İzmir'e Kruvaziyer gemisi geldi: 6 yıllık hasret bitti
İzmir’e 2016’dan sonra ilk gelen kruvaziyer gemisi Alsancak limanına geldi. Yıllardır beklenen kruvaziyer gemisini karşılayan Tunç Soyer, ‘’Turizmin her dalında yapılacak çok şey var. Burada tüm mesele İzmir'in gücünü birleştirerek bu alanlarda birlikte hareket etmeye başlaması" ifadelerini kullandı.
‘’ Kaldığımız yerden devam ediyoruz’’
Kruvaziyer turizmi dünyadaki önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün hem İZTO Başkanımız ve vali yardımcımız ile birlikte ilk gemiyi karşılamaya geldik. Kaptanı ziyaret ettik. Çok heyecan verici bir gün İzmir ve bizler için. Çok uzun süredir beklediğimiz ve nihayet bugün ilk adımının gerçekleştiği buluşma... Kruvaziyer turizmi dünyada gerçekten önemli. Özellikle pandemi sonrası daha da itibar kazanan sektör. İzmir'in de bundan payını alması en büyük arzumuzdu. Pandemi öncesi İtalya'da tur şirketleri ile bir çok görüşme yapmıştık ve pandemi olmasa çok daha erken başlatacağımız bir süreç vardı... Ancak ne yazık ki pandemiyi beklemek zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. O günkü heyecan ve şevk ile devam ediyoruz. Diliyorum ki çok daha yoğun bir şekilde kruvaziyer misafirini İzmir'de ağırlama fırsatı bulacağız. Tüm kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Yavaş yavaş büyüyecek bir turizm sektörü olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
3 Mayıs'ta büyük bir gemi gelecek
İzmir'e 2022 yılı içerisinde 34 kruvaziyer gemisi geleceğini belirten Soyer, "34 gemi gelecek bu sene. Bu gelen en küçüğü. 800 kapasiteli bir gemi. 6 aylık bir dünya turunda durak olarak gelmiş durumda. Bu durumda çok emek var. İZTO ve Kalkınma Ajansı ile birlikte çok çalıştık ve ilkiydi. 3 Mayıs'ta büyük bir gemi gelecek. Bundan sonra da bu sayıyı giderek artıracağımıza inanıyoruz" dedi.
‘’Adım adım olacak’’
Gerek hükümet gerekse yerel yönetimlerin ortak sözü olan 'İzmir turizmden hak ettiği payı almıyor' görüşü hakkında da konuşan Soyer, "İzmir turizm sektöründe hak ettiği yeri gerçekten alamıyor... 1,5-2 milyon turist sayısı İzmir'in asla hak etmediği rakamlar. İzmir'in çok daha büyük potansiyeli var. Bizim kısa vadede İzmir Vakfı olarak ortaya koyduğumuz hedef İzmir nüfusu kadar turist yani 4,5 milyon sayısına ulaşmak. İlk etapta hedeflediğimiz bu. İzmir çok daha fazlasına muktedir ve çok büyük potansiyeli var. Adım adım olacak. Kruvaziyer turizmi de bunun ilk adımı" dedi.
Direkt seferler başladı
Bundan sonraki süreçte de turizmdeki sayıyı arttırmak için çalışacaklarını vurgulayan Soyer, "VİSİT İzmir sayfamız 2 bin 300 noktayı İngilizce ve Rusça olarak dünya ile buluşturan Türkiye'nin ilk dijital turizm ansiklopedisi oldu. Bir çok çalışmamız var. Direkt seferlerimizi başlattık. 23 noktaya yurt içinde, 48 noktaya ise yurtdışına olmak üzere toplam 71 noktaya İzmir'den direkt uçuşlar var artık. Hayatın her alanında yapılacak işler var. Turizmin her dalında yapılacak çok şey var. Burada tüm mesele İzmir'in gücünü birleştirerek, bu alanlarda birlikte hareket etmeye başlanması. Bunu başarırsak bu potansiyel ile çok daha büyük sayıda turist ağırlayabiliriz" ifadelerini kullandı.
Bu daha başlangıç…
İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise, İzmir'in geleceğinde turizm ile ilgili çok büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Bizi en mutlu eden de büyük bir İzmir sevgisi içinde hedeflere ulaşmak için çalışılması... Kruvaziyerlerin gelmesi İzmir'in geleceği için çok önemli. 6 kıtada 60 ülkeyi gezecek bir turist grubu bugün geldi... Kruvaziyer seferlerin arttırabilmek için önemli çalışmalarımız var. Bir ekibimiz Miami'de düzenlenen toplantıya katılacak. Sonrasında ise Malaga'daki fuara başkanımız ile birlikte katılacağız. Bu bir başlangıç, amacımız bu seferleri arttırmak ve İzmir'in turizm hedeflerine ulaşmasını sağlamak" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ege'ye kruvaziyer ile turist akını!
Aydın Kuşadası, 4 kruvaziyer gemisiyle gelen 6 bin turisti misafir etti. İtalya bayraklı "Aida...
İzmir’in 7 aylık kruvaziyer turizmi bilançosu paylaşıldı!
İzmir, Çeşme ve Dikili limanları, 2026'nın ilk 7 ayında 90 bin 907 kruvaziyer yolcusunu konuk...
Karşıyaka Gemisi ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak....
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...
İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...