BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne genel memnuniyet ve güven ...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne genel memnuniyet ve güven artıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dört yıl içinde sunulan hizmetlerin vatandaş memnuniyetini ölçmek için kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi. 2 bin 200 katılımcı ile gerçekleştirilen bu araştırma, halkın belediye hizmetlerine, belediyeye olan güvenine ve belediyenin genel başarısına dair görüşlerini ele aldı.

0Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne genel memnuniyet ve güven artıyor!

Gerçek Haberci'den Begüm Burçak Günay'ın haberine göre, İstanbul Ekonomi Araştırma'nın Temmuz ayındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait memnuniyet anketinin araştırma raporu ortaya çıktı. Rapora göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne olan genel memnuniyet ve güven artıyor. Ankette İzmir nüfusu temsili ilçe, yaş, cinsiyet, siyasi parti kotası ele alındı. Anket yüzyüze 2 bin 200 kişiyle gerçekleştirildi. Anket Buca, Karabağlar, Bornova, Karşıyaka, Konak, Bayraklı, Torbalı, Ödemiş, Çiğli, Urla, Menemen, Gaziemir, Aliağa, Çeşme, Kemalpaşa, Bergama, Menderes, Tire, Balçova ve Dikili ilçelerinde gerçekleştirildi.
Katılımcıların %39’u 14 Mayıs Genel Seçimi’nde CHP’ye oy verdiğini beyan ederken aynı oran bu pazar gerçekleşecek bir yerel seçimde %44’e yükseliyor. Bu pazar yerel seçim olsa oy kullanmam diyenlerin ve kararsızların oranı %3 oldu.

Zafer Partisi'ne oy verenlerin bu sefer ki tercihi CHP

Ankete katılanlar "Bu pazar yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz"sorusuna geçtiğimiz genel seçimlerdeki oy verme eğilimini incelediğimizde AK Parti ve CHP seçmeninin %94’ü ve TİP seçmeninin %95’i aynı partiye oy vereceğini belirterek en konsolide seçmen gruplarını oluşturuyor. En çok fire veren parti olan Zafer Partisi seçmeninin %11’i bu hafta gerçekleşecek bir yerel seçimde oy tercihini CHP’den yana kullanıyor.
Oy davranışını etkileyen faktörlerde tüm partiler için ilk sırada ideolojik görüş geliyor. TİP seçmeninin %66’sı ideolojik görüşüne göre oy verdiğini beyan ederek diğer parti seçmenleriyle anlamlı bir fark oluşturuyor. Son seçimde oy kullanmayanlar için ise belediyenin hiKatılımcıların %57’lik çoğunluğu Başkan Tunç Soyer’in tekrar seçilmesine sıcak yaklaşıyor. %46 Soyer’i çalışkan olarak nitelendirirken tembel olduğunu düşünenlerin oranı %27 seviyesinde. Katılımcıların %58’i Tunç Soyer hakkında olumlu izlenimlere sahip. Olumsuz izlenime sahip olanların (%28) büyük çoğunluğu ise hizmet kalitesinin düşüklüğünden ötürü bu görüşte olduğunu beyan ediyor.

Vatandaşın belediyeden en büyük beklentisi "Ulaşım ve yol"
Çalışmanın yarısından fazlası tüm hizmet alanlarında belediyenin performansını olumlu değerlendirme eğiliminde. Kültür sanat çalışmaları, zabıta, ambulans ve itfaiye birimleri gibi alanlardaki olumlu görüş oranı %60’ın üzerindeyken altyapı hizmetleri, çevre temizliği ve ulaşım gibi hizmetler diğer hizmetlere dair nispeten daha olumsuz görüşler hakim.
Araştırmanın dikkat çekici sonuçlarından biri, genel memnuniyet seviyesi oldu. Katılımcıların %36'sı memnun, %23'ü çok memnun olduğunu belirtti. Ancak, %15 hiç memnun değilken, %13 memnun olmadığını ifade etti. Bu veriler, belediyenin hizmetlerine yönelik genel bir memnuniyetin olduğunu gösteriyor, ancak eleştirel bir kesimin de bulunduğunu ortaya koyuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet karnesi

Belediyeye duyulan güven derecesi de önemli bir ölçüt olarak karşımıza çıkıyor. Katılımcıların %30'u büyük ölçüde güveniyor, %24'ü güveniyor dedi. Buna karşın, %20'lik bir grup hiç güvenmediğini belirtti. Bu veriler, belediyenin güvenilirlik açısından güçlü bir tabana sahip olduğunu, ancak güven konusunda iyileştirme yapılması gereken alanların da olduğunu gösteriyor. Örneklemin yarısından fazlası tüm hizmet alanlarında belediyenin performansını olumlu değerlendirme eğiliminde. Kültür sanat çalışmaları, zabıta, ambulans ve itfaiye birimleri gibi alanlardaki olumlu görüş oranı %60’ın üzerindeyken altyapı hizmetleri, çevre temizliği ve ulaşım gibi hizmetler diğer hizmetlere dair nispeten daha olumsuz görüşler hakim.

Ankette bir büyükşehir belediyesinden beklenen hizmetlerin önem puanı, İzmir Büyükşehir Belediye’sinin performansına dair değerlendirmelerle bir arada incelendiğinde; haritanın sağ alt kısmında yer alan “Şehir planlama, imar”, “Çevre temizliği, geri dönüşüm”, “Altyapı hizmetleri” ve “Ulaşım & yol çalışmaları” yüksek öneme sahip olması dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikli olarak bu alanlara eğilmesi öneriliyor. Deneye katılan yolcular Katılımcıların %57’lik çoğunluğu Başkan Tunç Soyer’in tekrar seçilmesine sıcak yaklaşıyor. %46 Soyer’i çalışkan olarak nitelendirirken Tembel olduğunu düşünenlerin oranı %27 seviyesinde. Katılımcıların %58’i Tunç Soyer hakkında olumlu izlenimlere sahip. Olumsuz izlenime sahip olanların (%28) büyük çoğunluğu ise hizmet kalitesinin düşüklüğünden ötürü bu görüşte olduğunu beyan ediyor.  Katılımcıların %57’lik çoğunluğu Başkan Tunç Soyer’in tekrar seçilmesine sıcak yaklaşıyor. %46 Soyer’i çalışkan olarak nitelendirirken tembel olduğunu düşünenlerin oranı %27 seviyesinde. Katılımcıların %58’i Tunç Soyer hakkında olumlu izlenimlere sahip. Olumsuz izlenime sahip olanların (%28) büyük çoğunluğu ise hizmet kalitesinin düşüklüğünden ötürü bu görüşte olduğunu beyan ediyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

11 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

11 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

13 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

14 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

15 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

17 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

17 saat önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 gün önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

1 gün önce