İzmir İl Sağlık Müdürü Kul'dan 'Bozyaka Hastanesi' açıklaması!
İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 22 Aralık 2025 itibarıyla tüm faaliyetlerine son verileceğini dile getirerek, "Aynı alana 400 yataklı, günümüze uygun ve İzmir’in önümüzdeki 100 yılına hitap edecek çok modern bir hastane inşa edilecek" dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeniden inşa çalışmalarında 22 Aralık 2025 itibarıyla tüm sağlık hizmetlerini durduracak.
"SON İKİ YILDA FAALİYETLER CİDDİ ŞEKİLDE AZALMIŞTI"
İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul, hastanenin aynı yerinde 400 yataklı, modern bir sağlık tesisi inşa edileceğini dile getirdi.
Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İzmir için önemli bir sağlık merkezi olduğunu dile getiren Kul, “Çok önemli hekimlerimiz bu hastaneden yetişti, uzun yıllar kente hizmet verdi. Ancak Sağlık Bakanlığımızın İzmir’in yeniden yapılanmasına yönelik projeleri kapsamında hastanemizin yeniden yapılması yönünde karar alındı. Son iki yılda faaliyetler zaten ciddi şekilde azaltılmıştı. 22 Aralık itibarıyla poliklinik, hasta yatırma, klinik ve acil hizmetleri tamamen sonlandırıyoruz" şeklinde konuştu.
"ÇOK MODERN BİR HASTANE İNŞA EDİLECEK"
Mevcut binanın yıkılarak zemin etütlerinin yapılacağını aktaran Kul, “Bakanlığımız tarafından yapılacak ihale ile 400 yataklı, ilimize yakışır, günümüze uygun ve İzmir’in önümüzdeki 100 yılına hitap edecek çok modern bir hastane inşa edilecek" diye konuştu.
Hastanenin yapım sürecinin Sağlık Bakanlığı tarafından yürütüleceğini aktaran Kul, inşaatın en geç 2-2,5 yıl içinde sona ermesinin planlandığını söyledi. Kul, “Şehir Hastanesi, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bornova Devlet Hastanesi gibi modern sağlık tesislerimize Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi de eklenecek." diye konuştu.
"MODERN, NİTELİKLİ VE GÜVENLİ HASTANELER İNŞA EDİYORUZ"
Yeşilyurt’taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de renovasyon çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Kul, “Yerinde yıkılıp yeniden yapılacak bir blok var. Aynı zamanda mevcut binalarda güçlendirme ve tadilat çalışmaları sürüyor. 2000 yılı öncesinde yapılan binalar mevcut deprem yönetmeliğine uygun değildi. Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında modern, nitelikli ve güvenli hastaneler inşa ediyoruz. Bozyaka’ya yapılacak hastane de bu anlayışla hayata geçirilecek" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
30 yıllık hastanenin yıkımı için ihaleye çıkılıyor!
İzmir'de kapatılma süreci boyunca tartışmalarla gündeme gelen Bozyaka Eğitim ve Araştırma...
Bozyaka için ihaleye çıkılıyor: Detaylar belli oldu!
Karabağlar’da bulunan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi blok binalarının hurda karşılığı...
'Depreme dayanıksız' denmişti: Birlik Sağlık Sen'den...
Bozyaka Devlet Hastanesi depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılıyor. Konuya ilişkin...
Güncel Haberleri
TümüEski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...
TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...
Billboard krizine ilişkin Başkan Ünsal'dan açıklama:...
Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...
İzmirli taksiciler için kritik uyarı: Airbaglere dikkat!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksiler başta olmak üzere tüm...
Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!
Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...
Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...
Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...
TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!
Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...
Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...
Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...
Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...
Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....
Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem
AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...