İzBB Meclisi'nde gündem "orman yangınları": "Yangınların engellenmesi bize bağlı"
İzmir Büyükşehir Belediye ağustos ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Altan İnanç başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumu açarken gündeme dair konuşan İnanç, İzmir’de meydana gelen yangınlarla ilgili vatandaşlara duyarlı olma çağrısında bulundu.
GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Altan İnanç başkanlığında düzenlendi.
Oturumda başkanlık makamınca gündeme eklenen maddeler ve komisyon kararları değerlendirildi.
“DOĞAL BİR REFLEKSMİŞ GİBİ…”
Oturumu açarken İzmir’de meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili olarak vatandaşa seslenen İnanç, şunları söyledi:
“Hem büyükşehir hem merkezi hükümet yangından zarar gören yerler için gerekli girişimleri yapacaktır. Bir kez daha buradan iletelim, bölgemizde, İzmir’imizde yaz ayları boyunca meydana gelen yangın felaketlerinin neredeyse yüzde 100’ü insan kaynaklı yaşanmaktadır. Bütün İzmirlileri, bütün yurttaşları duyarlı olmaya bir kez daha davet ediyoruz. Kültürel alışkanlıklar ne yazık ki kolay terk edilemiyor, bu bazen şahsi alışkanlıkları dönüşüyor. Sigara kullanan, sigara tiryakisi olan arkadaşlarımızın da çok dikkat etmesi gerekiyor. Yanıyor mu? Söndü mü? Nereye düştü? Denilmeksizin doğal bir refleksmiş gibi sigara izmariti atılıyor.
İnsan kaynaklı yangınların engellenebilmesi bize bağlıdır. Bu, alışkanlıklarımızı terk etmemize bağlıdır. Yangın hayvan barınağımıza kadar geldi, o can dostlarımızı da yangın felaketinden kurtardık. İzmir’in her yerinden can siperane şekilde ekiplerimiz yangına müdahale ettiler. Henüz söndürülebilmiş değil ama diliyorum rüzgar dinsin, hava koşulları lehimize olsun ve yangını söndürebilelim.”
BİR KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ DAHA
Toplantının 12 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilen birinci oturumunda Çin ile imzalanmasına karar verilen Kardeş Kent Protokolü’ne bir yenisi daha eklendi.
Buna göre, konuyla ilgili olarak Hukuk ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu’na yönlendirilen gündem maddesi şöyle:
“Türkiye Cumhuriyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti Foshan kentleri arasında ortak bağ ve iş birliğine ivme kazandıracak bir “Kardeş Kent Protokolü”nün imzalanması hususunun görüşülmesi.”
İZTARIM’A 193 MİLYONLUK DESTEK
İzBB iştiraki İZTARIM’a 193 milyon 759 TL 290 kuruşluk desteğin, sermaye arttırımı ile sağlanması Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan oyçokluğu ile geçti.
SERMAYE TARTIŞMASI
AKP Grubu’nun sermaye arttırımı konusunda muhalefet etmesinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Karşıyaka Meclis Üyesi Candaş Yeter, şöyle konuştu:
“Endüstriyel ve şirket tarımının dünya çapında desteklendiği ve küçük üreticinin yok edildiği bir dönemde üreten çiftçisini, hibe destekleri, üretim ve istihdam ile desteklemeyi başarmış İZTARIM şirketi ile ilgili bir bilgilendirme yaparak sermaye artışını açıklayacağım. Bayındır Süt İşletme Fabrikamızın makine kurulumu yapan şirketle iletişim kurularak makinalar düzenlenmiştir. Kurulumu tamamlanmayan makinaların kurulumu tamamlanmış ve yüzde 15 üretim seviyemiz yüzde 70’e çıkarılmıştır. Yoğurt üretim seviyemiz günlük bin 300 seviyesine çıkarılmıştır. Kooperatiflerimizin peynir ve benzeri ürünlerinin paketle işlemi yapılmaya başlanmıştır. Süt Kuzusu Projesi için gerekli olan 3 buçuk milyon litre sütün üretimini mümkün kılacak çalışmalar bitme noktasına gelmiş, üretilecek noktadadır. İZTARIM A.Ş 460 olan personel sayısını 300 küsürlere düşürmüş, şirket içerisinde daha önce dağıtımı yapılan telefon hatları iptal edilmiş, çalışma saatlerinde yapılan düzenleme ile mesaiye gerek kalmadan işler tamamlanır hale gelmiştir.”
İlgili komisyon raporunda şu ifadeler yer aldı:
“Belediyemizin, İZTARIM A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için sermaye artırımından Belediyemiz payına düşen 193.759.290,27-TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Destek Hizmetleri Dai.Bşk.E.2088956)”
BÜYÜKŞEHİR BİNASI DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLDÜ
İzmir’de sık sık gündeme gelen Basmane Çukuru ve yıkılan İzmir Büyükşehir Belediye Binası’nın durumu da belli oldu. İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın girişimleri, TMSF yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonuç verdi ve ortak biz çözüm yolu bulundu. TMSF ile İzBB Başkanı Tugay’ın yaptığı toplantılardan çıkan sonuç kapsamında; TMSF Konak Meydanı’na eski Büyükşehir Belediye binasının yerine yeni bina yapacak, bunun karşılığında İzBB de Basmane çukurundaki hissesini TMSF’ye devredecek.
Meclis gündemine komisyonlardan oyçokluğu ile gelen önergeye AKP Grubu karşı çıktı. Grubu adına konuşan AKP Grup Başkanı, belediye binasının aynı yere yapılmaması gerektiğini söyledi.
İlgili önergenin komisyon raporu şu şekilde:
“Belediyemizce yürütülecek proje çalışmaları kapsamında, Konak ilçesi, İsmet Kaptan Mahallesinde yer alan 1039 ada, 8 parselde mevcut imar planındaki yapılaşma koşullarının ve plan notlarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında Koruma Bölge Kuruluna iletilmek üzere oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk Komisyonları Müşterek Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.2101476)”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
DTO'da gündem, Alsancak Limanı: Yeni dönem 1 Ağustos'ta...
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi....
CHP önermiş, AK Parti tepki göstermişti: Canlı yayın...
Geçtiğimiz aylarda, İzBB Meclis toplantısının gündem dışı konuşmalar bölümünün canlı...
Güncel Haberleri
TümüÖdemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
