İzmir’de sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Yol çöktü, araçlar denize sürüklendi
İzmir'de sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Menderes ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü, bazı araçlar denize sürüklendi.
İzmir'in Menderes ilçesinde şiddetli sağanak sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, derenin taşmasıyla yol çöktü ve bazı araçlar denize sürüklendi. Gece saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.
Yağış nedeniyle Menderes Çukuraltı Mahallesi'nde bazı evler ile Özdere Mahallesi'nde belediyeye ait kapalı otoparkı su bastı, bir istinat duvarı yıkıldı. Duvarın yıkılmasından dolayı park halindeki bazı araçlarda hasar oluştu.
EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ
Bölgede selden dolayı sürüklenen molozlar Özdere Oğan Timinci İlkokulu'nun bahçesinde de hasara neden oldu. Okulda tedbir amacıyla bir gün ara verildi.
YOL ÇÖKTÜ, ARAÇ SÜRÜKLENDİ
Özdere Mahallesi'nde bazı evleri su bastı. Menderes ilçesinde bazı araçlar da suda mahsur kaldı.
Ahmetbeyli Mahallesi'nde de derenin taşmasıyla birlikte Maydonoz Koyu'ndaki yolun bir bölümü çöktü. Yolda park halindeki otomobillerden biri ile koyda bağlı teknelerden bazıları da denize sürüklendi.
Denize sürüklenen otomobilin sahibi Şadan Özdirik, aynı durumun geçmiş yıllarda da yaşandığını söyledi.
Bölgede yağış beklendiğini ancak bu kadar etkili olacağını tahmin etmediklerini belirten Özdirik, "Şaşırdık kaldık. Araçların üstünde örtüleri duruyor ama araçlar suyun içerisinde. Gördüğünüz gibi yol çökmüş. Şu anda belediyenin ekipleri geldi. 'Bizim çıkarma imkânımız yok' dedi, yol çökmüş olduğu için. 'Kepçeyle çekip asılamayız' dediler." dedi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ve itfaiye ekipleri, denize sürüklenen otomobil ve teknelerin çıkarılması için çalışmalara başladı.

“DOĞA SONUNDA BUNUN İNTİKAMINI BİZDEN ALACAK”
Mahallede yaklaşık 12 yıldır yaşayan emekli Doktor Cevdet Yılmaz da gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Yerel yönetimlerin dere yatağında yapılaşmaya göz yumduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
"Dere yatağı binalarla dolu. Ne olacak? Doğa sonunda bunun intikamını bizden alacak. Gece 04.00'te büyük şimşek çakmalarıyla yağmur başladı. Sabah evimden işe gitmek için çıktım. Arabamı park yerinden alırken ıslandım. Tekrar elbisemi değiştim. Sonra çıkmak imkânsız. İnsan boyunda su akıyor denize. İşte bu araçları da o su getirdi. Duvarın birini yıktı. Sitede birçok evi su bastı."
SEFERİHİSAR'DA BİNA TAHLİYE EDİLDİ
İzmir'in Seferihisar ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve şiddetini arttıran sağanak yağış ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Yağıştan dolayı Çolak İbrahim Bey Mahallesi 95 Sokak'taki bir inşaatın istinat duvarı çöktü. İstinat duvarı çöken bina ekipler tarafından güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.
Çolak İbrahim Bey Mahalle Muhtarı Özkan Özdemir, "Yağış gece etkili oldu. Yaptığımız ilk incelemelerde istinat duvarının gece saat 02.00 sularında çöktüğünü düşünüyoruz. Yan binaları şimdilik boşaltmak durumunda kaldık. Yetkililerle istişare içinde çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Belediyesi’nden araç filosuna büyük yatırım
“Hedef Tertemiz Karşıyaka” parolasıyla yürüttüğü hizmetleri büyük bir yatırımla güçlendiren...
Giresun’da sel felaketi: 2 kişi kayıp!
Giresun’da etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel ve taşkınlar hayatı olumsuz...
Zeytinburnu'nda korkutan anlar: Yıkım sırasında bina çöktü!
İstanbul Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan 4 katlı bina, yıkım çalışması...
Güncel Haberleri
TümüBüyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...
İzmir'de 29 Ekim'de toplu ulaşım ücretleri belli oldu
Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan kararla 29 Ekim’de İZBAN ücretsiz olacak.
Seçimleri kazanan Şube Alpsoy: Önceliğimiz işçinin...
Sosyal projelerde liste başı olarak öne çıkan işyeri temsilcisi Şule Alpsoy seçimlerden zaferle...
Transfer sonrası Başkan Tugay'dan iddialı çıkış: Yüz...
AK Parti'ye transferi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ilk resmi...