İZELMAN ve EGEŞEHİR’den müjde: Gözler İZENERJİ’de!
İZELMAN ve EGEŞEHİR A.Ş işçisinin 7 gün süren grevi, İzBB bürokratlarının dün gece ilettiği ve İzBB Başkanı Cemil Tugay'ın "son teklif" diye nitelendirdiği teklifin kabul edilmesinin ardından sona erdi. İZENERJİ'nin de bugün imzalaması bekleniyor.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ- İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZELMAN, İZENERJİ ve Ege Şehir Planlama’nın TİS sürecinin tıkanmasının ardından başlattığı 7 günlük grevde yeni bir gelişme yaşandı.
Ulaşım, kreş ve otopark gibi pek çok hizmeti kapsayan İZELMAN’ın ve Ege Şehir Planlama’nın sözleşmesi imzalandı. DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, birkaç maddenin güncellendikten sonra sözleşmenin imzalanması için işçiden yetki istedi. Yetkinin ardından İZENERJİ’de de sözleşmenin gün içinde imzalanması bekleniyor.
“BİZE YETKİ VERİRSENİZ TİS’İ SON NOKTAYA GETİRECEĞİZ”
DİSK Genel-İş İzmir 2 Nolu Başkanı Ercan Gül, teklifin kabul edildiğini bildirerek, "Aykırı davrandığımızda neyle karşı karşıya olacağımızı biliyoruz. Genel Merkez müdahale eder kaygıları vardı, bunların yanlış olduğu görüldü. Yarınlara daha güçlü girmek istiyorsak önce örgütlülüğü korumalıyız. Belki içinizden tepki gösteren olacaktır ancak ben sandık kurulmasından yana değilim ancak bu şekilde örgütün ikiye bölüneceğini gördüğümüz yerde bir karar almak zorundayız. Eğer bize yetki verirseniz TİS'i son noktaya getireceğiz. Yetki vermezseniz de kırılmayız. Buralarda güçlü olmak istiyorsak işverenin yarınlarında saldırılarına karşı durmak istiyorsak bir arada durmalıyız. Bize imza yetkisini veriyor musunuz? Yetkiyi verdiniz, hangi anlamda verdiyseniz saygı duyuyorum ama ben burada yarınları düşünerek, yalnızlaşmamak adına İZELMAN'ın imzaladığı gibi bu TİS'i imzalamak istiyoruz. Bu güveninizi asla boşa çıkarmayacağım" ifadelerini kullandı.
“UFAK BİR PÜRÜZ VARDI, O PÜRÜZ HALA DEVAM EDİYOR”
Konuşmasının devamında Gül, "Dünkü yapmış olduğumuz görüşme neticesinde biz temsilciler kurulunu gerçekleştirdik. Ufak bir pürüz vardı. O pürüz hâlâ devam ediyor. Şu an CHP Genel Başkan Yardımcıları ile toplantı yapılıyor. Gerçekten takdire şayan, bize yakışır bir mücadele verdik. Tek derdimiz eşit işe eşit ücret almaktı. Geldiğimiz yerde talep edilenler eşitliğin enflasyondaki 19'la beraber 50 TL gibi bir fark kalıyor. Bir çıkmazın içinde çıkar yol arıyoruz çünkü 3 ve 1 Nolu şubemiz görüşmeye gitti. Önce onlarla sonra bizimle görüşecekler. Biz de haber geldiğinde gideceğiz. Saatler geçtikçe ortam geriliyor. Temsilci arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve bütün olarak karşınıza çıktık çünkü bütün olmamız lazım. Yarın bir saldırı geldiğinde dağılırsak olmaz. İZELMAN'daki şube başkanlarımız 'biz bu TİS'i noktalayacağız' dediler. Burada bir örgüt var, ilk günden beri beraber yol yürüyoruz. Hiçbir şekilde sürece zarar verecek bir hamle yapmadılar. Çok önyargı vardı ancak bunları kırdığımıza inanıyorum. Örgütlülüğün dağılmaması adına bir karar aldık. Biliyorum farklı düşünen, bir yanda bitmesini isteyenler var. Ben burada işverenin bir talebi var. Bize hep, 'sandık kurun' dedin. Biz bu oyuna düşmemek için, bu oyuna düşmemek için ben hiçbirinizi birbirine kırdırmadan” diye konuştu.
“BU GÜVENİNİZİ ASLA BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM”
Konuşmasının sonunda Gül, “Aykırı davrandığımızda neyle karşı karşıya olacağımızı biliyoruz. Genel Merkez müdahale eder kaygıları vardı, bunların yanlış olduğu görüldü. Yarınlara daha güçlü girmek istiyorsak önce örgütlülüğü korumalıyız. Belki içinizden tepki gösteren olacaktır ancak ben sandık kurulmasından yana değilim ancak bu şekilde örgütün ikiye bölüneceğini gördüğümüz yerde bir karar almak zorundayız. Eğer bize yetki verirseniz TİS'i son noktaya getireceğiz. Yetki vermezseniz de kırılmayız. Buralarda güçlü olmak istiyorsak işverenin yarınlarında saldırılarına karşı durmak istiyorsak bir arada durmalıyız. Bize imza yetkisini veriyor musunuz? Yetkiyi verdiniz, hangi anlamda verdiyseniz saygı duyuyorum ama ben burada yarınları düşünerek, yalnızlaşmamak adına İZELMAN'ın imzaladığı gibi bu TİS'i imzalamak istiyoruz. Bu güveninizi asla boşa çıkarmayacağım” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Egeşehir dosyasında dikkat çeken gelişme: Tutuklu iş...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden Egeşehir A.Ş.’ye yönelik operasyonda tutuklanan...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Egeşehir operasyonunda 4 kişi adliyeye sevk edildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Egeşehir A.Ş.’ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına...
Güncel Haberleri
TümüMeral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!
Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...
Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...
Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...
TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!
Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...
Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...
Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...
Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...
Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....
Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem
AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti....
İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...
Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...