BIST 100 13.337,69 %0,40 Altın 6.820,54 ₺/gr %0,66 Bitcoin $86.038 %6,16 Dolar 48,81 ₺ %0,06 Euro 56,00 ₺ %0,11 Sterlin 65,29 ₺ %0,13 Gümüş 103,69 ₺/gr %0,23 Ethereum $2.755,08 %4,91 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,77 ₺ %0,33 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,97 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İzmir Barosu’nda Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İzmir Barosu’nda Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İzmir Barosu çalışanlarının örgütlü olduğu Tez Koop İş Sendikası ile İzmir Barosu arasında bir süredir görüşmeleri devam eden toplu iş sözleşmesi Baro’da düzenlenen törenle imzalandı

0Yorumlar
İzmir Barosu’nda Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İzmir Barosu çalışanlarının örgütlü olduğu Tez Koop İş Sendikası ile İzmir Barosu arasında bir süredir görüşmeleri devam eden toplu iş sözleşmesi Baro’da düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol, Baro Saymanı Av. Muammer Erçoban, Tez-Koop-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Baro çalışanları katıldı.


HER SÖZLEŞMEDE ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİYORUZ


İmza töreninde konuşan Tez-Koop-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, Türkiye’de işçilerin şartları her geçen gün kötüye giderken İzmir Barosu ile yapılan her sözleşmede önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti. Fırat, “bir önceki sözleşmede çalışanların ücretlerini netten brüte götürmenin üzerine, bu sene de enflasyonun çok çok üzerinde bir sözleşmeye imza atıyoruz. Bu süreçte gerek İzmir’deki işçi hareketlerine katkı sağlayan, gerekse İzmir Barosu çalışanlarına değer veren İzmir Barosu Başkanıma ve Yönetimi’ne canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ise İzmir Barosu’nun çalıştırdığı insanlara saygı duyan, emeğe saygı duyan ülkenin birlik ve bütünlüğünden yana, İzmir’in menfaatlerinden yana her türlü mücadeleyi verdiğini söyleyerek, imzalanan sözleşmenin çalışanlar ve Baro için hayırlı olmasını diledi.


EMEKTEN YANA TAVRIMIZ HER KOŞULDA DEVAM EDECEK


İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ise toplu sözleşme çalışmalarını yürüten Baro Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol ve Baro Saymanı Av. Muammer Erçoban’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında bir önceki sözleşmede çalışanların maaşlarını netten brüte çevirerek bir ilki gerçekleştirdiklerini, bu dönemde de İzmir Barosu’nun şartlarının sonuna kadar kullanarak Baro çalışanları lehine en iyi sözleşmeyi imzalamak için çalıştıklarını ifade etti. “İzmir Barosu olarak 8500 avukat ve 1200 stajyer avukat olmak üzere yaklaşık on bin meslektaşımıza hizmet veriyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik yapmış olduğumuz hizmetlerle ve meslektaş odaklı projelerimizle Baro’nun avukat için olduğunu gösterdik. Tüm bunları tek başımıza yapmamız mümkün değildi. Bu hizmetleri baro personelimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Yapılan toplu sözleşmenin birçok işyerine örnek olacağını düşündüğünü ifade eden Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun emekten yana olan tavrının her koşulda devam edeceğini söyledi. İzmir Barosu’nun sendikalar başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ile omuz omuza mücadele ederek Türkiye’nin sorunlarına sahip çıkacağını ifade eden Av. Aydın Özcan “Sadece meslektaşlarımızın değil, Türk halkının ve çocuklarımızın da geleceğine sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.




[caption id="attachment_6135" align="aligncenter" width="300"] Yapılan açıklamaların ardından 66 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi taraflar arasında imzalandı.[/caption]



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...

11 saat önce

Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...

12 saat önce

İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...

İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...

12 saat önce

Konak Belediyesi'nden ihale: Gültepe'deki cami yıkılacak

Konak Belediyesi ilçede risk teşkil eden yapıların yıkımı için ihaleye çıkıyor.

13 saat önce

İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre İzmir’de yeni haftada hava sıcaklıklarında...

16 saat önce

Eski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...

1 gün önce

TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...

1 gün önce

Billboard krizine ilişkin Başkan Ünsal'dan açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

1 gün önce

İzmirli taksiciler için kritik uyarı: Airbaglere dikkat!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksiler başta olmak üzere tüm...

1 gün önce

Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!

Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...

2 gün önce

Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...

Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...

2 gün önce

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...

2 gün önce