgusu: Başkan Tugay’dan Şehir Tiyatroları açıklaması

EGE’YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EGE’YE BAKIŞ’a konuştu. Tugay, kent gündemini meşgul eden konulardan Yücel Erten’in görevden alınmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“YÜCEL ERTEN ‘TEK ADAM’ OLMUŞTU”

Göreve geldiği zaman, Yücel Erten hakkında çok sayıda şikayet aldığını söyleyen ve Erten’in Şehir Tiyatroları’nda büyük bir hakimiyet inşa ettiğini belirten Cemil Tugay, “Ben belediye başkanlığına başladığım zaman birçok sanatçı, Yücel Erten’i bana şikayet etti. Dediler ki: ‘Bu adam tek adam oldu. Her şeyi o belirliyor. Yönetim kurulunu o atıyor ki yönetim kurulu Ocak 2024’te yapılan değişiklikle beraber ‘yönetim kurulu kendi genel sanat yönetmenini belirler’ diye karar alındı. Kendisi yönetim kurulunu belirliyor. Yönetim kurulu Yücel Erten’i belirliyor. Yani kendini seçecek insanları kendisi atıyor. Demokratik sisteme kızmışlar ve bu sistemi ‘ben seni seçiyorum sen de beni seç’e çevirmişler. Danışma kurulu, Yücel beyi lağvetmiş” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR İSRAF VARDI”

Erten’in Şehir Tiyatroları bütçesini kullanırken büyük bir israf halinde olduğunu dile getiren Tugay, “İnanılmaz bir bütçe kullanıyor orada. Bayağı bir para harcanıyor. Oyunlara baktım, oyunlar çok eleştiriliyor. Tamamen kendi seçimleri oynanıyor. Bir oyunun prömiyerine gittim. Oyun sonrasında bir kokteyl vardı. Bayağı pahalı bir kokteyl organizasyonuyla beraber yapmışlar. O da beni çok rahatsız etti. Salon dolu değil. Düşünün bir oyunun 1 Mayıs’ta prömiyerini yapıyorsunuz ve ardından kokteyl veriyorsunuz. Sanatçıların yakınları gelse oranın dolması lazım. Dolmamıştı salon, boştu. Ben de halktan kopuk bir çalışma yapıldığını gözlemledim açıkçası. Gelen eleştiriler de bu yöndeydi” dedi.

“BENİM ŞEHİR TİYATROLARI’NDA ‘TEK ADAM’ SİSTEMİNE MÜDAHALEM VAR”

Şehir Tiyatroları’nın da tıpkı belediyenin diğer kurumları gibi amacının halka hizmet vermek olduğunun üzerinde duran Tugay; “ ‘Yeni bir danışma kurulu oluşturalım’ diye bir öneri sundum. Yeni kurul bu işi enine boyuna incelesin. Görev almak isteyen kişiler o kurula başvurup ön elemesinden geçsin. Ondan sonra kimin genel sanat yönetmeni olacağına karar verilsin. Biz böylesine gayet makul bir karar almışken, kendisi ve araya sokabildiği birkaç insan sanki büyük bir haksızlık varmış gibi gerçekle hiçbir ilgisi olmayan şeyler söylediler. Benim Şehir Tiyatroları’na müdahalem falan yok. Benim, Şehir Tiyatrosu’nda ‘tek adam’ sistemine karşı bir müdahalem var. Buranın belediye olduğunu, halka hizmet etmekle yükümlü olduğumuzu ve benim de belediye başkanı olarak bu kurumun düzgün işleyebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapma hakkım olduğunu hatırlaması lazım. Burası Yücel Erten’in özerk alanı falan değil. Kimsenin keyif alanı da değil. Neticede benim sadece görmek istediğim şey, kendine yönelik değil halka yönelik bir Şehir Tiyatrosu. Benim politik tercihim budur” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

7 saat önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

8 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

9 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

10 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

10 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

11 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

1 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce