İsrail okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Ekim ayından beri Filistin'de sivilleri hedef almaya devam eden İsrail, yeni bir saldırı ile uluslararası kamuoyunun tepkisini topladı...
Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesindeki okulu hedef alarak "yeni bir katliam" işlediğini belirtti.
Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesindeki el-Cauni Okulu'nu bombalamasına tepki gösterildi.
Binlerce sivilin kaldığı okula düzenlenen ve 16 kişinin öldüğü bu saldırı, "yeni bir katliam" olarak nitelendirilerek, "Yerinden edilmiş masum sivillerin kaldığı UNRWA'ya ait okulların ve sığınma merkezlerinin, tekrar tekrar ve sistematik olarak hedef alınması ve buralarda korkunç katliamların gerçekleştirilmesi; faşist işgal hükümetinin, sivillerin korunmasını düzenleyen tüm kanunlara meydan okuması anlamına geliyor" denildi. İsrail'in dün gerçekleştirdiği saldırıda en az 16 kişinin öldüğü açıklanırken 75 kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.
Açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'den (BM) Gazze'de işlenen savaş suçlarına ve bu ihlallere son verilmesi için acilen harekete geçmesi ve etkin adımlar atması istendi.
İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının bugün Nusayrat kampında yerinden edilmiş sivillerin sığındığı El-Cauni okuluna düzenlediği saldırı sonucu, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 16 Filistinli hayatını kaybetmişti.
İsrail'in, Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana En-Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilenlerin kaldığı 17 okul ve sığınma merkezini bombaladığı bildirilmişti.
HAMAS'TAN AÇIKLAMA: YALAN SÖYLÜYORLAR
Hamas, İsrail'in UNRWA'ya ait okula düzenlediği saldırı sırasında binada teröristlerin olduğuna dair söyleminin ise gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Hamas tarafından yapılan açıklamada, "İşgal ordusunun UNRWA el-Cauni okulunda direniş üyelerinin bulunduğu iddiası yalan ve yanıltıcıdır" denildi. Açıklamanın devamında ise, "İşgal ordusu iddialar yoluyla suçlarını kamuoyuna aktarmaya ve pazarlamaya çalışmakta ve halkımızı yok ederek gerçekleştirmek istediği açık hedeflerini gizlemektedir" ifadesi yer aldı.
İSRAİL HEYETİ KATAR'A GİDİYOR
İsrail'in müzakere heyetinin, esir takası anlaşması konusunda görüşmeler yapmak üzere yarın Katar'a gideceği belirtildi.
İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, heyetin Gazze'deki İsrailli esirlerin geri dönüşünün sağlanması amacıyla müzakerelere devam etmek üzere 8 Temmuz'da Katar'ın başkenti Doha'ya gideceği ifade edildi.
Başka bir İsrail heyetinin de aynı gün Mısır'a giderek görüşmeler yapacağı bilgisine de yer verilen haberde, görüşmelere, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mossad Direktörü David Barnea, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in katılacağı kaydedildi.
ATEŞKES ÖNERİSİNİ BIDEN GÜNDEME GETİRMİŞTİ
ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in üç aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu açıklamıştı.
Biden bu önerinin İsrail'e ait olduğunu söylese de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "belirlenen hedefler" gerçekleşinceye kadar Gazze’deki saldırılarına devam edeceklerini belirtmişti.
Netanyahu, 3 Haziran'da Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'nde yaptığı konuşmada, İsrail'in önerdiği ile Biden'ın sunduğu teklif arasında "boşluklar" olduğunu öne sürmüştü.
İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Direktörü David Barnea, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası önerisini görüşmek için dün Katar'ın başkenti Doha'ya gidip dönmüştü.
İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun gelecek hafta İsrail ile Hamas arasındaki müzakereleri görüşmek üzere İsrailli heyetin yeniden Doha'ya gitmesine karar verdiği duyurulmuştu. (Sözcü)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Pakistan’da camiye saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da cuma namazı sırasında bir camide meydana gelen patlamada çok...
Karayolunda zincirleme kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Gaziantep-Şanlıurfa karayolunda yaşanan zincirleme trafik kazasında çok sayıda yaşamını...
Kocaeli'de otobüs devrildi: Çok sayıda yaralı var!
Kocaeli’de belediye otobüsü kaza yaptı. Kazada çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.
Güncel Haberleri
TümüOy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...
İzmir'de öğrenci servis ücretlerinin zam tarifesi belli...
İzmir’de 2026-2027 eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretleri yeniden hesaplandı. Resmi...
JMO 'tasfiyeci yaklaşım' demişti: İzBB Meclisi'nde AKOM...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde afet ve risk yönetimiyle ilgili teşkilat düzenlemesi...
Yürütmeyi durdurma kararına ret: İzmir otogarı İzBB...
Yakın zamanda hukuki aşamalardan geçerek İzmir Otogar’ın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi...
İzBB Meclisi'nden Çiğli'deki imar planı değişikliğine ret!
Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir parsel için hazırlanan imar planı değişikliği...
İsveç'te Sol Blok Zaferi: Başbakan Ulf Kristersson İstifa...
İsveç'te hafta sonu yapılan parlamento seçimlerini merkez sol muhalefetin kazanmasının...
İzBB'nin 4 işritakinde sermaye artırımına oy birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZULAŞ, İZELMAN, ESHOT ve Grand Plaza’daki sermaye önergeleri...
Geçen ay zam gelmişti: İzmir’de servis ücretleri yeniden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde öğrenci...
Maydonoz Döner'in FETÖ Davasında Karar Çıkmadı
FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yönetimine kayyım atanan ünlü restoran zinciri...
Yaşar Üniversitesi'nin iki fakültesi kapatıldı!
Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde...
Bornova'ya 30 kapasitelik kadın konukevi yapılacak!
Bornova Naldöken’de 30 kişi kapasiteli kadın konukevi yapılması planlanıyor. 5 bin 206...