İzmir'de muhtar vakalarında yeni detay: Buca'dan Aliağa'ya korona yolculuğu
İzmir'in Buca ilçesinde muhtarlar arasında yaşanan COVİD-19 vakası artmaya devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Buca Muhtarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin" Aliağa’daki dönüş sonrasında dolmuşta bulunan 12 arkadaşımızın tamamının COVİD-19 testi pozitif çıktı. Şu an evlerimizde kontrol altındayız. Hastalığın tam olarak kimden veya nereden bulaştığını bilemiyoruz" dedi.
Ege'de Sonsöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre,19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında ilk önce Çevik Bir Meydanı'nda bir araya gelen ve sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in gerçekleştirdiği fidan dikimine katılan Bucalı muhtarlar, daha sonrasında, AK Parti Buca İlçe Örgütü'nün düzenlemiş olduğu yemeğe katılmıştı. Muhtarlar Günü'nden sadece birkaç gün sonrası ise, Buca da bulunan 7 muhtarın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.
Yaşanan gelişimler sonrası ise 19 Ekim'in perde arkası ise belli oldu. Sabah Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çevik Bir Meydanı'nda düzenlenen muhtarlar gününe katılan muhtarlar, daha sonrasında servisle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliği için Aliağa'ya gitmişti.

TÜM ARKADAŞLARIMIZ POZİTİF
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin, araçta bulunan 12 muhtarın da COVİD-19 testinin pozitif çıktığını söyledi. Erşahin "Büyük bir ihtimalle Aliağa'ya gittiğimiz dolmuşta bulaştı bizlere. Araçta 12 muhtar arkadaşımız bulunuyordu ve hepimiz maskelerimiz takılı bir şekilde ayrı koltuklarda oturduk. Ancak araçta klima çalışır vaziyetteydi. Uzmanların söylemelerine göre zaten klimanın yayma özelliği bulunuyormuş. O gün sonrasında araçta bulunan ilk önce 7 ve daha sonrasında ise 12 arkadaşımızın tamamının COVİD-19 testi pozitif çıktı. Şu an evlerimizde kontrol altındayız. Hastalığın tam olarak kimden veya nereden bulaştığını bilemiyoruz. Aliağa'da zaten pandemi nedeniyle kimse ile temas etmedik, sosyal mesafemizi koruduk. Akşam katıldığımız yemekte de, yemek yediğimiz süre haricinde maskelerimiz takılıydı, ancak yemek yerken mecburen maskelerimizi çıkartmak zorundaydık. Tabii ki yemek sırasından biz tüm sosyal mesafe kurallarına uyduk" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ünlü sunucu Reha Muhtar hayatını kaybetti
Türk televizyonculuğunun tanınmış isimlerinden ünlü sunucu Reha Muhtar, Bodrum’da tedavi gördüğü...
Reha Muhtar'dan kötü haber
Ünlü spiker Reha Muhtar'ın dün gece saatlerinde hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Hastaneye...
İzmir’deki yangın faciasıyla ilgili yeni detay: Selçuk...
İzmir Selçuk’ta 5 kardeşin hayatını kaybettiği acı olayla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı....
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...