BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İzmir'in 70'inci atık su arıtma tesisi Mordoğan'da tamaml...

İzmir'in 70'inci atık su arıtma tesisi Mordoğan'da tamamlandı

Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alanda faaliyet gösterecek 70’inci tesisi Mordoğanlıların hizmetine sundu. İZSU Genel Müdürlüğü abonelerin parsel bağlantı işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin atık sularının bu tesiste arıtılacağını açıkladı. İzmir’de arıtmasız tek yerleşim bırakmamak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, bu yatırımın turizm cenneti Mordoğan için hayati önem taşıdığını dile getirdi.

0Yorumlar
İzmir'in 70'inci atık su arıtma tesisi Mordoğan'da tamamlandı

Başkan Tunç Soyer’in İzmir’in doğayla uyumlu yaşamın örnek şehirlerinden biri olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, 70’inci atıksu arıtma tesisini Mordoğan’da hizmete aldı. Günlük 11 bin metreküp arıtma kapasiteli tesisin hizmete girmesiyle Mordoğan’ın atık su sorunu tarihe karışacak.
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, arıtma yatırımlarıyla Türkiye’nin lider kenti İzmir’in bu alandaki üstünlüğünü pekiştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “İzmir’de arıtmasız tek bir yerleşim bırakmayacağız. Bu amaç doğrultusunda çalışıyor, hem yeni tesisler kuruyor, hem mevcut tesisleri yenileyip kapasitelerini artırıyoruz. Son yıllarda özellikle yaz nüfusu hızla artan Mordoğan’ı da arıtmaya kavuşturduk. Bu yatırım turizm cenneti Mordoğan için hayati önem taşıyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 

Karaburun’da sadece İZSU'nun altyapı için harcadığı miktarın 143 milyon liraya ulaştığının altını çizen Soyer, “Bu yatırımlar sayesinde İzmir’in plajlarındaki mavi bayrak sayısını üç yıl içinde 49'dan 66'ya çıkardık. Bu hepimiz için bir gurur tablosudur” diye konuştu.

 

Atık sular doğaya zarar vermeden bertaraf edilecek

Bağlantı işlemleri tamamlanan abonelere hizmet vermeye başlayan tesis, başvuruların ve parsel imalatlarının tamamlanmasının ardından tüm bölgenin atık sularını arıtacak. Tesiste ileri biyolojik yöntemle arıtılan sular, derin deniz deşarjı ile doğaya zarar vermeden bertaraf edilecek.

 

Abonelerin en kısa sürede başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor

Karaburun’un Mordoğan mahallesinde yapımı tamamlanan 110 kilometrelik yeni kanalizasyon şebekesinin atık suları çevreye zarar vermeden sorunsuz bir şekilde tesise iletebilmesi için, abonelerin parsel bağlantı işlemlerini ve başvurularını en kısa sürede tamamlamaları gerekiyor.
 

Atık suların kanalizasyon şebekesine deşarj yönetmeliği hükümleri gereğince abonelerin dikkat etmeleri gereken hususları açıklayan İZSU Genel Müdürlüğü, şebeke suyu abonesi olan konut sahiplerinin, foseptiklerini iptal ederek bina çıkışındaki atık su tesisatlarını yeni boru imalatı ile parsel sınırlarında bulunan kanal bağlantı rögarına direkt bağlayabileceklerini duyurdu.
 

 Şebeke suyu aboneliği bulunmayan tüm konut sahiplerinin ise kanalizasyon şebekesine bağlantı öncesinde İZSU abone hizmetleri birimine başvuru yapması gerekiyor.
 

Şebeke suyu aboneliği olsun ya da olmasın atık su arıtma tesisi bulunan site ve konutlar çevre mevzuatına tabi olduklarından; gerek kanalizasyon şebekesine bağlantı gerekse atık su arıtma tesisinin devre dışı bırakılması konularında, kanalizasyon şebekesine bağlantı öncesinde hem İZSU Abone Hizmetleri birimine, hem de İklim Değişikliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yapmak durumunda. Parsel cephesindeki yolda kanalizasyon şebekesi olan ancak atık su parsel rögarı bulunmayan konutların da en kısa sürede İZSU abone hizmetleri birimine başvuru yapması önem taşıyor.

 

Arıtma tamamlandı mavi bayrak geldi

Mordoğan’ın en önemli turistik noktalarından Ardıç Plajı’na önceki gün mavi bayrak çekilmiş, TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmede plaja mavi bayrak verilmesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma yatırımının öne çıktığı vurgulanmıştı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

22 dakika önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

2 saat önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

2 saat önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

4 saat önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

4 saat önce

Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...

7 saat önce

İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...

8 saat önce

Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...

8 saat önce

Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...

8 saat önce

Folkart Terra'da yaşam başladı!

Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...

8 saat önce

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

1 gün önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

1 gün önce