İzmir Depremi'nde yıkılan apartmanın, beton kalitesi düşük çıktı
30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depremde, 11 kişinin öldüğü 11 kişinin de yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı ile ilgili, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçlarından sanıkların yargılandığı davada, mahkemeye ek bilirkişi raporun ulaştı. Raporda, zeminde kolon kesme olmadığı, binanın beton kalitesinin düşük olduğu belirtildi.
Üçüncü duruşma, bugün İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Yılmaz SEGBİS ile katıldı, tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden gelen ek bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını söyledi. Ek raporda, binada kolon kesilmediği, kolon inceltme yapılması durumunda binanın bu şekilde yıkılmayacağı belirtildi. Raporda binanın beton kalitesinin çok kötü olduğu, binanın yıkılmasının da buna bağlı olduğunun altı çizildi.
Tanıkların da dinlendiği duruşmada, apartman sakinlerinden Aysel Çetinkaya, kolon kesilmesi gibi bir şey duymadığını ve görmediğini söyledi. Çetinkaya, "Dairemi kooperatiften almıştım. Yaklaşık 5 yıl oturma ruhsatımız yoktu. Müteahhit Mustafa Yılmaz, 15 gün diye diye bizi 5 yıl oyaladı. Sonra tüm sakinler vekaletlerini bana verdi. 45 daire ve 2 dükkanın vekaletini alıp, oturma ruhsatı için belediyeye başvurdum. Anlaştığımız yapı denetim firması çizimleri yaptı. Belediyeden gelip, kontrol ettikten sonra onayladılar. Kolon kesildiğine dair bir şey duymuş olsam zaten orada oturmazdım" ifadelerini kullandı.
DURUŞMA NİSAN'A ERTELENDİ
Apartmanın yöneticisi Tayfun Büyüközlü de, "Yıkılan binada 11 yıl yöneticilik yaptım. Zeminde normalde kolonlar arasında cam vardı. Onlar sökülüp, hazır beton örüldü. Üzerine de pencere yapıldı. Kolon kesilmesi veya tıraşlanması gibi bir şey duymadım" diye konuştu. Binaların yapımında şantiyede bekçi olarak görev yapan Teymur İpek ise binanın ilk 2-3 katında işçilerin betonu elleriyle hazırlayıp döktüklerini, hazır betonun sonraki katlarda kullanılmaya başladığını belirtti. Tanıkların dinlenmesinin ardından heyet, kooperatif kurulduğu sırada üye olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma izni istenen avukat A.Y.'nin de tutuksuz sanık sıfatıyla yargılanacağını açıkladı. Mahkeme, sanık Mustafa Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden de ek bilirkişi raporu alınmasına hükmederek duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hava Kalitesi Raporu açıklandı: Türkiye'nin en kirli...
IQAir’ın 2025 Dünya Hava Kalitesi Raporu yayımlandı. 143 ülkede yapılan analizleri içeren rapora...
CHP’li Bakan’dan AKP’li İnan’a sert çıkış: Kalitesi düşük...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Eyyüp Kadir İnan’ın sert çıkışlarına ilişkin, “Üslubu çirkin,...
Akarca Koyu’nun su kalitesi korunuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, “Seferihisar Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi...
Güncel Haberleri
TümüMMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!
MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.
Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...
Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...
İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...
Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!
Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...
Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...
Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...
Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...
Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...
Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...
Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi
AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...
Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...
Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...