İzBB Meclisi'nden Çiğli'deki imar planı değişikliğine ret!
Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir parsel için hazırlanan imar planı değişikliği önerileri komisyonlarda oy birliği ile reddedildi.

ÖMER FARUK ALTIN / EGE’YE BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın İkinci Oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır’ın yönetiminde gerçekleştirildi.
Meclis’te Divan Katipliği görevden istifa eden Görkem Çolak yerine yeni katip üyesinin seçilebilmesi amacıyla gizli oylama gerçekleştirildi.
Oylama sonucunda YENİ Parti Menderes Meclis Üyesi Müşerref Seyhan Kuralı katip üyesi seçildi.
ÇİĞLİ’DE KABUL EDİLEN ÖNERGEYE, BÜYÜKŞEHİR’DEN RET!
Çiğli ilçesi Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir taşınmazın kullanım kararının değiştirilmesine yönelik imar planı değişikliği önergesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından oybirliği ile reddedildi.
Önergeye göre, Balatçık Mahallesi’nde 22148 ada, 1 parselde bulunan ve yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda “Sağlık Alanı” olarak belirlenen parselin “Ticaret Alanı” olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından oybirliği ile reddedildi.
Aynı taşınmazın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’ndaki kullanım kararının değiştirilmesi de meclis gündemindeydi. Çiğli Belediye Meclisi’nin 4 Nisan 2026 tarihli kararıyla kabul edilen yürürlükteki planda parsel “Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı)” olarak belirlenmişti. Bu kullanım kararının da “Ticaret Alanı” olarak değiştirilmesini öngören 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi hazırlandı.
Parselin hem “Sağlık Alanı”ndan “Ticaret Alanı”na dönüştürülmesini hem de “Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı)” kullanımından “Ticaret Alanı” kullanımına dönüştürülmesini öngören plan değişiklikleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından oy birliğiyle kabul edilmedi.
İlgili önerge şu şekilde:
“Çiğli ilçesi, Balatçık Mahallesinde, yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında “Sağlık Alanı” olarak belirlenen 22148 ada, 1 parselin “Ticaret Alanı” olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi ile Çiğli Belediye Meclisinin 04/04/2026 tarihli ve 04/40 sayılı Kararı ile kabul edilen yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı)” olarak belirlenen aynı taşınmazın “Ticaret Alanı” olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu”
Benzer Haberler
Kiraz'da imar planı tartışması: İtirazların büyük...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı gündeminde yer alan komisyon raporlarında, Kiraz...
CHP'de imar planı ayrılığı: Sağlık tesisi planına...
Konak'ta Merkezi İş Alanı'nın "Özel Sağlık Tesisi Alanı"na dönüştürülmesini öngören plan...
HKP'den 'Elektrik Fabrikası' çıkışı: Parababalarının lüks...
Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Başkanlığı'ndan Tarihi Elektrik Fabrikası ve çevresindeki...
Güncel Haberleri
TümüCumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore'ye Gidiyor
İletişim Başkanı Burhanettin Duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kore Cumhuriyeti...
Karayolları Genel Müdürlüğü'den uyarı: Aydın-İzmir...
Aydın-İzmir otoyolunu kullanacak sürücüler için yeni uyarı geldi. Kızılcaköy Köprüsü’nün İzmir...
İzmir'de sağanak yağış beklentisi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış...
Sermaye Piyasası Kurulu'nda Kritik Atamalar! Yeni Başkan,...
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı, Başkan...
YENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...
Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...
Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...
Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!
Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...
Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!
İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...
Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...
Aydın'a şehit ateşi düştü!
Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...
Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.